Ясногородська страусина ферма

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ясногородська страусина ферма
Тип ТОВ
Галузь сільське господарство, птахівництво
Засновано 2001
Штаб-квартира Україна, Київська область, Макарівський район, село Ясногородка, вул. Підлісова, 32
Продукція Страуси, страусенята, м'ясо, яйця, жир, шкіра, пір'я, страусиний корм, інкубатори, сувеніри
http://www.ostrich.com.ua
CMNS: Ясногородська страусина ферма у Вікісховищі

Ясногородська страусина ферма — найбільша в Україні ферма з розведення страусів. Розташована в селі Ясногородці Макарівського району Київської області. Територія — близько 20 га для розведення птахів та близько 60 га під вирощування кормів.

Маткове поголів'я — 36 страусів, завезене в квітні 2001 року з Бельгії. Вже через місяць — в червні з'явилися на світ перші страусенята.

Загальна кількість страусів, різного віку, що одночасно знаходяться на фермі перевищує сотню. На фермі дорослих страусів тримають у спеціально огороджених загонах сім'ями — один самець і декілька самиць.

Обслуговує птахів десяток фахівців, які одночасно ведуть наукові і селекційні роботи. Страуси добре адаптувалися до українського клімату і вітчизняних кормів.

На території ферми також розташовані — шинок, дитячий майданчик та мінізоопарк з:

Ферма спеціалізується на продажі як дорослих птахів так і страусенят. Крім того продукцією ферми є страусиний корм, м'ясо та яйця птахів, шкіра, пір'я, жир, кігті, інкубатори та сувеніри. Однією з форм прибутку підприємства — є прийом туристів та проведення екскурсій по фермі. Крім статусів на фермі є невеличкий контактний зоопарк де проживають павліни, сови, олені, лами, альпаки, верблюди, єноти, овечки тощо.[1]

Зараз на фермі купують страусів для розведення птахівники з Миколаївщини, Херсонщини, Одещини, Тернопільщини, Хмельниччини, Сумщини, Кіровоградщини. Завдяки Ясногородці страусівництво поширюється і на Київщині. Нині тут нараховується біля десяти таких господарств. Зі свого боку ферма надає всіляку допомогу з питань утримання птахів, годування, лікування хвороб.

Під час російського вторгнення в Україну на страусиній фермі, що знаходиться в Ясногородці під Києвом, загинула велика кількість тварин, а їх вольєри згоріли. [2]

Дитячий майданчик Страус Фазан мисливський в зоопарку

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Страусина ферма на Хмельниччині - khmelnytskyi.name (укр.). 26 вересня 2022. Процитовано 28 вересня 2022.
  2. Страусину ферму в Ясногородці знищують окупанти (ФОТО). Архів оригіналу за 26 березня 2022. Процитовано 27 березня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]