Колібріс (торгова мережа)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Колібріс»
Тип Торгова мережа
Галузь Роздрібна торгівля
Засновано 2010
Засновник(и) Сергій Голіков
Закриття (ліквідація) 2017
Штаб-квартира Луцьк, провулок Макарова, 5
Територія діяльності Волинська, Львівська, Рівненська, Житомирська, Тернопільська, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька області
Продукція Продукти харчування, побутові товари, засоби гігієни, інше
Власник(и) ТзОВ «Торговий дім „Аванта“»
Співробітники 2400 осіб
colibris.com.ua

«Колібріс» — колишня мережа магазинів самообслуговування у Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна кількість торгових об'єктів — 55. Мережа належала групі компаній «Аванта».

Історія[ред. | ред. код]

У 2010 р. ТзОВ «Торговий дім „Аванта“» придбала торгову мережу супермаркетів «555», якій належало 13 магазинів у Івано-Франківській області, та торгову мережу супермаркетів «Смачно», яка складалася з 3 магазинів у Волинській області. Частина з колишніх торговельних майданчиків «555» пройшли ребрендинг та були перейменовані на «Колібріс». Усі торгові об'єкти площею до 1200 м² та асортиментним рядом 8-12 тисяч найменувань продуктів харчування, товарів побутової хімії та супутньої групи. Мережа «Колібріс» реалізовувала продукцію власного виробництва: м'ясні, кулінарні, кондитерські вироби, випічку, а також розвивала напрямок швидкого харчування клієнтів в супермаркетах (кафетерії) з великою площею торгового залу[1], зокрема у містах Стрий, Бердичів та Дрогобич. Кафетерій містив вибір гарячих і холодних страв і закусок, салати, сендвічі, піцу, каву, чай, фреш-соки, десерти, випічку[2].

У 2017 р. торгова мережа «Колібріс» виставлена на продаж[3]. Новим власником мережі стало ТОВ «АТБ-маркет», збільшивши чисельність власних магазинів на 53 одиниці[4]. 2021 рік — один із магазинів Колібріс у Львівській області переходить до власності ТОВ «Еко Маркет»[джерело?].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Торговая сеть Колибрис, 555 [Архівовано 8 травня 2018 у Wayback Machine.](рос.)
  2. Торгова мережа Колібріс. Архів оригіналу за 8 травня 2018. Процитовано 8 травня 2018.
  3. Торгова мережа Колібріс виставлена на продаж. Архів оригіналу за 8 травня 2018. Процитовано 8 травня 2018.
  4. «АТБ-маркет» занял часть магазинов «Колибрис» и «555» [Архівовано 8 травня 2018 у Wayback Machine.](рос.)

Посилання[ред. | ред. код]