Мухо Ньолкє

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мухо Ньолькє
ネルケ無方
Народився 1968(1968)
Берлін, Німеччина
Країна  Німеччина
Місце проживання Японія Японія
Діяльність настоятель буддиського храму
Alma mater Вільний університет Берліна
Знання мов німецька, англійська і японська
Титул священик
Посада абат
Конфесія Дзен-буддизм, традиція Сото-сю
IMDb ID 3648303

Мухо Ньолкє (нім. Muhō Nölke, яп. ネルケ無方) (нар. 1968, Берлін) — дзен-майстер німецького походження. Він був дев'ятим настоятелем дзен-буддиського храму Антайдзі, у Японії; є перекладачем робіт Доґена і Кодо Савакі, а також є автором книги за своїм авторством.

У віці 16 років, Мухо познайомив з практикою дзадзен один з його шкільних викладачів і, скоро, він вирішив стати дзенським монахом. Для підготовки до свого перебування у Японії він вивчав японську мову в університеті Берліна, одночасно з філософією та фізикою. Під час навчання він провів один рік в Університеті Кіото і вперше дізнався про храм Антайдзі. У віці 22 років, він провів там 6 місяців, як звичайний мирянин-практик.

Три рокі згодом, після закінчення університету, Мухо був посвячений у Сото-дзен монахи настоятелем росі Міяура Сінью. Окрім Антайдзі він пройшов річне навчання у монастиру Тофукудзі традиції Ріндзай у Кіото і один рік в Хоссіндзі в Обамі, префектура Фукуй.

Після отримання передачи Дхарми (сіхьо) від свого вчителя росі Міяура, Мухо вирішив жити як бездомний монах у центральному парку Осаки, де він вів дзазен-групу у 2001 році.

Проте через 6 місяців, у лютому 2002, він дізнався про раптову смерть свого вчителя від нещасного випадку і був визваний назад до Антайдзі. Він зайняв пост свого вчителя навесні того ж року, ставши таким чином дев'ятим настоятелем храму. У жовтні 2020 році Мухо склав повноваження настоятеля, передавши їх Еко Накамурі, поточній 10-їй настоятельниці Антайдзі[1].

Бібліографія[ред. | ред. код]

Німецька[ред. | ред. код]

Японський[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Храм Антайдзі

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Antaiji – Abt Muho. Архів оригіналу за 28 жовтня 2021. Процитовано 28 жовтня 2021.