Dolphin (переглядач)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Dolphin
Тип браузер
Вебсайт dolphin-browser.com

Dolphin Browser — власницький мережевий переглядач компанії MoboTap Inc.[1] , призначений для смартфонів і планшетних комп'ютерів на базі операційних систем Android і iOS. Dolphin Browser використовує переглядачевий рушій WebKit[1]. Поширюється переглядач безкоштовно.

Dolphin Browser був створений в 2009 році[2]. Пізніше, в березні 2010 року в Сан-Франциско була створена компанія MoboTap Inc.[3], яка зайнялася його подальшою підтримкою і розробкою.

Переглядач підтримує розширення та керування жестами. На сьогодні він існує в кількох версіях, наприклад полегшена версія Dolphin Browser Mini призначена для малопотужних пристроїв.

Характеристики[ред. | ред. код]

Основні можливості[ред. | ред. код]

Керування жестами.

Браузер дозволяє користувачеві самостійно створювати довільні жести, які потім можна використовувати для навігації по сторінках. Є також жести, які використовуються для керування самим браузером. Наприклад, потягнувши за край екрану можна відкрити бічну панель.

Керування голосом.

Для набору тексту в пошуковому рядку і навігації можна використовувати голос. Ця опція називається Dolphin Sonar.

Розширення.

За аналогією з більшістю настільних браузерів, Dolphin підтримує роботу розширень. Кожне розширення встановлюється, як окремий додаток для Android. Версія браузера для iOS-розширень не підтримується.

Вкладки.

Як і інші браузери, Dolphin дозволяє відкривати кілька вкладок. На відміну від інших браузерів, при використанні на смартфонах ці вкладки розташовані у вигляді закладок у верхній частині сторінки, як на настільних, так і на планшетних комп'ютерах.

Браузер підтримує технологію Flash. Також він дозволяє маскувати User Agent під такою настільного браузера, щоб уникнути самочинного відкриття спрощених мобільних версій деяких сайтів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Газета.ru: Який браузер поставити на смартфон і планшет [Архівовано 22 березня 2019 у Wayback Machine.]
  2. Dolphin browser for Android adds multitouch support on Droid. Архів оригіналу за 15 липня 2015. Процитовано 28 вересня 2017.
  3. Company FAQ. Архів оригіналу за 23 березня 2019. Процитовано 23 березня 2019.