Надзвичайна ти

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Надзвичайна ти
кор. 어쩌다 발견한 하루
Тип телесеріал
Телеканал(и) MBC TV[en]
Дистриб'ютор(и)
Жанр
Формат звуку Dolby Digitald
Тривалість 27-36 хв.
Компанія
  • MBC Drama Production[1]
  • RaemongRaein Co., Ltd.[2][1]
Сценарист
  • Сон Ха Йон
  • Ін Чі Хє
Режисер
  • Кім Сан Хьоп
  • Кім Сан У
На основі «Липень, що знайдено випадково» автора Мурю[3]
Продюсери
  • Намґун Сон У
  • Мун Чу Хі
Виконавчий продюсер Кім Те Джін
У головних ролях
Країна-виробник Південна Корея Південна Корея
Мова оригіналу корейська
Перший показ 2 жовтня 201921 листопада 2019
Кількість сезонів 1
Кількість серій 32
Попередник Rookie Historian Goo Hae-ryungd
Послідовник Love with Flawsd
Посилання

Надзвичайна ти[a] (кор. 어쩌다 발견한 하루, дослівно: День/Хару[b], що знайдено випадково) — фентезійний південнокорейський серіал, що розповідає історію про школярів старших класів, що живуть всередині коміксу[4], а серед них є Ин Дан О, яка хоче змінити свою криву характеризація[5][6]. Серіал заснований на вебтуні «Липень, що знайдено випадково» (кор. 어쩌다 발견한 7월) автора Мурю, що виходив на Daum Webtoon[en] (зараз — Kakao Webtoon)[3][7]. Він виходив на телеканалі MBC щосереди та щочетверга з 2 жовтня по 21 листопада 2019[8][9], хоча початково прем'єра планувалася на вересень того року[10][1]. У головних ролях Кім Хє Юн, Роун, Лі Че Ук, Лі На Ин, Чон Кон Джу, Кім Йон Де та Лі Тхе Рі[11][12].

Сюжет[ред. | ред. код]

Одного дня Ин Дан О починає помічати у своєму світі дивні речі такі як звук перегортання сторінок, провали у пам'яті від кількох годин до кількох днів та моменти, під час яких вона не може діяти з власної волі та поводиться наче неї хтось інший керує. Пізніше вона натрапляє на особу під прізвиськом «Фея висушеного кальмара», що працює у шкільній їдальні. Дан О помічає в нього дивний комікс, в якому зображено всі події, що відбуваються в їхньому світі, після чого він погоджується пояснити дивні речі, з якими вона стикається. Фея висушеного кальмара повідомляє, що вони живуть у світі коміксу «Таємниця»; момент, при якому вони можуть вільно рухатися і робити що хочуть, називається «Тінь»[c], а момент, при якому вони не може діяти з власної волі та поводиться за якимось сценарієм, — «Сцена»[c]. Крім того, з часом вона також дізнається, що Ин Тан О є «додатковим персонажем», а не головним як вона думала, а тому її доля допомагати посватати головних персонажів учня О Нам Джу з ученицею Йо Чу Да та страждати від одностороннього кохання до Пек Ґьона. Отже, вона вирішує змінити свою долю, однак в неї нічого не виходить, до того ж Фея висушеного кальмара застерігає від будь-яких зміни, бо це небезпечно і неможливо. Однак, Ин Дан О виявляє, що учень під номером 13 зумів змінити перебіг сцени, запобігши значним травмам для неї. Тому вона вирішує допомогти йому стати свідомим[d] та за його допомогою змінити свою наперед визначену долю автором.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

  • Кім Хє Юн як Ин Дан О («Таємниця»[e], «Кампсис укорінливий»[f])[11][12]
    • Кім Чі Ю як Ин Дан О у дитинстві

Таємниця[e]: Вона є допоміжною персонажкою коміксу. Дан О є ученицею у школи Силі у класі 2-7, що має хворе серце, через що вона часто потрапляє до лікарні. Вона вже 10 років має нерозділенні почуття до Пек Ґьона, популярного учня, який входить до групи A3[g]. Крім того, Дан О стає подругою для Йо Чу Да у моменти, коли та зазнає цькування від прихильниць О Нам Джу. Однак, це все її характеризація, що прописана автором коміксу, а тому після того, як вона стала свідомим персонажем, то намагається змінити свою прописану долю, а тому зближається з Номером 13 (пізніше — Хару) та разом із ним намагається змінити долю, а потім в нього закохується. На цьому шляху Дан О також збилажається із Лі До Хваном, що теж став свідомим персонажем. До того ж вона має видіння, що показуюють їй майбутні Сцени.

Кампсис укорінливий[f]: Вона була головною персонажкою коміксу. За характеризацією вона була дочкою Ин Му Йон, шляхетного чоловіка, що перехилив всіх піданних короля на свій бік, і відповідно була шляхетною пані, яка після зустрічі з Пек Ґьон закохалася в нього і стала з ним заручена. Однак з часом вона стає свідомою після зустрічей з Хару та починає в нього закохуватися. Проте, Пек Ґьон планує їй вбити з метою захопити трон, після того як заручени було розірвано, тому Хару намагається змінити долю Дан О.

Таємниця[e]: Він спочатку є непрописаним персонажем, якого в коміксі зображено ледве промальованим учнем заднього плану. У зв'язку з цим він не має ім'я (лише номер 13, який присвоєний йому, як учню у класі 2-7) та чітко прописаних дій під час Сцен, а тому може вільно рухатися під час Сцени. Під час однієї з таких Сцен він підставляє свою спину, на яку падає зі сходів Дан О і таким чином змінює її хід подій. Після того вона починає з ним зближуватися, що врешті-решт він стає свідомим персонажем та отримує ім'я Хару. Хару намагається допомогти змінити долю Дан О, але пізніше зникає як персонаж через своє прагнення до змін. Однак потім з'являється вже як допоміжний персонаж, що має характеризацію друга Пек Ґьона по тенісу. Хару з часом закохується в Дан О.

Кампсис укорінливий[f]: Він був головним персонажем коміксу. Хару добре володів мечем та був довіреною особою Пек Ґьона. З метою заволодіння престолом Ґьон поставив завдання Хару знайти доньку Ин Му Йон, Дан О, і дізнатися про неї більше. Тоді ж він став свідомим персонажем і вирішив змінити сюжет та не підпускати її до Ґьона. З часом він допіміг стати Дан О свідомою, але на шлюху до їхнього щастя став Ґьон, що планує вбити Дан О заради того, щоб отримати трон. Його мати померла і зараз його батько одружений з Ра Хє Йон, що є Ґьону за мачуху.

  • Лі Че Ук як Пек Ґьон («Таємниця»[e], «Кампсис укорінливий»[f])[11][12]
    • Кім Кон У як Пек Ґьон у дитинстві

Таємниця[e]: Він є другорядним персонажем коміксу. Ґьон є учнем у класі 2-7 та одним із членів групи A3[g], що складається з трьох найвпливовіших і найпопуларніших учнів у школі Силі. Він вже протягом 10 років не приймає почуття Дан О та ставиться до неї зневажливо. До того за сюжетом коміксу він постійно утискається своїм батьком, бо той хоче отримати компанію, якою володіє Ин Му Йон, а для цього Ґьон має одружитися з Дан О. Пізніше він стає свідомим персонажем та зневажливо ставиться до Хару і заважає йому змінювати долю Дан О, бо в нього з'явилися почуття до Дан О.

Кампсис укорінливий[f]: Він був головним персонажем коміксу. Ґьон хоче здобути престол за будь-яку ціну, для цього вирішує зблизитися з донькою Ин Му Йон, Дан О. Для цього він відправляє Хару, щоб він більше про неї дізнався. Пізніше він з нею заручується, однак потім Дан О розриває їхні заручення. Тому для досягнення свого плану він вирішує вбити Дан О.

Вона є головною персонажкою коміксу. Чу Да з бідної сім'ї, а тому не має змогу оплачувати навчання у школі Силі, а томунавчається за рахунок ґранту, що був їй надано. В неї закохується О Нам Джу, тому він непрямо приділяє їй увагу. У зв'зку з цим, вона зазнає цькування від інших учениць, омобливо від Сін Се Мі, за те, що вона з бідної сім'я і при цьому залицяється до багато Нам Джу. До того на неї тиск починає здійснювати мати Нам Джу, Чха Чі Хьон. Пізніше Чу Да стає свідомою персонажкою та заводить дружбу із Лі До Хва.

Він є головним персонажем другої лінії кохання. До Хван є учнем у класі 2-8 та одним із членів групи A3[g], що складається з трьох найвпливовіших і найпопуларніших учнів у школі Силі. Він з першого погляду закохується в Чу Да, однак автор не дає йому можливість заполонити її серце, бо вона має бути з Нам Джу. До Хва стає свідомим персонажем та здружується із Дан О і Хару та допамагає їм змінити долю Дан О. Пізніше він починає проводити багато часу з Чу Да, особливо, коли вона стає свідомою персонажкою.

Він є головним персонажем. Нам Джу є з багатої сім'ї, учнем у класі 2-7 і одним із членів групи A3[g], що складається з трьох найвпливовіших і найпопуларніших учнів у школі Силі. Він закохується в Чу Да та приділяє її уваги, але з часом зіштовхується з опором своєї мати. Крім того починає змагатися з Лі До Хва за право отримати серце Чу Да.

  • Лі Тхе Рі як «Фея висушеного кальмара» («Таємниця»[e])/Ким Чін Мі («Кампсис укорінливий»[f])[11][12]

Таємниця[e]: Він є допоміжним персонажем. «Фея висушеного кальмара» працює в їдальні, де і отримав своє прізвисько в честь страви, яку він готував, а саме, сушений кальмар[en]. Він є свідомим персонажем, що пояснює Дан О, До Хва, Хару і Ґьону як влаштований цей коміксний світ та дає відподі на їхні питання. Він має найбільш дружні відносини з Дан О, До Хва, Хару, в той час вороже ставиться до Ґьона.

Кампсис укорінливий[f]: Він є другорядним персонажем. Він є королем на ім'я Ким Чін Мі, що усвідовлює те, що Пек Ґьон хоче скинути його з престолу. До того ж Чін Мі також закоханий у дівчину Кім Су Хян, а тому хоче змінити свою долю, яка прописана автором.

Другорядні ролі[ред. | ред. код]

Учні школи Силі[ред. | ред. код]

Замітка: Нижче перераховані персонажі є персонажами коміксу «Таємниця», якщо іншого не зазначено.

Вона є ученицею у класі 2-7 та накращою подругою Дан О і Су Чхоля. Се Мі закохана в Нам Джу, тому постійно намагається йому приділяти увагу. Крім того вона цькує Чу Да через те, що Нам Джу багато часу приділяє їй. Пізніше Се Мі закохується у Ан Су Чхоля.

Він є ученем у класі 2-7 та накращим другом Дан О і Се Мі. Він веде власний відеоблог та є закоханим у Се Мі.

  • Чон Є Нок як Кім Іль Джін[l]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією з трьох подруг Се Мі, які є прихильниками Нам Джу та які постійно цькують Чу Да.

  • Чон Мі Мі як Кім І Джін[m]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією з трьох подруг Се Мі, які є прихильниками Нам Джу та які постійно цькують Чу Да.

  • Чон Йо Джін як Лі Сам Джін[n]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією з трьох подруг Се Мі, які є прихильниками Нам Джу та які постійно цькують Чу Да.

  • Хан Чхе Ґьон як Кім Е Іль[o]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією із залицяльниць до Ґьона.

  • Сон Чі У як Пак Е Рі[p]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією із залицяльниць до Ґьона.

  • Кан Мін Джін як Лі Е Сам[q]

Вона є ученицею у класі 2-7 та однією із залицяльниць до Ґьона.

  • Чон Те Ро як Кім Ян Іль[r][13]

Він є учнем у класі 2-7 та одним із хуліганів у школі. Також Ян Іль входить до групи Y3[s], що складається із трьох учнів, чиє ім'я, починається з Ян.

  • Лі Чхан Сік як Пак Ян І[t]

Він є учнем у класі 2-7 та одним із хуліганів у школі. Також Ян І входить до групи Y3[s], що складається із трьох учнів, чиє ім'я, починається з Ян.

  • Юн Чон Бі як Лі Ян Сам[u]

Він є учнем у класі 2-7 та одним із хуліганів у школі. Також Ян Сам входить до групи Y3[s], що складається із трьох учнів, чиє ім'я, починається з Ян.

  • Чо Ток Хве як Кім Панджан[v]

Він є учнем у класі 2-7 та статорстою цього класу.

  • О Чон Мін як Кім Потхон[w]

Він є учнем у класі 2-7 та має звичайну зовнішність, звичайний характер та середні оцінки.

  • Кім Чун Сан як Пак Мобом[x]

Він є зразковим учнем та ботаніком у класі 2-7.

  • Сін Йон Хо як Сін Парам

Він є учнем у класі 2-7.

  • Хан Мьон Хва як Кан Чхоль Нам

Він є учнем у класі 2-7.

  • Чон Чі Хьон як Хан Су Да

Вона є ученицею у класі 2-7.

  • Лі Ин Хє як Кон Чу Хе

Вона є ученицею у класі 2-7.

  • Хо Су Бін як Ван Біт На

Вона є ученицею у класі 2-7.

  • Пхьо Хьон Джін як Намґун Тан Баль

Вона є ученицею у класі 2-7.

  • Кім Тхе Джон як Чхе Юк Ін

Він є учнем у класі 2-7.

  • Лі Є Хьон як Кім Су Хян («Таємниця»[e], «Кампсис укорінливий»[f])

Таємниця[e]: Вона є новою ученицею класу 2-8, що перевелася з іншої школи.

Кампсис укорінливий[f]: За характеризацією вона була служнецею, однак стала свідомою персонажкою та закохалася в короля Ким Чін Мі.

Члени сім'ї головних персонажей[ред. | ред. код]

Таємниця[e]: Він є турботливим і люблячим батьком Тан О та власником фінасової групи M (кор. M금융그룹).

Кампсис укорінливий[f]: Він був турботливим і люблячим батьком Тан О та шляхетним чоловіком, що перехилив всіх піданних короля на свій бік.

Таємниця[e]: Він є батьком Пек Ґьона, що не піклується про свого сина та постійно йому дорікає за його поведінку з Дан О, бо Те Сон хоче заволодіти фінасовою групою M. Він був двічі одружений і зараз у шлюбі з Ра Хє Йон.

Кампсис укорінливий[f]: Він був чиновником при дворі та батьком Чу Хьона.

  • Ю Там Йон як Ра Хє Йон («Таємниця»[e])

Вона є дрогою дружиною Пек Те Сон і мачухою для Пек Ґьона.

Таємниця[e]: Він є молодшим братом Пек Ґьона від Ра Хє Йон та учнем у школі Силі.

Кампсис укорінливий[f]: Він був сином Пек Те Сона, чиновника при дворі.

  • Ю Ха Бок як О Чеболь[y] («Таємниця»[e])

Він є батьком Нам Джу та власником відомого модельного бренду Seurine[z].

  • Чі Су Вон як Чха Чі Хьон («Таємниця»[e], «Кампсис укорінливий»[f])[11][12]

Таємниця[e]: Вона є мати Нам Джу.

Кампсис укорінливий[f]: Вона була королевою-вдовою та мати короля Ким Чін Мі.

Він є братом То Хва та кардіоторакальним лікарем, який піклується за здоров'я Дан О.

Інші[ред. | ред. код]

  • Кім Чон Хак як класний керівник («Таємниця»[e])
  • Кім Че Хва як вчителька мистецтва («Таємниця»[e])
  • Пе Ю Рі як вчитель математики («Таємниця»[e])

Оригінальні звукові доріжки[ред. | ред. код]

Повний альбом[ред. | ред. код]

Extraordinary You (Original Television Soundtrack)
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 20 листопада 2019
Жанр Саундтрек
Тривалість 3 год 45 хв
Мова корейська, англійська
Лейбл VLENDING, MusicBuddy під ліцензією від YG Plus[en]
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Rookie Historian Goo Hae-ryung OST[en]
Love with Flaws OST[en]
Наступний
→
Extraordinary You (Original Television Soundtrack), Диск 1[14][15]
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Feeling»Тайбянь, ЧеА[en], СіхаТайбянь, ЧеА, СіхаApril[en]3:07
2.«My Beauty»Хойон, Донхон, Кім Пом Джу, Кім Сі Хьок, Кім Сон МіКім Пом Джу, Кім Сі ХьокVerivery3:51
3.«첫사랑»Epitone ProjectEpitone ProjectSondia3:45
4.«첫사랑 (Drama Ver.)»Epitone ProjectEpitone ProjectEpitone Project3:59
5.«오늘은 꼭»Хан Джун, Пак Се ДжунGOTCHA!GOTCHA!2:36
6.«한 번도 하지 못한 이야기»Чхве Хан Соль, Хан Кьон СуХан Кьон Су, Чхве Хан СольSondia4:04
7.«끝나지 않을 이야기»Пак Се Джун, Тайбянь, Чхан Бін (3RACHA)Тайбянь, 바크, CHKmateStray Kids4:04
8.«너를 그린다»Пак Се Джун, Хан ДжунКім Чхан Рак (AIMING), Кім Су БінЧон Се Ун[en]4:42
9.«Feeling (Inst.)» Тайбянь, ЧеА, СіхаApril3:07
10.«My Beauty (Inst.)»Хойон, ДонхонКім Пом Джу, Кім Сі ХьокVerivery3:51
11.«첫사랑 (Inst.)» Epitone ProjectSondia3:45
12.«첫사랑 (Drama Ver.) (Inst.)» Epitone ProjectEpitone Project3:59
13.«오늘은 꼭 (Inst.)» GOTCHA!GOTCHA!2:36
14.«한 번도 하지 못한 이야기 (Inst.)» Хан Кьон Су, Чхве Хан СольSondia4:04
15.«끝나지 않을 이야기 (Inst.)» Тайбянь, 바크, CHKmateStray Kids4:04
16.«너를 그린다 (Inst.)» Кім Чхан Рак (AIMING), Кім Су БінЧон Се Ун4:42
Extraordinary You (Original Television Soundtrack), Диск 2[14][15]
#НазваАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Walk This Sky (Title)»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:24
2.«See The Fantasy»Лі НьомЛі Ньом2:27
3.«A Door To Time»Лі НьомЛі Ньом3:00
4.«Through Time»Кім Тон Хьок, Лі Хан БомКім Тон Хьок, Лі Хан Бом3:32
5.«Touch By Touch»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік2:36
6.«Center Girl»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:36
7.«Solitude»Сон Че ҐьонСон Че Ґьон1:40
8.«Yellow Sky»Сон Чін Сок, Хван Син ПхільСон Чін Сок, Хван Син Пхіль2:26
9.«Conti»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі3:40
10.«By Chance»Лі НьомЛі Ньом2:26
11.«Burning Light»Пак Се Джун, На Сан ДжінПак Се Джун, На Сан Джін2:05
12.«Pearly Rain»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік2:44
13.«Tricky»Кім Тон Хьок, Лі Хан БомКім Тон Хьок, Лі Хан Бом1:59
14.«Shiny Morning»Сон Че ҐьонСон Че Ґьон3:04
15.«Poop»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун3:28
16.«There's A Problem»Лі НьомЛі Ньом1:52
17.«A Blank Of Memory»Пак Се ДжунПак Се Джун2:39
18.«Hype»Кім Тон Хьок, Лі Хан БомКім Тон Хьок, Лі Хан Бом1:51
19.«Dazzlingly Love»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:09
20.«Ocean Dreams»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік2:42
21.«Heart Memory»Лі НьомЛі Ньом2:41
22.«Ego»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:55
23.«High School Runway»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:32
24.«House Of Glass»Сон Чін Сок, Хван Син ПхільСон Чін Сок, Хван Син Пхіль1:51
25.«By Accident»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:23
26.«Where Are We»Пак Се Джун, На Сан ДжінПак Се Джун, На Сан Джін1:54
27.«Glow»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:42
28.«A Turbulent Period»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:42
29.«Strange Feeling»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:58
Extraordinary You (Original Television Soundtrack), Диск 3[14][15]
#НазваАвтор музикиВиконавецьТривалість
1.«Honey Butter»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:44
2.«What Little Girl Want»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:31
3.«Connecting Room»Пак Се ДжунПак Се Джун1:55
4.«Cloud Cotton»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:50
5.«Summer Star»Пак Се Джун, На Сан ДжінПак Се Джун, На Сан Джін3:15
6.«A Cat On The Marimba»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік1:17
7.«A Girl On The Moon»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік2:20
8.«Rainbow Stairs»Сон Чін Сок, Хван Син ПхільСон Чін Сок, Хван Син Пхіль1:20
9.«Cloudy Sky»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:45
10.«Get In»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:06
11.«시험시간»Лі НьомЛі Ньом1:43
12.«Zap Zap»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун1:26
13.«Light House»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун2:13
14.«Lovely Girl»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:55
15.«Kings First Love»Лі НьомЛі Ньом2:51
16.«Requiem for Schizophrenia»Сон Чін Сок, Хван Син ПхільСон Чін Сок, Хван Син Пхіль2:12
17.«Perfume»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:20
18.«Secret»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:52
19.«너의 빈자리»Лі НьомЛі Ньом2:25
20.«Wing»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:43
21.«Extra»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:46
22.«Dark Side»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:04
23.«나비효과»Пак Се ДжунПак Се Джун2:21
24.«System Of Love»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун2:10
25.«어쩌다 발견한 코믹»Лі НьомЛі Ньом1:43
26.«Take»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі1:43
27.«Head Ring»Пак Се Джун, У Чі ХунПак Се Джун, У Чі Хун2:35
28.«수상한 친구»Лі НьомЛі Ньом1:55
29.«Blue King»Пак Се Джун, Кім Мін ДжіПак Се Джун, Кім Мін Джі2:13
30.«어쩌다 심쿵 코믹»Лі НьомЛі Ньом2:00
31.«Removing Nuclear»Пак Се Джун, Сон Чін СокПак Се Джун, Сон Чін Сок2:15
32.«Jeremy»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік1:46
33.«Drone Tension Ⅱ»Пак Се Джун, Сон Чін СокПак Се Джун, Сон Чін Сок2:05
34.«End Of Dawn»Пак Се Джун, На Юн СікПак Се Джун, На Юн Сік3:24
35.«떨어진 반지»Лі НьомЛі Ньом2:00
36.«너와 나의 시간»Лі НьомЛі Ньом2:29

Альбом частинами[ред. | ред. код]

Рейтинги[ред. | ред. код]

Найнижчі рейтинги позначені синім кольором, а найвищі — червоним кольором.

Серія Дата показу Назва серії Середнє значення кількості переглядів
TNmS AGB Nielsen
Загальнонаціональні[32] Загальнонаціональні[33]
1 2 жовтння 2019
  • Я є собою, Ин Тан О. Це справжня я!
  • (кор. 난 나야, 은단오. 내가 진짜야!)
Н/Д 3,1 %
2 3,5 %
3 3 жовтння 2019
  • Ви сказали, що я додадкова персонажка? Я, Ин Тан О??
  • (кор. 엑스트라라고? 나 은단오가??)
2,2 %
4 3,3 %
5 9 жовтння 2019[aa]
  • Мені здається, що я можу змінити мою визначену долю.
  • (кор. 정해진 운명을 바꿀 수 있을 것 같거든.)
3,3 % 2,9 %
6 3,9 % 3,9 %
7
  • Бо ми справжні...
  • (кор. 우리가 진짜니까..)
2,8 % 2,7 %
8 3,0 % 3,1 %
9 16 жовтння 2019
  • Ось тут всередині завжди... ти є.
  • (кор. 이 안에 항상.. 너가 있어.)
Н/Д 3,1 %
10 4,1 %
11 17 жовтння 2019
  • Я збираюся створити власні відповіді на запитання.
  • (кор. 나만의 답을 만들어 갈 겁니다.)
3,0 %
12 3,8 %
13 23 жовтння 2019
  • Без мене ти також просто додадковий персонаж.
  • (кор. 나 없으면 너도 그냥 엑스트라야.)
3,1 %
14 4,1 %
15 24 жовтння 2019
  • Тепер я спробую прийняти цей світ.
  • (кор. 이제 이 세계를 받아들여 보려고.)
3,1 % 3,2 %
16 3,8 % 3,5 %
17 30 жовтння 2019
  • Автор ніколи не знатиме про нашу власну історію.
  • (кор. 작가가 절대 모를 우리만의 이야기...)
Н/Д 3,0 %
18 3,7 %
19 31 жовтння 2019
  • Яке завершення історії, яку малює автор?
  • (кор. 작가가 그리고 있는 이 이야기의 끝은 뭘까?)
2,9 %
20 3,3 %
21 6 листопада 2019
  • Мені здається, що я знаю, чому ти є моїм початком.
  • (кор. 알 것 같아. 내 시작이 왜 너였는지.)
3,1 %
22 3,6 %
23 7 листопада 2019
  • Ми завжди схвильовані і щасливі.
  • (кор. 우린 늘 설레고 행복했어.)
3,3 % 3,1 %
24 3,5 % 3,6 %
25 13 листопада 2019
  • Для мене не має ніякого значення моя характеризація... ти справді моє перше кохання.
  • (кор. 설정 값 같은 건 상관없는.. 진짜 내 첫사랑.)
Н/Д 2,9 %
26 3,1 %
27 14 листопада 2019
  • Будь ласка, хай розпочнеться наступна сцена.
  • (кор. 다음 스테이지가 오게 해주세요.)
2,7 %
28 3,0 %
29 20 листопада 2019
  • ...Тан О (у формі звертання).
  • (кор. ..단오야.)
3,4 % 3,0 %
30 3,8 % 3,3 %
31 21 листопада 2019
  • Я кохаю тебе, Хару...
  • (кор. 사랑해. 하루야...)
Н/Д 2,6 %
32 3,6 %
Середнє значення [ab] 3,2 %

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Отримувач Результат Примітки
2019 32-га Премія Ґріме[en] Найкращий новий актор Роун Перемога [36]
Премія MBC драма Драма року «Надзвичайна ти» [37]
Нагорода за майстерність, Найкраща акторка середо-четвергової драми Кім Хє Юн
Найкращий новий актор Роун
Лі Че Ук
Найкраща нова акторка Кім Хє Юн
Найкращий актор другого плану середо-четвергової драми Лі Тхе Рі Номінація
Найкращий новий актор Чо Кон Джу [38]
Кім Йон Де
Найкраща нова акторка Лі На Ин [39]
Найкраща пара Роун, Кім Хє Юн та Лі Че Ук [40]
2020 56-та Премія мистецтв Пексан Найкращий акторський дебют (чоловіки, телебачення)[en] Лі Че Ук [41]
15-та Сеульська міжнародна премія драми Видатна корейська драма, Нагорода за майстерність «Надзвичайна ти» Перемога [42]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Назва є грою слів в англійській мові, де поєднуються слова англ. extra у значені «додатковий персонаж» та англ. ordinary у значенні «звичайний». Таким чином ця фраза була сказана Хару, що підкреслити, що Ин Дан О не просто звичайна додаткова персонажка коміксу, а вона надзвичайна персонажка.
  2. а б В оригіналі тут гра слова, бо Хару — це ім'я, яке дає Ин Дан О учню з номером 13. Вона таким чином підкреслює, що він дозволив їй провести день як вона того бажає, а не так, як запланував автор коміксу.
  3. а б У вебтуні «Липень, що знайдено випадково» Cцена мала назву «Голова», а Тінь — «Хвіст».
  4. Свідомі персонажі — це персонажі, що помічають, що вони у коміксі. Тобто, вони чують дивні звуки, пам'ятають, що відбувається у моменти Тіней, тощо. Несвідомі персонажі — це персонажі, що після кожної сцени забувають, що відбувається у моменти Тіней. Вони у моменти Тіней говорять прописаними фразами, тобто вони не мислять свідомо.
  5. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х ц ш щ ю я аа аб ав аг Він є коміксом у романтичному жанрі, події якого розгоратаються у сучасності. Комікс є поточною роботою автора після «Кампсис укорінливий». В оригіналі — кор. 비밀.
  6. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф Він є коміксом-трилером, події якого розгоратаються в епоху Корьо. Комікс є попередньою роботою автора до «Таємниця». В оригіналі — кор. 능소화.
  7. а б в г Назва групи (в оригіналі — англ. A3) йде від оцінки A та означає, що троє членів групи мають найбільше оцінок А у всій школі, а саме, Нам Джу перший у рейтингу у всій школі, 2-ге місце за До Хва, а 3-тє — за Ґьоном.
  8. Згідно з англійським перекладом на Viki його ім'я англ. Nameless 13, дослівно: Безіменний 13, в оригіналі — кор. 13번, дослівно: «Номер 13».
  9. Її ім'я є грою слова, що відображає, що вона є головною персонажкою, а саме, в оригіналі її ім'я буде кор. 여주다. 여주 є першими складами двох корейських слів 인공, що перекладається як головний жіночий персонаж.
  10. Його ім'я є грою слова, що відображає, що він є головним персонажем, а саме, в оригіналі його ім'я буде кор. 오남주. 남주 є першими складами двох корейських слів 인공, що перекладається як головний чоловічий персонаж.
  11. а б в Термін Ільджін (кор. 일진, ханча: 一陣) або Угруповання Ільджін (кор. 일진회, ханча: 一陣會) означає шкільного хулігана або групу хуліганів, що цькують інших учнів і всі їх бояться. Цей термін утворивився від відомої японської хуліганської банди, що діяла з 1988 року. В Південній Кореї подібна банда існувала ще починаючи з 1950 років, однак термін у вжиток увійшов з 1994 року. Крім того, банда визначали цькування за заслуги за певним рейтингим, де по значала перша група (일진, 一陣, ільджін), друга група (이진, 二陣), іджін) тощо. Детальніше: Угруповання Ільджін[ko].
  12. Її ім'я в оригіналі кор. 일진, де перекладається як один, а  — група або позиція, а тому якщо врахувати термін Ільджін[k], то її ім'я означає перша група (цькування) або перша хуліганка.
  13. Її ім'я в оригіналі кор. 이진, де перекладається як два, а  — група або позиція, а тому якщо врахувати термін Ільджін[k], то її ім'я означає друга група (цькування) або друга хуліганка.
  14. Її ім'я в оригіналі кор. 삼진, де перекладається як три, а  — група або позиція, а тому якщо врахувати термін Ільджін[k], то її ім'я означає третя група (цькування) або третя хуліганка.
  15. Її ім'я в оригіналі кор. 애일, де перекладається як кохання, а  — один, тому її ім'я означає прихильниця 1 або залицяльниця 1.
  16. Її ім'я в оригіналі кор. 애이, де перекладається як кохання, а  — два, тому її ім'я означає прихильниця 2 або залицяльниця 2.
  17. Її ім'я в оригіналі кор. 애삼, де перекладається як кохання, а  — три, тому її ім'я означає прихильниця 3 або залицяльниця 3.
  18. Його ім'я в оригіналі кор. 양일, де слова є першим складом від 양아치, яке перекладається як хуліган або гангстер, а  — один, тому його ім'я означає хуліган 1.
  19. а б в Назва групи (в оригіналі — англ. Y3) є абрівіатурою, яка розшифровується як Yang 3, тобто три Яна. Група Y3 діє коли поряд не має групи A3.
  20. Його ім'я в оригіналі кор. 양이, де слова є першим складом від 양아치, яке перекладається як хуліган або гангстер, а  — два, тому його ім'я означає хуліган 2.
  21. Його ім'я в оригіналі кор. 양삼, де слова є першим складом від 양아치, яке перекладається як хуліган або гангстер, а  — три, тому його ім'я означає хуліган 3.
  22. Його ім'я в оригіналі кор. 반장 перекладається як староста класу.
  23. Його ім'я в оригіналі кор. 보통 перекладається як звичайний або нормальний, а тому означає звичайний учень.
  24. Його ім'я в оригіналі кор. 모범 перекладається як зразковий, а тому означає зразковий учень.
  25. Його ім'я в оригіналі кор. 재벌 означає чеболь, впливових родин, які є власниками конгломератів і можуть впливати на політиків. Вони чимось подібні до наших олігархів.
  26. В оригіналі — кор. 스린느, транслітерація: Сиріне.
  27. Через те, що 10 жовтня була трансляція кваліфікаційного раунду Чемпіонату світу з футболу 2022 у часовому проміжку, під час якого мали показувати серіал «Надзвичайна ти», то показ серій було перенесено на 9 жовтня. Таким чином 9 жовтня вийшли 4 серії[34][35].
  28. Середня значення не відоме, бо деякі рейтинги не були опубліковані у ЗМІ.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Пе Хьо Джу (14 червня 2019). ‘어쩌다 발견한 하루’ 이태리-김지인 합류, 차세대 배우 집결 (кор.). Newsen. Процитовано 17 липня 2023.
  2. Портфоліо компанії RaemongRaein Co., Ltd (англ.). RaemongRaein Co., Ltd. Процитовано 16 липня 2023.
  3. а б Кім Кьон Юн (9 листопада 2022). 웹툰작가 무류, '비에 젖은 흔적들이다' 신작 연재 (кор.). Новини Йонхап. Процитовано 17 липня 2023.
  4. Пек Соль Мі (11 травня 2019). 에이프릴 이나은, 이젠 지상파 드라마로 (кор.). Спортс Тона. Процитовано 16 липня 2023.
  5. Кім Чу Хі (13 червня 2019). 정건주, ‘어쩌다 발견한 하루’ 캐스팅..웹드 남신→국민 훈남 도약 (кор.). Соуль Кьондже. Процитовано 16 липня 2023.
  6. Лі Йон Ґю (19 червня 2019). 신예 김지인, '어쩌다 발견한 하루' 캐스팅...오는 9월 방송 예정 (кор.). Insight Korea. Процитовано 16 липня 2023.
  7. Кім Хьо Джін (31 травня 2022). ‘어쩌다 발견한 하루’ 김영대, 강동원 닮은꼴로 화제…‘착각할만한 옆모습’ (кор.). Topstarnews. Процитовано 17 липня 2023.
  8. Кім Хан На (12 вересня 2019). ‘어쩌다 발견한 하루’ 김혜윤-로운, 동화적 분위기 포스터 공개 ‘청량+풋풋’ (кор.). Ханґук Ільбо. Процитовано 17 липня 2023.
  9. Чха Хє Мін (16 вересня 2019). '어쩌다 발견한 하루' 김혜윤-로운의 청춘 로맨스! 메인 포스터 공개 (кор.). iMBC News. Процитовано 17 липня 2023.
  10. Хон Се Йон (12 червня 2019). 정건주, ‘어쩌다 발견한 하루’ 출연확정…김혜윤·김로운과 호흡 [공식입장] (кор.). Спортс Тона. Процитовано 17 липня 2023.
  11. а б в г д е ж и к л м н Пак Хан Бьоль (20 червня 2019). '어쩌다 발견한 하루' 김혜윤-로운, 대본 리딩 현장 포착 '벌써 훈훈해' (кор.). iMBC News. Процитовано 17 липня 2023.
  12. а б в г д е ж и к л м н Хван Су Йон (20 червня 2019). '어쩌다 발견한 하루' 김혜윤·로운·이재욱·이나은, 첫 대본리딩 어땠나 (кор.). Xports News. Процитовано 17 липня 2023.
  13. Сон Пон Сок (26 липня 2019). 신예 정대로, ‘어쩌다 발견한 하루’ 캐스팅 (кор.). Спортс Кьонхян. Процитовано 5 серпня 2023.
  14. а б в Extraordinary You (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 19 липня 2023.
  15. а б в 어쩌다 발견한 하루 OST. Naver Vibe. Процитовано 19 липня 2023.
  16. Extraordinary You Pt. 1 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  17. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 1. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  18. Extraordinary You Pt. 2 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  19. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 2. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  20. Extraordinary You Pt. 3 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  21. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 3. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  22. Extraordinary You Pt. 4 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  23. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 4. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  24. Extraordinary You Pt. 5 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  25. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 5. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  26. Extraordinary You Pt. 6 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  27. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 6. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  28. Extraordinary You Pt. 7 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  29. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 7. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  30. Extraordinary You Pt. 8 (Original Television Soundtrack). Spotify. Процитовано 22 липня 2023.
  31. 어쩌다 발견한 하루 OST Part 8. Naver Vibe. Процитовано 22 липня 2023.
  32. Щоденні рейтинги за TNmS (загальнонаціональний регіон):
  33. 어쩌다 발견한 하루 시청률 (кор.). Daum. Процитовано 19 липня 2023.
  34. Чха Хє Мін (8 жовтня 2019). '어쩌다 발견한 하루' 김혜윤, 로운과 설레는 재회! "운명이 변할 수 있기를" (кор.). iMBC News. Процитовано 19 липня 2023.
  35. Чхве Че Ґьон (8 жовтня 2019). '어쩌다 발견한 하루' 김혜윤-로운 등, 배우들의 특별한 본방 사수 메시지 (кор.). Соуль Кьондже. Процитовано 19 липня 2023.
  36. Кім, Ин Ґу (3 грудня 2019). 김남길·정유미 '2019 그리메상' 최우수 연기자 선정 [Кім Нам Ґіль та Чон Юмі вибрані як найкращі виконавці на «Премія Ґріме 2019»]. E Daily (кор.). Архів оригіналу за 18 квітня 2020. Процитовано 17 липня 2023.
  37. Кім Є Ран (31 грудня 2019). 2019 MBC 연기대상, 네티즌 "김동욱 대상 받아 마땅…정재영이 무관이라니" (кор.). Ханґьон. Процитовано 17 липня 2023.
  38. Кім Со Йон (30 грудня 2019). [2019 MBC 연기대상] '어하루' 로운, 신인상 "진심으로 노래하고 연기할 것" (кор.). Maeil Kyungje: Star Today. Процитовано 17 липня 2023.
  39. Чін Пьон Хун (30 грудня 2019). 2019 MBC ‘연기 대상’ ‘어쩌다 발견한 하루’의 김혜윤, 여자 신인상 수상 (кор.). Topstarnews. Процитовано 17 липня 2023.
  40. Чан Хє Джін (31 грудня 2019). 2019 MBC 연기대상, #올해의 드라마 #최고의 1분 커플 후보는? (кор.). Пусан Ільбо. Процитовано 17 липня 2023.
  41. Кім Є Ран (08.05.2020). '56회 백상예술대상' 최종 후보 공개…예능 '미스터트롯'·'놀면뭐하니' 격돌. Hankyung. Процитовано 17 липня 2023.(кор.)
  42. Лі Чон Хьон (16.09.2020). 서울드라마어워즈서 '동백꽃 필 무렵' 5관왕 쾌거. Yonhap News. Процитовано 17 липня 2023.(кор.)
Середо-четвергові телесеріали каналу MBC
Попередня програма Назва програми Наступна програма
«Надзвичайна ти»
(2 жовтня 2019 — 21 листопада 2019)