The Late Philip J. Fry

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

The Late Philip J. Fry («Запізнюється Філіп Дж. Фрай») — сьомий епізод шостого сезону мультсеріалу «Футурама».

Сюжет[ред. | ред. код]

Фрай знову запізнився. Він запізнився на побачення до Лілі в її день народження. Щоб якось загладити свою провину він запрошує її на вечерю в ресторан-печеру «Cavern on the Green» (посилання на Tavern on the Green). Він навіть не поїде з Бендером на парубочу вечірку Робота-гедоніста (який, нарешті, вирішив стати розсудливим і одружитися з будинком). Тим часом Професор закінчив свою машину часу, але вона може переміщатися тільки в майбутнє, щоб не створювати парадоксів (наприклад, не стати власним дідусем). Разом із Фраєм і Бендером він збирається випробувати її, відправившись у майбутнє. Всього на хвилину. Фрай в цей час встигне записати поздоровлення для Ліли на відеолистівку.

Але від напруги в Професора виникає судома і він падає, включивши машину на повну потужність. Падаючи він зачіпає Фрая і той упускає листівку, яка вилітає у відкрите віконце машини часу. Коли вдалося зупинити машину часу, з'ясовується, що герої потрапили в 10 000 рік. За цей час людство встигли змінити цивілізації: мавп, птахів, корів і якихось незрозумілих слимаків. І всі ці цивілізації були зруйновані, однак люди вижили.

Коли Професор, Бендер і Фрай пропали, всі вирішили, що вони пішли до робота-гедоніста, де в цей час стався вибух від перегріву ядерного реактора робота-стриптизерки, і загинули всі, крім самого робота-гедоніста. Ліла в істериці.

У 10 000 році до Професора прийшла ідея: можливо рухаючись у майбутнє вдасться знайти ту цивілізацію, де вже побудована машина часу для подорожі у минуле. Професор робить спроби, але кожен раз марні: герої або потрапляють в цивілізацію, де техніка дуже примітивна для того, щоб побудувати машину часу, або їх зустрічають вороже. У 5 000 000 році герої знаходять цивілізацію карликів, які повідомляють, що вони — одна з гілок еволюції людини, у них добре розвинений інтелект, на відміну від туплоков, тупих і грубих тварин, що живуть під землею. Карлики обіцяють побудувати машину часу через 5 років, але коли герої зробили стрибок на 5 років вперед, виявилося, що туплокі винищили всіх карликів і машину часу побудувати не вдасться.

У 10 000 000 році герої потрапляють в самий розпал війни людей і машин. Бендер хоче залишитися, щоб побачити як машини будуть вбивати людей, але Фрай і Професор смикнули важіль, щоб рухатися далі. Вони потрапляють в 50 000 000 рік, де зустрічають цивілізацію, що складається майже з одних жінок. Вони допоможуть героям створити зворотну машину часу, але сьогодні вони повинні залишитися на свято запліднення. У їхньому товаристві чоловіки дуже рідкісні й цінні. Фрай і Професор вже готові залишитися, але бендер, злий на те, що йому не дали подивитися, як роботи вбивають людей, смикнув важіль і герої потрапили в мільярдний рік. На жаль, все життя на Землі вимерла і далі рухатися марно. Засмучений Фрай йде бродити по поверхні спорожнілої планети й натикається на печеру, де в 3010 році був ресторан «Cavern on the Green». Він заходить в неї, щоб в останній раз згадати Лілу і подумки попросити у неї вибачення і натикається на послання з минулого.

Після зникнення Професори, Фрая і Бендера Planet Express перетворився у велику транспортну компанію. Ліла, згадуючи про Фрая, вийшла заміж за К'юберт — він далекий родич Фрая, і трохи на нього схожий. Цей шлюб не приніс їй щастя і незабаром вони розлучилися. Але одного разу в 3050 році (очевидно саме коли машина часу «пролітала» через цей час і Фрай упустив листівку у вікно) з'явилася відеолистівка, яку Фрай хотів вручити Лілі. Ліла, дізнавшись з цієї листівки, що Фрай зовсім не поїхав на вечірку робота-гедоніста, а відправився в майбутнє з Професором, простила його. І щоб повідомити про це Фраю, вона залишила послання в майбутнє в печері «Cavern on the Green». І це послання прочитав Фрай.

Дізнавшись, що Ліла його пробачила, він вирішив, що варто рухатися далі в майбутнє, поки не настане кінець світу. Узявши по баночці пива герої включили машину часу і стали спостерігати, як гине земля, як гасне сонце, а потім інші зірки і всесвіт йде в тьму. Коли розпався останній протон, виник яскравий спалах. Герої стали свідками Великого Вибуху, народження зірок і планет. Новий Всесвіт виявився повністю ідентичним старому, тому подальший рух вперед означало повернення додому. На радощах Професор попросив зробити зупинку в 1939 році, щоб вбити Гітлера. Герої вже майже повернулися у свій час, як Професори знову вистачає від хвилювання судома. Довелося зробити ще один захід, цього разу за кермом машини Бендер. Професор знову спробував вбити Гітлера, але йому це не вдалося і він помилкову поцілив у Елеонору Рузвельт. Цього разу герої потрапили точно в той час, коли Професор запрошував Фрая і Бендера сісти в його машину часу. Новий Всесвіт виявився зміщеним щодо старого, тому машина часу впала на голови старим Фраю, Бендеру і Професору, ніж «дозволили» тимчасовий парадокс. Заодно Фрай встиг на побачення до Лілі, а Бендер не пішов до робота-гедоніста, оскільки потрібно було сховати тіла «старих» Фрая, Бендера і Професора.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Одна з книг, яку спалює Бендер, має назву інопланетною мовою «Backwards time travel made easy» — «Подорож у минуле — це просто».
  • Можливо, професор помилився і змістилася все ж не Всесвіт, а машина часу — в 351120 році вона матеріалізується під водою і спливає на поверхню.
  • У сцені, де Ліла чекає Фрая в ресторані «Cavern on the Green», у неї на руці годинник замість звичного напульсника-комунікатора.

Винаходи майбутнього[ред. | ред. код]

  • Вітальна відеолистівка
  • Одностороння машина часу
  • Пристрій пошуку життя на планеті
  • Великий дезінтегратор (яким професор убив Гітлера)