Козачук Олег Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Козачук Олег Дмитрович
Народився 8 лютого 1955(1955-02-08) (69 років)
Червоноград
Нагороди
Заслужений працівник культури України
Заслужений працівник культури України

Оле́г Дми́трович Козачу́к (нар. 8 лютого 1955, Червоноград, Львівська обл., Українська РСР) заслужений працівник культури України. Член Національної Хореографічної Спілки України.

Практична і професійна діяльність[ред. | ред. код]

Творча діяльність[ред. | ред. код]

Козачуком О. Д. проведена велика робота по формуванню репертуару як зразкового ансамблю народного танцю «Волиняночка» [Архівовано 24 Листопада 2021 у Wayback Machine.] так і на сьогоднішній день ансамблю аматорського народного танцю «Волинянка» [Архівовано 24 Листопада 2021 у Wayback Machine.]. Він спільно з учасниками «Волинянка [Архівовано 24 Листопада 2021 у Wayback Machine.]» почав реалізовувати нову програму, щоб збагатити репертуар, підвищити майстерність самодіяльних артистів, які часто виступають на рівні професіоналів. Козачук О. Д. здійснює особисто постановки танців для ансамблю, які привертають увагу глядачів і професіоналів-хореографів індивідуальним композиційно-пластичним рішенням, впровадженням виражальних засобів з винахідливим використанням народної хореографії Волині, зокрема: «Привітальний», «Поліська полька», «Перегоня», «Гопак», «Ось таки ми козаки», хореографічна композиція «Весіля Західного Полісся у танцях та забавах».

Незмінний успіх супроводжував ансамблі як «Волиняночка» так і «Волинянка» під час поїздок за кордон, їм аплодували більш як в 15 країнах світу, таких як: США, Німеччина, Польща, Шотландія, Іспанія, Словенія, Франція. Китай, Португалія, Чехія, Англії, Швейцарія, Італія, Хорватія, Сербія, Чорногорія, Болгарія, Туреччина.

Козачука О. Д., як компетентного специаліста, балетмейстера і постановника запрошують до участі у роботі журі під час проведення обласних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів народної хореографії.

Подальша робота Козачука О. Д. позначена творчим пошуком та збагачення репертуару ансамблю «Волинянка». Зустрічі з цим колективом завжди приносять глядачам сонячну радість від сприйняття українського мистецтва.

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

За вагомий особистий внесок у розвиток аматорського мистецтва, відродження та пропаганду національної культури України Козачук О. Д. був нагороджений: