Життя Мікеланджело

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Життя Мікеланджело
Тип мінісеріал
Телеканал(и) Rai 1
Режисер Сільверіо Блазіd
Країна-виробник  Італія
Мова оригіналу італійська
Перша поява 1964
Перший показ 13 грудня 196420 грудня 1964
Кількість серій 3
Посилання

«Життя Мікеланджело» (італ. Vita di Michelangelo) — італійський телевізійний мінісеріал виробництва телерадіокомпанії RAI, який транслювався у трьох епізодах на каналі «Національна програма» протягом тижня з 13 по 20 грудня 1964 року.

Про серіал[ред. | ред. код]

Режисером став Сільверіо Блазі, а сценарій написали Ромільдо Кравері та Дієго Фаббрі на сюжет Джорджіо Проспері, заснований на житті італійського художника Мікеланджело Буонарроті, у рамках відзначення чотирьохсотліття його смерті[1].

Трансляція була нетиповою, особливо для того часу, оскільки, як вказує Enciclopedia della televisione[2], телесеріал був чимось середнім між документальним фільмом та суто телевізійною драмою.

Сценографія, створена Мауріціо Маммі (італ. Maurizio Mammì), організована на єдиній структурі, здатній до різноманітних адаптацій, і гра головного героя (Джан Марія Волонте) сприяли позитивному результату.

Пізніше сам Проспері надав тему та сценарій для двох інших «Життів» (куратором проєкту був Анджело Ґульєлмі): «Життя Данте» в 1965 році та «Життя Кавура» у 1967 році.

Склад[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Fonte: Schede [Архівовано 6 dicembre 2008 у Wayback Machine.] su Teche Rai
  2. Grasso A. (a cura di), Enciclopedia della televisione, Garzanti, 2008

Посилання[ред. | ред. код]