Радивонівський заказник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Родіонівський заказник)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Радивонівський заказник
Країна  Україна
Розташування Україна Україна
Запорізька область,
Мелітопольський район
Найближче місто біля села Радивонівки Якимівської селищної громади
Площа 370 га
Засновано 28 жовтня 1974 (49 років)
Оператор Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Радиво́нівський зака́зник (Радіо́нівський) — один з об'єктів природно-заповідного фонду Запорізької області, лісовий заказник загальнодержавного значення.

Розташування[ред. | ред. код]

Розташований у Мелітопольському районі Запорізької області, біля села Радивонівки Якимівської селищної громади. Перебуває у межах Богатирського лісництва квартали 76-91, квартал 92 виділи 1-4, квартали 94-97, квартал 98 виділи 1-3, квартали 99-108 і користуванні Державного підприємства «Мелітопольське лісомисливське господарство». Площа природоохоронної території 370 га.

Історія[ред. | ред. код]

Заказник заснований 28 жовтня 1974 року, з метою збереження та охорони лісових насаджень, штучно створених на початку XX століття, які мають велике ґрунтозахисне значення і наукову цінність, а також є середовищем перебування і розмноження багатьох видів тварин.

Опис[ред. | ред. код]

Лісовий масив розташований між берегом Молочного лиману та пригирловою частиною річки Тащенак. На окремих ділянках зростають чисті та змішані соснові ліси з домішкою листяних порід, на інших переважають дуб звичайний, клен польовий, горіх волоський, робінія звичайна.

З тварин водяться лисиця, куниця кам'яна, заєць-русак, сарна європейська, свиня дика, багато птахів.

Джерела[ред. | ред. код]