Полдневська сільська рада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Полдневська сільська рада
Розташування
Країна Росія Росія
Регіон Астраханська область
Район Камизяцький район
Центр село Полдневе
Голова Дубінініа Наталія Геннадіївна
Дата утворення
Депутатський корпус: 9 осіб[1]
Основні дані
Площа: 147,82 км²
Населення 1124 особи (2011)
Густота населення 7,4 осіб/км²
Населені пункти 2 сільських нп
Телефонний код
Поштові індекси
Часовий пояс
ЗКАТО
Сайт

Мапа

Полдневська сільська рада (рос. Полдневский сельский совет) — муніципальне утворення у складі Камизяцького району Астраханської області, Російська Федерація. Адміністративний центр — село Полдневе.

Географічне положення[ред. | ред. код]

Сільська рада розташована у крайній південно-західній частині району. Територією сільради протікають Волга та її протоки, найбільшою з яких є Гандуріно. Саме тут Волга впадає до Каспійського моря. На сході та півдні розташована Дамчицька ділянка Астраханського заповідника.

Населення[ред. | ред. код]

Населення — 1124 особи (2011[2]; 1086 в 2010[3]).

Національний склад:

Склад[ред. | ред. код]

До складу поселення входять такі населені пункти:

Населений пункт Населення,
осіб (2010)
Дамчик, селище 40
Полдневе, село 1046

Господарство[ред. | ред. код]

Провідною галуззю господарства виступає сільське господарство, представлене 4 селянсько-фермерськими господарствами та 1 сільськогосподарським підприємством. У структурі угідь найбільшу площу займають сінокоси (63,6%), пасовиська (23,5%) та рілля (12,8%). Тваринництво займається розведенням великої рогатої худоби, овець, кіз, коней та птахів. Відповідно основною продукцією виступають м'ясо, молоко, шерсть та яйця. Рослинництво займається вирощуванням овочів, баштану та картоплі. У сільраді розвинено рибальство, серед риборозвідних підприємств — рибгосп «Лотос».

Серед закладів соціальної сфери у центрі сільради діють фельдшерсько-акушерський пункт, середня школа на 200 місць, будинок культури на 200 місць, сільська бібліотека. Діють також 8 магазинів та їдальня.

Транспортні мережі у сільраді представлені судноплавними річками Волга та Гандуріно. У кожному селі є пристані. До центра сільради підведена автомобільна дорога із сусіднього селища Нижньонікольський.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 11 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 грудня 2013. Процитовано 11 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Дані згідно з переписом населення 2010 року. Архів оригіналу за 22 серпня 2013. Процитовано 11 вересня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]