НикВести

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
НикВести
Логотип
Логотип
Посилання nikvesti.com
Комерційний Так
Тип Онлайн-медіа
Реєстрація Так
Мови
Українська Так
Власник ПП «НикВести Продакшн»
Започатковано 2009
Стан Активний
Рейтинг Alexa Україна — 160,409 (2018 рік)
Ключові особи Олег Деренюга, Оксана Янішевська, Катерина Середа
Адреса офісу 54001, Миколаїв, вул. Фалєєвська, 24-б

НикВести — інформаційно-аналітичне інтернет-видання Миколаєва, публікується українською мовою, англійською та російською мовою. Основна тематика — політика, соціальні проблеми, економіка. Головний редактор — Катерина Середа.

Історія[ред. | ред. код]

Засноване у 2009 році. Директор — Олег Деренюга, переможець загальноміського конкурсу Городянин року у 2020 році в номінації «Засоби масової інформації».

Головний редактор — Середа Катерина Вікторівна.

За відомостями держреєстру друкованих ЗМІ та інформаційних агентств засновником «НикВести» є ПП «НикВести Продакшн», засновником якого значаться Деренюга Олег Анатолійович та Янішевська Оксана Альбінівна.

Відповідно до вимог Закону України «Про медіа» видання «НикВести» внесено до Реєстру суб'єктів у сфері медіа з ідентифікатором R40-00984.

Тематика[ред. | ред. код]

Онлайн-видання розміщує на своїх сторінках матеріали різноманітної тематики: загальноукраїнські новини, місцеві миколаївські новини, актуальні матеріали, аналітичні статті, журналістські розслідування, інтерв'ю з місцевими лідерами громадської думки. Приділяється увага особистим блогам.

Протягом багатьох років видання систематично та детально висвітлює роботу органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в Миколаївській області.

«НикВести» активно виробляють власний відеоконтент. У 2017 році запустили власну студію, де записуються відеопрограми та інтерв‘ю з бізнесменами та політиками, що публікуються на каналі видання у YouTube.

У травні 2017 року запустили проект про творче життя Миколаєва з відомим миколаївським музикантом Володимиром Алєксєєвим «Але, Алексеев»[1]. Наприкінці року презентували перший випуск проекту журналістських розслідувань «Чергова зрада»[2]. У 2018 видання розпочало зйомки циклу передач про місцевих виробників «Зроблено в Миколаєві»[3]. У 2019 стартували одразу ж два проекти: підкаст «Светский Союз»[4] за участі відомих миколаївців та live шоу «Слухи народа»[5], у якому коміки обговорюють із присутніми у залі глядачами актуальні новини України та світу.

Єдине інформаційне видання Миколаївської області, що веде прямі виїзні трансляції у Youtube [Архівовано 21 березня 2018 у Wayback Machine.] Так, у 2019 році команда «НикВести» організувала та провела в дні першого і другого туру виборів президента України телемарафони[6][7], які тривали понад 5 годин. Крім того, знімальна група видання разом із журналістами ведуть прямі трансляції на багатьох заходах, офіціальних візитах перших осіб державі, а також висвітлюють діяльність органів місцевої влади.

Місцеві вибори 2020[ред. | ред. код]

Під час місцевих виборів 2020 року у Миколаєві видання НикВести запустило власне політичне ток-шоу «Битва за місто»[8]. Зйомки відбувались на території комплексу «8* причал» та транслювались у прямому ефірі на місцевому телебаченні та Youtube-каналі[9] видання. Програма створена за підтримки телеканалів «МАРТ» та «НІС-ТВ». Автор та ведучий програми став Олег Деренюга. Гостями ток-шоу, де обговорювались проблеми та перспективи Миколаєва та Миколаївської області стали кандидати в депутати та міські голови Миколаєва.

За час передвиборчої кампанії було записано 6 випусків телепрограми. Фактично «Битва за місто» стала єдиним публічним майданчиком на виборах до Миколаївських міської та обласної рад, а також міського голови Миколаєва. 2020 році. В рамках телепрограми відбулись публічні дебати кандидатів на посаду Миколаївського міського голови у першому турі виборів, в яких взяли участь Сєнкевич Олександр Федорович, Садиков Олександр Валерійович, Домбровська Тетяна Миколаївна, Гранатуров Юрій Ісайович та Круглов Микола Петрович. Єдиним кандидатом у міські голови, який проігнорував запрошення до участі у програмі став висуванець партії «Опозиційна платформа - За життя» Чайка Владислав Володимирович.

Екзит-пол НикВести[ред. | ред. код]

22 листопада у Миколаєві відбувся другий тур виборів міського голови. У прямому ефірі спецвипуску програми «Битва за місто» — «Ніч виборів у Миколаєві»[10] видання НикВести представило результати власного екзит-полу, де назвало Олександра Сєнкевича переможцем виборів ще до офіційного підрахунку голосів виборчою комісією[11].

Результати екзит-полу НикВести у другому турі виборів Миколаївського міського голови в 2020 році:

  • Олександр Сєнкевич — 61,6%
  • Владислав Чайка — 38,4%.

За офіційними результатами виборів, Олександр Сєнкевич був переобраний на посаду міського голови, набравши 59,74% голосів виборців. Владислав Чайка посів друге місце з результатом 40,26%[12].

Війна РФ в Україні 2022[ред. | ред. код]

З початку російського вторгення до України у лютому 2022 року НикВести активно фіксує наслідки бойових дій та злочини Російської Федерації на території Миколаївської області.

У травні 2022 року видання НикВести, а також телеканали «МАРТ» і «НІС-ТВ» запустили спільний спецпроект «єНовини». Студія «єНовин» розповідає про важливі події, які відбулись у Миколаєві та Миколаївській області, ситуацію на фронті, наслідки обстрілів, розповідає історії людей, які постраждали від війни Росії в Україні[13]. Випуски програми виходять по буднях в ефірах місцевих телеканалів, а також на сторінці НикВести у YouTube[14].

Рейтинги[ред. | ред. код]

У 2018 році за результатами соціологічного дослідження, проведеного ТОВ Центр з вивчення громадської думки «Наваль-Експерт» на замовлення Миколаївської міської ради, визначено, що переважна більшість містян отримують інформацію про діяльність місцевої влади з інтернет-джерел. НикВести у лідерах за популярністю серед жителів Миколаєва за результатами опитування[15].

За даними SimilarWeb, протягом лютого — квітня 2022 року НикВести знаходилось на 1 010 місці за кількістю переглядів серед українських онлайн-медіа. У 2023 році видання знаходиться на 431 місці серед українських медіа-видань.

Продакшн[ред. | ред. код]

Короткометражний фільм показує, як в Миколаєві проходило святкування Дня перемоги 9 травня 2017 року.

Режисер: Жанна Максименко-Довгич

Продюсер: Оксана Янішевська  

Фільм присвячений всім полеглим за незалежність України.

Автор сценарію і режисер: Жанна Максименко-Довгич

Генеральний продюсер: Оксана Янішевська

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «НикВести». НикВести запустили новый проект, посвященный творческой жизни Николаева - «Алё, Алексеев!». nikvesti.com. Архів оригіналу за 29 грудня 2019. Процитовано 11 лютого 2020.
  2. Проект журналістських розслідувань «Чергова зрада»
  3. Бойченко, Юлия. «Зроблено в Миколаєві»: Николаев шьёт форму для полицейских Европы и модно одевает спортсменов. nikvesti.com. Архів оригіналу за 31 січня 2020. Процитовано 11 лютого 2020.
  4. Мелик-Адамян, Алиса. НикВести запустили новое юмористическое шоу «СВЕТСКИЙ СОЮЗ». nikvesti.com. Архів оригіналу за 5 листопада 2019. Процитовано 11 лютого 2020.
  5. Бойченко, Юлия. НикВести запускают проект «Слухи народа», где комики будут обсуждать новости. nikvesti.com. Архів оригіналу за 27 листопада 2019. Процитовано 11 лютого 2020.
  6. Эфир НикВести: Выборы 2019 - Итоги дня голосования (uk-UA) , архів оригіналу за 13 квітня 2019, процитовано 11 лютого 2020
  7. Эфир НикВести: Выборы 2019. Второй тур - Итоги дня голосования (ua) , архів оригіналу за 9 травня 2019, процитовано 11 лютого 2020
  8. Битва за город: в Николаеве стартует новое политическое ток-шоу в прямом эфире (рос.). НикВести. 11 вересня 2020.
  9. Плейлист: Битва за місто. Youtube. НикВести.
  10. Ночь выборов в Николаеве. БИТВА ЗА МІСТО. ЭКЗИТПОЛ НикВести. Youtube. НикВести. 22 листопада 2020.
  11. Экзитпол НикВести: Сенкевич набирает 61,6%, Чайка - 38,4% (рос.). НикВести. 22 листопада 2020.
  12. Горизбирком объявил Сенкевича победителем выборов мэра Николаева. НикВести (рос.). 25 листопада 2020.
  13. В Николаеве стартовал новый медиа-проект «єНовини». НикВести (рос.). 04 травня 2022.
  14. Плейлист: єНовини. YouTube. НикВести.
  15. По інформацію – до Інтернету: соціологи визначили, звідки мешканці Миколаєва дізнаються про діяльність міської влади. Миколаївська міська рада (ua) . 17 грудня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]