Евеліна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Евеліна
Особове ім'я
Стать жіноче ім'я
Споріднені імена Єва
Іншими мовами:
англ. Evelyn
біл. Эвеліна
болг. Евелина
дан. Evelina
ест. Evelina
ісп. Evelina
ісл. Evelina
італ. Evelina
кат. Evelina
лат. Evelina
латис. Evelina
лит. Evelina
мак. Евелина
нід. Eveline
нім. Evelina
пол. Ewelina
порт. Evelina
рос. Эвелина
рум. Evelina
серб. Евелина
словац. Evelina
словен. Evelina
фін. Evelina
фр. Eveline
хорв. Evelina
чеськ. Evelina
Пошук статей
у Вікіпедії
які починаються з імені
містять ім'я

Евелі́на — жіноче ім'я гебрейського чи англійського походження.

Синоніми імені: Евеліна. Евелін, Івлін, Ебеліно, Евеліна, Авеліно, Авеліна, Авель, Айлін, Єва. Зменшувальні форми імені Евеліна: Евелінка, Ева, Еля, Веля, Вела, Ліна, Евін, Евіта, Ава, Аве, Ев, Ів.

Походження імені[ред. | ред. код]

Ім’я Евеліна має кілька версій походження. За першою версією, ім’я Евеліна — це гебрейське ім’я і означає воно «життєва сила».

За другою версією, ім’я Евеліна утворено від французького жіночого імені Eveline, походження якого неясно. Можливо, що це ім’я є похідною формою від імені Єва.

За третьою версією, ім’я має англійське коріння. Нібито Евеліна з’явилося від бретонського імені Авеліно, утвореного, в свою чергу, від давньоєврейського імені Авель, що означає «подих». Від цього ж імені з’явилося ще одне похідне ім’я, яке також вважають похідною від імені Евеліна — це ім’я Айлін.

Зменшувально-пестливе звертання Ева також є варіантом вимови імені Єва. А імена Ліна і Евіта вважаються самостійними іменами, які стали лагідними формами звернення до Евеліни. [1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 20 лютого 2018. Процитовано 19 лютого 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)