Cat Power

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cat Power
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Шарлін Мері Маршалл
Дата народження 21 січня 1972(1972-01-21) (52 роки)
Місце народження Атланта (Джорджія), США
Роки активності 1992-дотепер
Громадянство США США
Професії авторка-виконавиця, музикантка, акторка, співачка, композиторка, піаністка, гітаристка
Інструменти Вокал, гітара, фортепіано
Мова англійська
Жанр Інді-рок, фольк-рок, блюз-рок, альтернативний рок, lo-fi, седкор
Лейбл Runt, Plain Recordings, Smells Like Records, Matador Records
Нагороди
www.catpowermusic.com
Q: Цитати у Вікіцитатах
CMNS: Файли у Вікісховищі

Шарлін Мері «Шон» Маршалл (англ. Charlyn Marie "Chan" Marshall; *21 січня 1972), більш відома як Cat Power, — американська співачка, авторка пісень, акторка та модель. Спочатку назву Cat Power носив гурт, до складу якого входила Маршалл, однак згодом став творчим псевдонімом самої співачки.

У 1994 році, коли Шон Маршалл виступала на розігріві у Ліз Фейр, її творчість оцінили Стів Шеллі (Sonic Youth) та Тім Фольян (Two Dollar Guitar), з якими вона записала перші два студійні альбоми — Dear Sir (1995) та Myra Lee (1996). У 1996 році Маршалл підписала контракт з компанією Matador Records та видала свій третій студійний альбом за участі Шеллі та Фольяна — What Would the Community Think. У 1998 році виходить найкращий на думку критиків альбом Cat Power — Moon Pix, записаний за участі гурту Dirty Three, у 2000 — The Covers Record, збірка кавер-версій відомих пісень. Після невеликої творчої перерви Маршалл разом з Дейвом Гролом та Едді Веддером записує комерційно успішний You Are Free (2003), згодом виходить The Greatest (2006), у якому відчувається вплив музики у стилі соул. У 2008 році виходить друга збірка каверів — Jukebox. У 2012 році Шон Маршалл видала альбом Sun, який є найбільш продаваним альбомом співачки на даний час (10 сходинка чарту Billboard 200).

На ранніх етапах творчості музика Cat Power поєднувала у собі елементи панку, фольку та блюзу, однак пізніше співачка перейшла до таких напрямів, як соул та електроніка.

Дискографія[ред. | ред. код]

Зов. посилання[ред. | ред. код]