Судна для перевезення стисненого природного газу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jayanti Baruna - CNG Cargo Carrier, Indonesia[1][2]

Судна для перевезення стисненого природного газу (CNG) — це судна, призначені для транспортування природного газу під високим тиском.[3]

Загальний опис[ред. | ред. код]

Технологія транспортування СПГ покладається на високий тиск, зазвичай понад 250 бар (2900 фунтів на квадратний дюйм), для збільшення щільності газу, але він все ще в 2,4 рази менший, ніж у СПГ (426 кг/м3).[4] Перевізники СПГ можуть знайти своє місце на одному рівні з добре відпрацьованою технологією перевезення скрапленого природного газу на перевізниках СПГ, оскільки це економно для морських перевезень на середні відстані[5][6]. Більшу частину енергії, спожитої для наддуву газу, можна відновити у вигляді електроенергії за допомогою турбодетандера під час доставки СПГ у внутрішню трубопровідну мережу на пристані/гавані розвантаження. CNG-транспортери також є альтернативним рішенням для підводних трубопроводів, оскільки вони мають менш складні функції швидкого завантаження та розвантаження.

Країни-бенефіціари[ред. | ред. код]

  • Японія, Південна Корея, Філіппіни та Тайвань можуть імпортувати CNG з Росії та Папуа-Нової Гвінеї
  • Індія може імпортувати CNG з Катару, Ірану, Ямену, Оману, М'янми, Ізраїлю (через Червоне море) та Мозамбіку
  • Ізраїль може експортувати СПГ у всі країни, що мають узбережжя Середземного та Чорного моря, включаючи Західну Європу та Індію.
  • Сполучені Штати можуть експортувати CNG до Західної Європи, Куби, Гренландії та Ісландії.
  • Туркменістан і Казахстан можуть експортувати СПГ до Західної Європи через Туреччину, Вірменію, Азербайджан і Каспійське море. Також Росія може експортувати СПГ до Західної Європи через Чорне та Середземне моря.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jayanti Baruna (IMO 9762039). Процитовано 17 August 2017.
  2. First CNG Carrier Undelivered. Процитовано 17 August 2021.
  3. Launch of Jayanti Baruna: World’s First CNG Carrier. Архів оригіналу за 10 September 2017. Процитовано 17 August 2017.
  4. Marine CNG Transportation (PDF). Процитовано 17 March 2017.
  5. Gas carriers they have come a long way. Архів оригіналу за 8 September 2018. Процитовано 17 August 2017.
  6. Compressed Natural Gas (CNG) Shipping in Indonesia (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 15 червня 2016. Процитовано 17 March 2017.