Ентоні Прінсіпі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ентоні Прінсіпі
Народився 16 квітня 1944(1944-04-16) (80 років)
Бронкс, Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Діяльність офіцер, адвокат, правник
Alma mater Військово-морська Академія США, Seton Hall University School of Lawd, Mount Saint Michael Academyd і військовий ліцей Нью Мексикоd
Учасник війна у В'єтнамі
Посада Міністр у справах ветеранів США, Міністр у справах ветеранів США і United States Deputy Secretary of Veterans Affairsd
Військове звання Лейтенант-командер
Партія Республіканська партія США

Ентоні Джозеф Принсіпі (англ. Anthony Joseph Principi; нар. 16 квітня 1944, Бронкс, Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, США) — 4-й міністр у справах ветеранів США. Його обрав президент Джордж Буш 23 січня 2001 року, а 26 січня 2005 року подав у відставку. Він є лобістом компанії Pfizer і головою QTC Management, компанії, яка працює за контрактами з Департаментом у справах ветеранів.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Прінсіпі — випускник Військово-морської академії США в Аннаполісі, штат Меріленд, і почав військову службу на борту есмінця USS Joseph P. Kennedy. Пізніше він брав участь у війні у В'єтнамі, командуючи відділом річкового патрулювання в дельті Меконгу.

Прінсіпі здобув ступінь доктора юридичних наук у Сетоні Холл в 1975 році і був призначений до офісу генерального адвоката ВМС США у Сан-Дієго, штат Каліфорнія. У 1980 році його перевели до Вашингтона на посаду юрисконсульта Міністерства флоту.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Прінсіпі працював над питаннями національної політики та протягом своєї кар'єри обіймав кілька посад у федеральному уряді. Він очолював Федеральний інститут якості в 1991 році і був головою Комісії з питань військовослужбовців та допомоги ветеранам, створеної Конгресом у 1996 році.

Прінсіпі обіймав посаду заступника міністра у справах ветеранів у штаті Вірджинія, з 17 березня 1989 року по 26 вересня 1992 року, коли президент Джордж Буш-старший обрав його виконувачем обов'язків міністра у справах ветеранів. Він працював на цій посаді до січня 1993 року. Після цього він працював головним радником республіканців та директором штаб-квартири Комітету Сенату США з питань збройних служб.

З 1984 по 1988 рік він працював головним радником республіканців та директором штаб-квартири Комітету Сенату у справах ветеранів. Він був помічником заступника адміністратора адміністрації ветеранів у справах Конгресу та у справах громадськості з 1983 по 1984 рік, після трьох років роботи радником голови Комітету з питань збройних сил Сенату.