Kurso de Esperanto

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Kurso de Esperanto»
Тип навчальна
Розробники Карлос Альберто Альвес Перейра
Стабільний випуск 18 лютого 2013 року
Версії 4.1.2 (18 лютого 2013)[1], 5.1 (липень 2020)[2] і 5.2 (серпень 2020)[2]
Платформа Android[2], Windows, macOS і Linux
Операційна система Linux, Mac OS X, Microsoft Windows
GNU фреймворк Qt
Мова програмування C++ і Qt
Ліцензія GNU General Public License
Вебсайт kurso.com.br

«Kurso de Esperanto» — вільна у доступі навчальна програма-курс з вивчення штучної мови есперанто. Курс призначено спеціально для початківців, які, використовуючи програму, зможуть опанувати основи есперанто за два тижні. Розробником програми став Карлос Альберто Альвес Перейра — президент (у минулому) Бразильської есперанто-асоціації.

Програма складається з 12 уроків-аудіотестів, які охоплюють базову лексику есперанто. За допомогою цих уроків тренується вимова слів і сприйняття їх на слух. Користувач може записати вимову слів на мікрофон і порівняти з наявними зразками.

У кінці останнього уроку-аудіотесту користувач зможе пройти загальне тестування, а також безкоштовно відправити результати на перевірку. Сервіс перевірки підтримується волонтерами есперанто-руху, в тому числі Німецькою організацією есперанто-молоді.

Програма заснована на 10-годинному курсі, розробленому Товариством есперанто Квебека.

Програма працює на Mac OS X, Windows, а також різних дистрибутивах Linux. На сьогодні останньою стабільною версією є версія 4.1.2 (за лютий 2013).

Програма «Kurso de Esperanto» перекладена більш ніж 23 мовами, зокрема англійською, французькою, польською, російською та іншими, і ця кількість зростає завдяки волонтерам, які використовують програму перекладу під назвою tradukilo, яка також знаходиться у вільному доступі.

Версія програми українською мовою відсутня.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. http://www.kurso.com.br/php_includes/modifoj_win.php
  2. а б в http://www.kurso.com.br/elshuto.php