Джеральд Бром

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бром
При народженні Gerald Brom
Народження 9 березня 1965(1965-03-09)[1][2] (59 років)
Олбані, Джорджія, США
Країна США
Жанр фантастичний реалізм, ілюстрація, готика, жахи
Навчання Frankfurt American High Schoold
Діяльність ілюстратор, художник, письменник, художник коміксів
Сайт bromart.com

Джеральд Бром (англ. Gerald Brom) — американський художник-фантаст, знаменитий готичною естетикою своїх робіт. Ілюстратор книг і художник-постановник фільмів в жанрах фентезі і жахів.

Біографія[ред. | ред. код]

Бром народився 9 березня 1965 року в Джорджії, США. Його батько був пілотом американських ВПС і служив на закордонних базах, тому дитинство Брома пройшло під Франкфуртом, Німеччина. Деякий час Бром прожив і в Японії. За час служби в армії майбутній художник так звик, що його називають тільки за прізвищем, що майже забув своє ім'я — Джеральд. Він підписується, і просить називати його, просто «Бром».

З двадцяти років Бром займається професійною ілюстрацією. Перший час він був пов'язаний з рекламним бізнесом. У 1989 році Джеф Ізлі запросив його в штаб видавництва TSR / WIzards of the Coast, що займається виданням настільних рольових ігор і книг по ним. Бром працював над книгами і колекційними картами по Всесвіту Forgotten Realms, Dark Sun і Magic: The Gathering.

У 1994 році Бром пішов з редакції TSR і став вільним художником. Він співпрацював з DC Comics, малював обкладинки для книжок Майкла Муркока, Едгара Барроуза. У 2000-і Бром знову став частим гостем в Wizards of the Coast. Серія книг «Війна павукової Королеви» під редакцією Роберта Сальваторе виходить в його оформленні, як і Цикл «Аватари». Він також брав участь в роботі над фільмами жахів: Ван Хелсінг, Сонна лощина, Привиди Марса та іншими; комп'ютерними іграми: Doom I і II, Heretic I і II, і іншими.

Бром живе з дружиною і двома дітьми в Сіетлі.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Internet Speculative Fiction Database — 1995.