Archeria (тварина)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Archeria
Період існування: цисуралій
художня реставрація
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Ряд: Embolomeri
Родина: Archeriidae
Рід: Archeria
Case, 1918
Типовий вид
Archeria crassidica
Case, 1918
Види
  • A. crassidisca
  • A. robinsoni
  • A. victori Stovall, 1948
Вікісховище: Archeria

Archeriaрід емболомерів, який мешкав у ранній пермі в Техасі та Оклахомі. Це був водний хижак середніх розмірів, з подовженим тілом і хвостом. Кінцівки були пропорційно невеликими, але добре розвиненими, з'єднаними міцними поясами кінцівок. Череп був помірно довгий і низький, до 30 см в довжину. На відміну від більшості емболомерів, Archeria мала багато маленьких долотоподібних зубів замість великих іклів. Анатомія Archeria добре відома порівняно з більшістю емболомерів, оскільки це відомо з кількох повних скелетів, відкритих у 1939 році А. С. Ромером. Ці екземпляри походять із кісткового ложа Джеральдін, відкладення прибережної формації Адмірал в окрузі Арчер, штат Техас. Інші залишки роду раніше відносили до Cricotus, північноамериканського емболомера сумнівної дійсності[1][2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Romer, Alfred Sherwood (11 січня 1957). The Appendicular Skeleton of the Permian Embolomerous Amphibian Archeria (PDF). Contributions from the Museum of Paleontology. 13 (5): 105—159.
  2. Holmes, Robert (1989). The skull and axial skeleton of the Lower Permian anthracosauroid amphibian Archeria crassidisca Cope. Palaeontographica, Abteilung A. 207: 161—206.