Приватний детектив, або Операція «Кооперація»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Приватний детектив, або Операція «Кооперація»
рос. Частный детектив, или операция «Кооперация»
Жанр Кінокомедія
Режисер Леонід Гайдай
Сценарист Леонід Гайдай
Аркадій Інін
Юрій Волович
У головних
ролях
Дмитро Харатьян
Ірина Феофанова
Роман Мадянов
Оператор Ігор Черних
Композитор Олександр Зацепін
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 94 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1990
IMDb ID 0097049

«Приватний детектив, або Операція „Кооперація“» (рос. «Частный детектив, или операция „Кооперация“») — російська радянська ексцентрична кримінальна комедія Леоніда Гайдая.

Сюжет[ред. | ред. код]

Підприємець Дмитро Пузирьов вирішує відкрити приватне розшукове бюро. Отримати патент йому допомагає власник платного туалету, його старий приятель, який зробив свій бізнес. Паралельно журналістка веде репортажі під прикриттям в образі то алкоголічки, то повії, в яку закохується Дмитро, не знаючи що насправді вона журналістка, і в мріях уявляє, як спрямовує її на шлях істинний. Першою серйозною справою стає розслідування викрадення відомого комерсанта, однак фінальна розв'язка фільму стає абсолютно несподіваною.

У фільмі в характерній для творчості Л. Гайдая ексцентричній манері висміюються найбільш злободенні теми пізньорадянського суспільства — кооперація, проституція, рекет, неформальні молодіжні рухи, самогоноваріння, бюрократизм тощо.

Зйомки проходили з березня по вересень 1989 року, на екрани фільм вийшов в січні 1990 року.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Кіноляпи[ред. | ред. код]

  • На початку гонитви за байкером на «Жигулях» Віктора висить номер 44-78 МО. Але потім на цій же машині з'являється інший номер — 77-12 ФУ, який перш висів на інших «Жигулях» під час пошуку Дмитром бандитських «Жигулів».
  • Під час виконання «останнього бажання» у туалеті Пузирьова, Віктор розстріляв всі патрони з пістолета (пістолет встав на затворну затримку), а в наступному кадрі на нього накинули рятувальний круг і вивели під дулом того ж пістолета — виходить вже незарядженого.

Посилання[ред. | ред. код]