The Elder Scrolls V: Skyrim — Dawnguard

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Elder Scrolls V: Skyrim
Обкладинка доповнення
Розробник США Bethesda Game Studios
Видавець США Bethesda Softworks
Дистриб'ютор Світ Bethesda Softworks
Жанр(и) RPG
Платформа Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Дата випуску 26 червня 2012 року
Режим гри Одиночна гра
Мова англійська[1], німецька[1], французька[1], італійська[1], іспанська[1], японська[1], чеська[1], польська[1] і російська[1]
Творці
Композитор(и) Джеремі Соул
Технічні деталі
Рушій Creation Engine
Havok Physics
Носій Blu-Ray, DVD, завантаження з мережі
The Elder Scrolls
Офіційний сайт

The Elder Scrolls V: Dawnguard (укр. Стародавні Сувої 5: Варта Світанку) — перше глобальне доповнення до відеогри The Elder Scrolls V: Skyrim, розроблене американською студією Bethesda Game Studios та видане компанією Bethesda Softworks 26 червня 2012 року спершу на гральній консолі Xbox 360, 2 серпня 2012 — на Microsoft Windows, а в лютому 2013 — на гральній консолі PlayStation 3[2].

Загальна інформація[ред. | ред. код]

1 травня 2012 року на офіційному блозі компанії Bethesda з'явилося зображення героя з червоними очима. Було також зазначено і назву доповнення — Dawnguard (в перекладі — Варта Світанку). 31 травня з'явився перший трейлер майбутнього доповнення. Реліз доповнення на Xbox360 відбувся 26 червня. Після закінчення 30 днів Dawnguard вийшов на PC.

Сюжет[ред. | ред. код]

У центрі сюжету знаходиться протистояння фракцій клану вампірів із замку Волкіхар і мисливців на вампірів з ордена Варта Світанку. Дуже швидко перед гравцем виникає необхідність вибору між ними. В якості потенційного партнера в грі діє Серана — донька Харкона — ватажка вампірів . По ходу гри персонаж відвідує нові локації:

-замок Волкіхар, з підвалів якого відкривається прохід в один з планів Облівіона — Каірн Душ.

-Забуту Долину, де проживає один з незмінених снігових ельфів, який знайомить гравця з їх давньою релігією.

-Каірн Душ-один з планів Облівіона, одна з квестових локацій.

Крім цього в грі з'явилася можливість дослідження нових двемерскіх руїн, що призводить до початку завдань з пошуку стародавнього матеріалу, іменованого Етері.

Одним з ключових нововведень стануть нові драконівські крики. Перший, Drain Vitality, дозволить витягати життя і магічну енергію з ворогів, другий, Summon Durnehviir, викликає дракона, а третій, Soul Tear, перетворює противника в бездушного і слухняного зомбі. У рольової частини гри з'явиться кілька нових древ умінь. Вони дозволяють поліпшити можливості користувачів, які грають за перевертнів або вампірів. Також в грі з'являться нові види зброї і броні.

Вампірізм[ред. | ред. код]

Під час виконання першого завдання гравець може вибрати сторону вампірів і пройти спеціальний обряд ініціації, що дозволить стати Лордом вампіром і в майбутньому використовувати нові вміння. Вампіризм відкриває можливість звернення в гібрид людини і кажана для дослідження локацій і пошуку жертв. Поступово вміння можна буде розвивати, наприклад: управління Горгулью та перетворення в хмару туману. Вампіри мають свою унікальну гілку розвитку, а зростання здібностей залежить від вбивств живих істот.

Локалізація видання[ред. | ред. код]

Dawnguard поки видається тільки в цифровій версії (для Xbox в магазині Xbox Live, для PC — в Steam). Компанія 1C-СофтКлаб випустила офіційний переклад DLC 23 листопада 2012 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к Steam — 2003.
  2. ‘Skyrim’s’ ‘Dragonborn,’ ‘Hearthfire’ & ‘Dawnguard’ Finally Confirmed for February PS3 Release. Game Rant (амер.). 18 січня 2013. Архів оригіналу за 23 жовтня 2018. Процитовано 2 лютого 2019.