Французькі трусики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шовкові французькі труси

Французькі труси (англ. French knickers; у США також називаються штанами-тапами: англ. tap pants) — жіночі труси вільного крою, схожі на шорти або чоловічі сімейні труси. Термін переважно використовується у Великій Британії та Австралії. Французькі труси носять від стегна, приховуючи верхню частину стегна та всі сідниці. Одяг має стиль «відкритих ніг» (вільний отвір для ніг без еластичних манжетів)[1], що забезпечує більш зручну посадку, а манжети прямого крою можуть бути розроблені з оздобленням або без нього. Тканина часто косого крою.

Французькі труси не слід плутати з іншими фасонами трусів, такими як боксери, хіпстери, брифи: усі вони мають еластичні отвори для ніг і щільно прилягають до тіла.

Французькі труси ідеально поєднуються з пишними спідницями, брюками та сукнями, розкльошеними та А- силуету, оскільки вони можуть додати об'єм і створити видиму лінію трусиків (VPL). Виріб є елегантною та зручною альтернативою більш приталеним формам нижньої білизни, а для їх виготовлення часто використовуються розкішні тканини, такі як шовк.

Історія[ред. | ред. код]

Стиль французьких трусів розвинувся з кальсон, мішкуватої нижньої білизни з довгими штанинами вікторіанської епохи, і, можливо, отримав свою назву від нижньої білизни з рюшем, яку носили танцівниці Parisienne Can-Can з кінця 1800-х до початку 1900-х; однак французи не використовують цей термін.[2] Протягом 1920-х і 1930-х французькі труси були дуже популярні, але до 1940-х і 1950-х років труси носили більшість жінок;[3] можливо, через дефіцит тканин і шовку. До 1950-х років приталені труси носили майже повсюдно.

Під час відродження ностальгії в 1970-х французькі труси повернулися в моду завдяки дизайнам Джанет Регер та інших, і були особливо популярні в 1980-х на спеціалізованому ринку. У 1990-х роках популярність французьких трусів знову впала, оскільки молоді споживачки виявляли більший інтерес до інших стилів нижньої білизни, таких як брифи та стрінги.

Вони все ще доступні сьогодні, і найчастіше їх можна знайти в репродукціях вінтажних виробів і в спеціалізованих магазинах.

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Julie (19 липня 2009). A history of designer lingerie: French knickers. ZIMBIO. Zimbio, Inc. Процитовано 13 травня 2012.
  2. Julie (19 липня 2009). A history of designer lingerie: French knickers. ZIMBIO. Zimbio, Inc. Процитовано 13 травня 2012.
  3. Tim Lambert (2001–2012). A BRIEF HISTORY OF KNICKERS. A WORLD HISTORY ENCYCLOPEDIA. Tim Lambert. Процитовано 13 травня 2012.