Renault Wind

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Renault Wind
Renault Wind
Виробник Renault
Роки виробництва 2010-2013
Клас Суперміні
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2368 мм
Довжина 3828 мм
Ширина 1698 мм
Висота 1415 мм
Споріднені Renault Twingo
Подібні Ford Puma
Opel Tigra

Renault Wind — компактний родстер французького автовиробника Renault.

Опис[ред. | ред. код]

Renault Wind

Вперше був показаний в 2004 році як концепт-кар на Паризькому автосалоні.

2 лютого 2010 року Renault оголосили про те, що Wind надійде в продаж. Готовий продукт був представлений на Женевському автосалоні 2 березня того ж року[1]. Він, на відміну від концепту, виявився двомісним[2].

Незважаючи на те, що Велика Британія є одним з основних покупців марки Renault, Wind, як і Renault Laguna, Renault Espace, Renault Kangoo і Renault Modus, там не продається; компанія зробила це для того, щоб скоротити свої витрати і допомогти отримати прибуток. Ця зміна набула чинності в лютому 2012 року. Laguna, Espace, Kangoo, Modus і Wind як і раніше доступні в Європі.

Представлений автомобіль у двох комплектаціях: Dynamique та Dynamique S. Окремо пропонується обмежена серія Collection. 

До переліку стандартного оснащення моделі Dynamique увійшли: бортовий комп’ютер, сидіння з додатковою бічною підтримкою та інтегрованими підголівниками, 16-дюймові литі диски коліс, кондиціонер, круїз-контроль, передні протитуманні фари, CD стереосистема з додатковим входом, електронний контроль стабільності, функція дистанційного закривання дверей та комплект інструментів для накачування шин.

Модель Dynamique S додасть: 17-дюймові литі диски коліс, автоматичні фари і склоочисники, клімат-контроль та стереосистему з Bluetooth сполученням. За безпеку у моделі Dynamique відповідають: антиблокувальна гальмівна система з функцією розподілу гальмівних зусиль, передні/бічні подушки водія і пасажира та система допомоги при екстреному гальмуванні.

Обмежена серія Collection, представлена у кількості 200 екземплярів, отримала: шкіряну обшивку, підігрів сидінь, чорний відкидний дах, червоні та хромовані вставки приладової панелі, шкіряне спортивне рульове колесо і важіль перемикання передач, алюмінієві педалі, електропривод бічних дзеркал, червоні дверні ручки та обшивку стелі з хромовим ефектом.[3]

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 1.2 л D4FT turbo I4 102 к.с.
  • 1.6 л K4M-RS I4 133 к.с.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Renault готується до сезону з двома новими кабріолетами. Архів оригіналу за 9 березня 2010. Процитовано 9 серпня 2013.
  2. Renault створила модель Wind. Архів оригіналу за 6 лютого 2010. Процитовано 9 серпня 2013.
  3. Як ми тестували Renault Wind. automoto.ua. Архів оригіналу за 10 квітня 2017. Процитовано 10 квітня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]


Шаблон:Navbox top

Шаблон:Navbox bottom