Акінатор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Акінатор
Логотип
Жанр trivia video gamed
Країна походження  Франція
Мова твору або назви англійська, французька, німецька, італійська, іспанська, португальська, російська, арабська, іврит, турецька, японська, китайська мова, корейська, нідерландська, польська і індонезійська мова
Дата публікації 2007
Дистриб'ютор Google Play і App Store
Платформа iOS, Android, Windows, macOS, Linux, BlackBerry, Windows Phone, браузер і Fire OS
Операційна система Android і iOS
Режим гри однокористувацька гра
Пристрій введення сенсорний екран і комп'ютерна миша
Спосіб поширення цифрове завантаження[d]
Рейтинг ESRB Teend
Рейтинг PEGI PEGI 12d
Рейтинг USK USK 6d
Віковий рейтинг App Store 12+d і 12+d
Офіційний сайт(яп.)
Офіційний сайт(нім.)
Офіційний сайт(порт.)
Офіційний сайт(араб.)
Офіційний сайт(фр.)
Офіційний сайт(англ.)
Офіційний сайт(ісп.)
Офіційний сайт(рос.)
Офіційний сайт(івр.)
Офіційний сайт(кит.)
Офіційний сайт(італ.)
Офіційний сайт(кор.)
Офіційний сайт(тур.)
Офіційний сайт(нід.)
Офіційний сайт(пол.)
Офіційний сайт(індонез.)

Акінатор, інтернет-Джин (в оригіналі Akinator, вебгеній) — інтернет-гра та мобільний застосунок, що базується на двадцяти питаннях, які намагаються визначити характер думок гравця шляхом поставлення серії питань. Знаходить та визначає найкращі питання, які слід задати гравцеві програма штучного інтелекту. Штучний інтелект Акінатор був створений трьома французькими програмістами у 2007 році та, відповідно до Google-тенденцій, став популярним по всьому світу в листопаді 2008 року. У Європі пік популярності був досягнутий у 2009 році, та у 2010 році в Японії, після запуску мобільного застосунку французькою мобільною компанією SCIMOB[1], досягнувши найвищих рейтингів серед інтернет-застосунків[2]. Під час гри в Акінатор питання ставить мультиплікований Джин.

Опис гри[ред. | ред. код]

Для того, щоб розпочати опитування, користувач повинен натиснути кнопку запуску і подумати про якогось популярного героя (музиканта, спортсмена, політичного діяча, актора, героя художнього фільму / телепередачі, героя відеоролика з YouTube, Вінер і т. д.). Потім програма починає ставити ряд питань (стільки, скільки потрібно), з можливими відповідями: «Так», «Ні», «Можливо», «Напевно, ні» і «Не знаю» для того, щоб зрозуміти приблизний характер героя, про якого думає гравець.[3][4] Якщо відповіді гравця звужуються до єдиного ймовірного варіанту до того як 25 питань будуть задані — програма автоматично запропонує відповідь та запитає чи персонаж, якого вона обрала, був відгаданий правильно. Якщо три рази поспіль герой не вгаданий, то програма запропонує користувачеві ввести ім'я персонажа, щоб розширити свою базу даних потенційних варіантів.[5] Вона прогнозує відповідь, засновану на алгоритмі коефіцієнта стоячої хвилі (КСХ).

Акінатор починає з більш загальних питань, і кожне наступне питання має уточнювальний характер. Таким чином він фільтрує відповідних і невідповідних персонажів. Акінатор запам'ятовує, як всі гравці відповіли на те чи інше питання при загадуванні того чи іншого персонажа, і таким чином на кожного персонажа створюється якийсь реєстр про те, як відповідали гравці на питання про нього, і якщо даний гравець відповість на питання так само, то Акінатор відгадає задуманого гравцем персонажа. Якщо Акінатор не зміг відгадати персонажа, то він пропонує ввести ім'я, після чого запам'ятовує його і всі відповіді, які давав цей гравець на питання про цього персонажа. І якщо інший гравець загадає цього ж персонажа, то Акінатор зможе вже його відгадати. Таким чином, кількість персонажів, відомих Акінатору, постійно збільшується. У разі, якщо Акінатор не відгадав персонажа, то він представляє вам можливих персонажів, яких він припускав.

Ви можете отримати АКІ-НАГОРОДИ за доданий новий персонаж.

Після оновлення гри користувач за накопичені під час гри кошти має можливість придбати аксесуари для Джина.

Оцінка критиків[ред. | ред. код]

L'Express оцінив Akinator на 5 балів з 5-ти можливих за критерієм завантаження гри з iPhone Apps протягом тижня станом на 9 вересня 2009 року[6].

Інтернет-портал Excite France зауважив: «Акінатор — це всього лише інтерактивний витвір. Гра є революційною, захопливою та цікавою»[7].

Література[ред. | ред. код]

  1. Akinator Мобільні додатки. Архів оригіналу за 14 листопада 2011. Процитовано 19 лютого 2019. {{cite web}}: Текст «SCIMOB (10/09/2009)» проігноровано (довідка)
  2. Akinator — Добові Звання | App Енні (10/05/2011). Архів оригіналу за 23 березня 2012. Процитовано 7 листопада 2015.
  3. Akinator, el genio que leerá tu mente. Medio Tiempo (Spanish) . 19 жовтня 2010. Архів оригіналу за 22 жовтня 2010. Процитовано 23 червня 2011.
  4. Jen Chaney (3 серпня 2010). Summer time waster: Stumping the Akinator. The Washington Post. Архів оригіналу за 15 жовтня 2012. Процитовано 23 червня 2011.
  5. アップ・スウェル、『Akinator』のモバイルサイトの提供を開始. Asahi Shimbun (Japanese) . 21 липня 2010. Процитовано 23 червня 2011.
  6. Paybuddy, Stand o'food et Akinator. L'Express (French) . 9 вересня 2009. Архів оригіналу за 30 вересня 2012. Процитовано 23 червня 2011.
  7. Akinator, vraiment le plus fort!. Excite France (French) . 23 листопада 2008. Архів оригіналу за 18 серпня 2020. Процитовано 23 червня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]