Користувач:Begif0restbegi/Dnipro-M

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Begif0restbegi/Dnipro-M
Тип товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь виробництво електро- та бензоінструментів, садово-паркової техніки побутового та професійного класу
Засновано 2011
Штаб-квартира Київ
Україна
Ключові особи Олександр Колісник (власник)
Співробітники 3500 (станом на 2021 рік)
dnipro-m.ua

Dnipro-M - один з найбільших в Україні виробників електро- та бензоінструментів для будівництва та ремонту. Головний офіс компанії розташований у Києві.

Бренд Dnipro-M заснований у 2011 році. У 2017 році відкрився перший фірмовий магазин мережі. Станом на жовтень 2021 року в Україні працюють 403 магазини у 182 містах. У жовтні 2021 року кількість клієнтів мережі склала 1,5 млн осіб. Кількість відвідувань офіційного сайту становить 3 млн на місяць за даними SimilarWeb.

Асортимент виробника складає 1725 найменувань товарів: мережевий та акумуляторний інструмент, зварювальне обладнання, ручний інструмент, садово-паркова техніка, витратні матеріали, засоби індивідуального захисту та ін.

Історія[ред. | ред. код]

1999 — український підприємець Олександр Колісник заснував дистриб'юторську компанію, яка спеціалізувалася на продажах ручного електроінструменту та витратних матеріалів до нього, зварювального обладнання.

2011 — Олександр Колісник заснував у Києві бренд Dnipro-M. Того ж року на український ринок вийшов перший зварювальний апарат Dnipro-M ММА-250

2012 — розпочався випуск бензопил та тримерів.

2014 — запуск офіційного сайту Dnipro-M.

2016 — поява акумуляторних шуруповертів.

2017 — у Києві засновано ТОВ "Мережа магазинів «ДНІПРО-М» та відкрився перший фірмовий магазин Dnipro-M, де можна було ознайомитись з асортиментом та отримати консультацію щодо товару, звернутись за сервісним обслуговуванням та забрати замовлення з сайту. Цього року з'явилась серія професійного ручного інструменту ULTRA та витратних матеріалів: на ринок вийшли бури, свердла, алмазні і пильні диски, рулетки, будівельні рівні, плоскогубці та ін.

2018 — оновлення логотипу, зміна дизайну фірмових магазинів та продукції. Також у 2018 році на ринку були представлені зварювальний апарат-флагман — водонепроникний Dnipro-M SAB-258PW та лінійка 12V шуруповертів на одній батареї.

Протягом 2018-2019 років Dnipro-M вийшов на міжнародний ринок, експортуючи інструменти до Грузії, Молдови, Азербайджану, Білорусі, Чехії, Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Угорщини та Казахстану.

2019 - Dnipro-M почав випуск інструментів для професійних користувачів: шуруповерти, перфоратори, кутові шліфувальні машини, шабельні та циркулярні пили, реноватори, рейсмуси, торцювальні пили, розпилювальні столи. З'явилася акумуляторна лінійка на 20V, до якої ввійшли 11 інструментів на одній батареї. Цього ж року в рамках серії професійних інструментів ULTRA розпочався перехід на безщіткову технологію двигунів.

2021 — асортимент бренду нараховує 14 акумуляторних груп інструментів для універсального використання та вузькоспеціалізованих професійних потреб. Всі актуальні акумуляторні моделі випускаються на платформах 12 та 20 Вольт. До кінця 2021 року прогнозується розширення акумуляторної лінійки до 33 моделей інструментів із 22 товарних груп. 2022 року компанія планує представити понад 60 нових інструментів із 31 групи товарів.

З липня 2021 року у Dnipro-M почав відкривати салони майстерності. Від фірмових магазинів салони відрізняються стилем обслуговування та площею — понад 140 м² торговельної зали і понад 30 м² сервісної майстерні. У приміщеннях передбачені рекламні зони, місце для видачі інтернет-замовлень, бренд-зона для ознайомлення з новими моделями, сервісний центр, тест-зона, зона для кава-брейку.

Станом на жовтень 2021 року в Україні відкрито 403-й салон майстерності.

Рік 2017 2018 2019 2020 2021
Кількість магазинів 2 18 99 242 403

Динаміка зростання кількості фірмових магазинів у 2017—2021 рр.

Продукція та сервіс[ред. | ред. код]

У 2021 році асортимент Dnipro-M налічує 1725 найменувань товарів у 14 категоріях:

  • Електроінструмент
  • Акумуляторний інструмент
  • Зварювальне обладнання та аксесуари
  • Компресори і пневмоінструменти
  • Ручний інструмент
  • Інше обладнання та пристрої
  • Садова техніка та інструменти
  • Верстати по дереву
  • Витратні матеріали
  • Аксесуари та комплектуючі для інструментів
  • Засоби індивідуального захисту
  • Набори інструментів і витратних матеріалів
  • Драбини
  • Брендовий одяг

В Україні діють 160 сервісних центрів Dnipro-M відкритого та закритого типу. Крім продажу інструментів, мережа надає ряд послуг, серед яких:

  • Безкоштовна доставка
  • Програма лояльності
  • Тестування інструментів у тест-зоні салону
  • Швидкий ремонт від 3 годин до 3 днів
  • Діагностика інструментів та підготовка їх до сезону
  • Цифрова гарантія на товар
  • Оплата частинами
  • Гаряча лінія

Розробка та виробництво[ред. | ред. код]

У 2011 році для розробки та вдосконалення інструментів Dnipro-M заснував у Києві власний R&D центр, до складу якого увійшли 30 українських інженерів-конструкторів. Для отримання зворотного зв'язку від користувачів щодо роботи з різними групами інструменту компанія побудувала комунікацію з українськими професійними спільнотами, майстернями та бригадами у сфері будівництва та ремонту. У 2018 році чисельність персоналу R&D центру збільшили втричі, завдяки чому у 2019 році на ринку були представлені інструменти для професійних користувачів та акумуляторна лінійка. У 2021 році центр розробки нараховує 100 фахівців.

80 % виробництв електроінструментів та витратних матеріалів знаходяться в КНР. У провінції Чжецзян виготовляють акумуляторні інструменти та батареї до них (у місті Нінгбо), зварювальне обладнання (Юнкан), компресори (Тайчжоу).

На Тайвані виготовляється ручний інструмент та аксесуари до нього (секатори, знімачі ізоляції), в Індії — степлери, рожково-накидні ключі, в Туреччині — будівельні драбини, в Польщі — ящики для інструментів та системи ящиків.

Частина витратних матеріалів, засобів індивідуального захисту, аксесуарів та одягу випускається в Україні, наприклад, електроди виготовляються в Сумах (ТОВ «Суми-Електрод»)

У зв'язку з локдауном з 2021 року Dnipro-M почав співпрацю з міжнародними інспекційними компаніями, які займаються моніторингом якості виготовлених партій інструментів безпосередньо на виробництвах перед відправкою товарів до України.

Франшиза Dnipro-M[ред. | ред. код]

У травні 2021 року Dnipro-M започаткував програму франшизи. Станом на жовтень 2021 року кількість магазинів, відкритих за цією програмою, склала 107.

Умови франшизи передбачають отримання франчайзі інструментів продажів та підтримки у просуванні товарів, дизайну інтер'єрів та готових рекламних матеріалів, включення до єдиної бази та автоматизованої системи поповнення залишків, надання програмного забезпечення та стандартів обслуговування, участь персоналу у навчальних програмах та тренінгах.

Комунікація з аудиторією[ред. | ред. код]

Канал Dnipro-M на YouTube — найбільший серед українських каналів, присвячених інструментам, аудиторія якого складає 113 тис. підписників. В Instagram бренду 153 тис. фоловерів, Facebook — 227,5 тис. (станом на жовтень 2021 р.). Найпопулярніше відео на YouTube зібрало 6,2 млн переглядів. В TikTok максимальна кількість переглядів відеоролика склала 1,7 млн. Щомісяця Dnipro-M випускає фірмовий буклет з новинами бренду та акційними пропозиціями, а раз на пів року — журнал «Dnipro-M People».

Нагороди[ред. | ред. код]

З 2018 року Dnipro-M змагається у всеукраїнському національному проєкті «Українська народна премія».

2018 — перемога у 6 номінаціях: «Перфоратори», «Шуруповерти», «Шліфмашинки», «Зварювальні апарати», «Плиткорізи», «Сервісне обслуговування електроінструменту».

2019 — перемога у 6 номінаціях: «Перфоратори», «Шуруповерти», «Шліфмашинки», «Зварювальні апарати», «Плиткорізи», «Сервісне обслуговування електроінструменту».

2020 — перемога у 9 номінаціях: «Дрилі», «Болгарки», «Перфоратори», «Шуруповерти», «Плиткорізи», «Шліфмашини», «Зварювальні апарати», «Будівельні фени», «Сервісне обслуговування/ремонт електроінструменту».

2021 — перемога у 17 номінаціях: «Дрилі», «Перфоратори (акумуляторні)», «Будівельні фени (мережеві)», «Будівельні фени (акумуляторні)», «Шуруповерти (акумуляторні)», «Шуруповерти (мережеві)», «Штроборізи», «Циркулярні пили», «Рубанки», «Реноватори», «Фрезери», «Відбійні молотки», «Плиткорізи», «Шліфмашини», «Зварювальні апарати», «Фірмовий сайт (електроінструменти)», «Сервісне обслуговування/ремонт електроінструменту».

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Перший інструмент Dnipro-M — зварювальний інвертор MMA-250, який з'явився у 2011 році, — пройшов 3 модифікації та продовжує випускатися у вигляді моделі Dnipro-M M-18D.
  • У 2018 році бренд ввійшов до Книги рекордів України, створивши найбільший логотип із шурупів (зображення сформували 9690 шурупами).
  • Назва бренду походить від Дніпра — ріки-символу України та рідного міста перших інженерів компанії. М означає «майстерність».
  • З 2018 року бренд представлений на Національному Сорочинському ярмарку. З 2019 року Dnipro-M бере участь у щорічному Саміті Ліги Майстрів — спеціалізованому заході для професіоналів у сфері будівництва та ремонту, який передбачає зустрічі та воркшопи, огляд інструментів та знайомство з актуальними технологіями в галузі. У 2021 році Dnipro-M виступив генеральним спонсором Саміту.
  • У 2020 році компресор Dnipro-M з'явився в одному з епізодів 2 сезону українського комедійного телесеріалу «СидОренки-СидорЕнки».
  • У березні 2021 року YouTube-канал Dnipro-M отримав «Срібну кнопку» за досягнення 100 000 підписників.
  • У травні 2021 року команда співробітників Dnipro-M взяла участь у благодійному «Пробігу під каштанами» у Києві. Зібрані кошти були спрямовані на лікування дітей у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Статті[ред. | ред. код]

https://summit-liga-masterov.com.ua/