Othnielmarshia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Othnielmarshia
Період існування: палеоценеоцен
~58–40 млн р. т.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Notoungulata
Родина: Henricosborniidae
Рід: Othnielmarshia
Ameghino 1901
Типовий вид
Othnielmarshia lacunifera
Ameghino, 1901
Види
  • O. curviristra Ameghino 1901
  • O. lacunifera Ameghino 1901
  • O. reflexa Ameghino 1901
Синоніми
  • Postpithecus Ameghino 1901

Othnielmarshia — вимерлий рід плацентарних ссавців з палеоцену та еоцену Південної Америки, що належить до родини Henricosborniidae у ряді Notoungulata. Його назвали на честь відомого палеонтолога Отніеля Чарльза Марша[1].

Цей рід в основному відомий завдяки молярам. Верхні моляри, як правило, мали дуже мізерний гачок, у багатьох випадках зовсім відсутній. Лише перший і другий верхні моляри стабільно мали гіпоконус. На відміну від Henricosbornia, Othnielmarshia мала гострий губний пояс. Третій моляр не мав метастиля або розвинений слабо. Для нижніх молярів гіпоконулід важче диференціювати, а ентоконід більш конічний і ближчий до гіпоконуліду, ніж у Henricosbornia[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Ameghino, Florentino (1901). Notices préliminaires sur des ongulés nouveaux des terrains crétacès de Patagonie. Boletin de la Academia Nacional de Ciencias de Córdoba. 16: 349—429. OCLC 123174974.
  2. Simpson, George Gaylord (1948). The beginning of the age of mammals in South America. Part 1, Introduction: Systematics: Marsupialia, Edentata, Condylarthra, Litopterna and Notioprogonia. Bulletin of the American Museum of Natural History. 91 (1): 1—232.