Міждержавна рада зі стандартизації, метрології та сертифікації

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Межгосударственный совет по стандартизации, метрологии и сертификации
Міждержавна рада зі стандартизації, метрології та сертифікації
Тип організація
Засновано 1992
Країна  Білорусь
Штаб-квартира Білорусь Білорусь, Мінськ
Вебсайт: easc.by

Міждержавна рада зі стандартизації, метрології та сертифікації Співдружності незалежних держав (МДС СНД) (рос. Межгосударственный совет по стандартизации, метрологии и сертификации Содружества независимых государств (МГС СНГ)) є регіональною організацією зі стандартизації та нормативної документації в країнах СНД (відповідно до резолюції Ради Міжнародної організації зі стандартизації ISO 40/1995 від 14 вересня 1995 р.).

МДС визнано Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) Регіональною Організацією зі стандартизації як Євро-Азійська Рада зі стандартизації, метрології та сертифікації (EASC).[1]

ММР було створено відповідно до міжурядової «Угоди про проведення узгодженої політики в галузі стандартизації, метрології та сертифікації» 13 березня 1992 р.

Робочими органами ММР є постійно діючий секретаріат у Мінську та органи з розробки стандартів — міждержавні технічні комітети (МТК).

МВС у взаємодії з Виконавчим комітетом Співдружності Незалежних Держав здійснює координацію, виробляє та приймає рішення щодо проведення узгодженої політики у галузі гармонізації технічних регламентів, стандартизації, метрології та оцінки (підтвердження) відповідності.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Об организации - Межгосударственный Совет по стандартизации, метрологии и сертификации. Архів оригіналу за 26 червня 2013. Процитовано 5 грудня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]