SimSafari

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SimSafari
Розробник Maxis
Видавець Maxis
Дистриб'ютор Electronic Arts
Жанр(и) Симулятор життя
Платформа DOS, Microsoft Windows, Mac OS
Дата випуску 1998
Режим гри Однокористувацька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Джеррі Мартін
Композитор(и) Jerry Martind
Технічні деталі
Носій Компакт-диск

SimSafari — відеогра в жанрі симулятор життя, створена студією Maxis, і видана в 1998 році для DOS, Microsoft Windows і Mac OS. Гра ідентична SimPark, за винятком того, що місцем дії стає савана, де мешкають африканські тварини.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравцеві під управління потрапляє африканський природний заповідник, який умовно поділений на 3 території: природний парк, туристична зона і африканське село. Гравець повинен облаштувати всі 3 зони.

  • Природний парк — гравець повинен заселяти парк різними тваринами і садити там різні види рослин, проте необхідно контролювати популяцію тварин і дотримуватися балансу між усіма живими істотами, деякі тварини як їжу вимагають від певних видів рослин до інших тварин. Парку можуть загрожувати природні стихії у вигляді посухи, пожеж, набігів сарани тощо.
  • Африканське село — гравець може використовувати тубільців як робочий персонал для туристичної зони. Чим більше працевлаштоване місцеве населення, тим вище рівень життя в селі. Якщо тубільців залишити безробітними, вони будуть полювати на тварин з природного парку.

Критика[ред. | ред. код]

За версією журналу Meristation гра отримала оцінку 8,7 з 10, за версією All Game Guide — 8 з 10 зірок і за версією Computer Games Magazine — 7 з 10.[1]

Ліза Карен Савіньяно, критик журналу Allgame зазначила, що гра може виявитися цікавою для дітей і дорослих, головна складність полягає в збереженні балансу в природі: якщо буде занадто багато хижаків, то вони вб'ють всю іншу фауну в парку, якщо їх буде занадто мало, то розплодяться дрібні звірки і знищать всю рослинність, при цьому за кожну нову тварину і рослина треба платити. Щоб отримувати дохід, вам потрібно розвивати туристичну зону, а для сфери обслуговування необхідний персонал з місцевого села, а якщо їх залишити безробітними, вони почнуть займатися браконьєрством, тобто грі необхідно дотримуватися цієї тонкої межі, яка в результаті невірного кроку може зруйнується, через що постраждає весь парк. Критик також похвалила гру за хорошу графіку і звуковий супровід.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. SimSafari The Press Says [Архівовано 12 листопада 2014 у Wayback Machine.] (англ.)
  2. SimSafari Review by Lisa Karen Savignano [Архівовано 16 листопада 2014 у Wayback Machine.] (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]