Grand Theft Auto: Online Crime World

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Grand Theft Auto: Online Crime World
Розробник DMA Design
Видавець Rockstar Games
Дистриб'ютор Take-Two Interactive
Жанр(и) action-adventure,
відкритий світ
Платформа ПК (Windows)
Дата анонсу 29 вересня 1999[1]
Дата випуску гра скасована
Режим гри багатокористувацький
Технічні деталі
Рушій внутрішній рушій
Носій CD
Grand Theft Auto
Попередня гра Grand Theft Auto 2
Наступна гра Grand Theft Auto III

Grand Theft Auto: Online Crime World (укр. «Grand Theft Auto: Злочинний онлайн-світ», також згадувалася як GTA Online[2]) — скасована відеогра розрахована на багатокористувацький режим, яка розроблялася британською компанією DMA Design (нині Rockstar North) для персональних комп'ютерів в 19992000 роках, ще до виходу Grand Theft Auto III в 2001 році[1][2][3].

Розробка[ред. | ред. код]

29 вересня 1999 року, після продажу французькою компанією Infogrames Entertainment студії-розробника DMA Design видавцеві Take-Two Interactive, було офіційно оголошено про початок роботи над двома новими іграми серії Grand Theft Auto[1]. Першою з анонсованих була Grand Theft Auto 3D — третя основна гра серії, яка в порівнянні з попередніми частинами, повинна була стати повністю тривимірною. Другою була Grand Theft Auto: Online Crime World — гра орієнтована на багато користувачів режим гри через Інтернет або локальну мережу, а стилістично повинна була бути схожа на Grand Theft Auto 2 і мала камеру видом зверху з динамічним масштабуванням[2][3].

Згодом GTA 3D перетворилася в Grand Theft Auto III, а GTA Online була скасована. Після згадки про гру в лютневому випуску британського журналу PC Zone за 2000 рік, розробниками більше не було оприлюднено жодної інформації про неї[3]. Розробка була зупинена, через труднощі з втіленням такого роду проекту для DMA Design в той час і можливо через плани студії на створення багато режиму для ПК-версії GTA III, розробка якого, також велася, але не була закінчена, так як всі сили команди були переведені на роботу над Grand Theft Auto: Vice City[4].

Ідея і концепція гри, все ж була реалізована Rockstar North, майже десять років по тому в мережевому режимі Grand Theft Auto IV, а потім значно розширена і доопрацьована в Grand Theft Auto Online.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Kennedy, Sam. (29 вересня 1999). Take-Two Acquires DMA Design. GameSpot. CBS Interactive. Архів оригіналу за 1 жовтня 2013. Процитовано 27 жовтня 2017.
  2. а б в Shoemaker, Richie. Bulletin / No Stopping GTA : [англ.] // PC Zone[ru] : журнал. — Лондон : Dennis Publishing[en], 1999. — № 12 (83) (December). — С. 21. — ISSN 1354-0709.
  3. а б в Shoemaker, Richie. 2000 and Beyond / Driving : [англ.] // PC Zone[ru] : журнал. — Лондон : Dennis Publishing[en], 2000. — № 2 (86) (February). — С. 36. — ISSN 1354-0700.
  4. R* Q (5 січня 2012). Grand Theft Auto III: Your Questions Answered — Part Two (9/11, The “Ghost Town”, The Dodo and Other Mysteries). Rockstar Games. Take-Two Interactive. Архів оригіналу за 21 грудня 2015. Процитовано 27 жовтня 2017.