Прескотт Буш

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прескотт Буш
англ. Prescott Sheldon Bush
Народився 15 травня 1895(1895-05-15)[1][2][…]
Колумбус
Помер 8 жовтня 1972(1972-10-08)[1][2][…] (77 років)
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
·рак легень
Поховання Putnam Cemeteryd
Країна  США
Діяльність політик, банкір, сенатор США
Alma mater Єльський коледж і Школа святого Георга в Ньюпортіd
Знання мов англійська
Учасник Перша світова війна
Посада сенатор США[d][4], сенатор США[d][4], сенатор США[d][4], сенатор США[d][4], сенатор США[d][4] і сенатор США[d][4]
Партія Республіканська партія США
Конфесія Єпископальна церква
Батько Семюел Прескотт Буш
Мати Flora Bushd
Брати, сестри George Herbert Walker, Jr.d і James Smith Bushd
Діти Джордж Герберт Вокер Буш[5], Jonathan Bushd[5], Nancy Walker Bushd[5], William H. T. Bushd[5] і Prescott S. Bush, Jr.d[5]
Автограф
IMDb ID 1778210

Прескотт Шелдон Буш (англ. Prescott Sheldon Bush; 15 травня 1895(18950515) — 8 жовтня 1972) — банкір, сенатор США від штату Коннектикут, батько 41-го президента США Джорджа Буша, дід 43-го президента США Джорджа Вокера Буша.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 15 травня 1895 року в родині американського промисловця Самюеля Буша і Флори Буш в Колумбусі, штат Огайо, освіту здобув в Єльському університеті.

У 1918 році, будучи студентом Єльського університету та членом таємного товариства «Череп і кістки», Прескотт Буш, викопав з двома іншими студентами череп вождя індіанського племені апачі Джеронімо на федеральному кладовищі Форт Сілла в Оклахомі і підніс його як подарунок братству. Стверджується, що в даний час череп вождя зберігається в спеціальному місці на території Єльського університету і використовується в різних ритуалах братства. Також існують чутки, що в могильнику «Черепу і кісток» мається і череп Че Гевари.

Військову службу проходив у Франції під час Першої світової війни у складі Американського експедиційного корпусу. Після закінчення війни повернувся в США і влаштувався на роботу в продуктову компанію, потім став віце-президентом в компанії свого тестя.

З 1944 до 1956 Буш був членом Єльської корпорації, заснованої керівництвом Єльського університету.

Політичну кар'єру Прескотт Буш розпочав у штаті Коннектикут; будучи типовим республіканцем Нової Англії, Буш проводив консервативну політику. Сьогодні багато хто оцінює його діяльність як помірно республіканську. У 1952 році він був обраний в сенат від Коннектикуту, на цій посаді проявив себе як активний прихильник президента Дуайта Ейзенхауера.

Помер 8 жовтня 1972 у Нью-Йорку. Похований на кладовищі Патмана в Гринвічі (штат Коннектикут) разом зі своєю дружиною Дороті Волкер Буш.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]