Чужі проти Хижака: Реквієм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чужі проти Хижака: Реквієм
Aliens vs. Predator: Requiem
Жанр бойовик, жахи, фантастика
Режисер Колін Штраус, Грег Штраус
Продюсер Джон Девіс
Вік Годфрі
Волтер Гілл
Роббі Бреннер
Девід Гайлер
Сценарист Ден О'Бенон
Рональд Шусетт
Джим Томас
Джон Томас
Шейн Салерно
На основі Чужий
У головних
ролях
Стівен Паскуаль
Рейко Айлсворс
Джон Ортіс
Джонні Льюїс
Оператор Деніел Перл
Композитор Брайан Тайлер
Монтаж Ден Циммерман
Кінокомпанія Davis Entertainment
Дистриб'ютор 20th Century Fox
Тривалість 94 хв. (101 хв.)
Мова англійська
Країна СШАСША
Рік 2007
Дата виходу 25 грудня
Кошторис 40 млн. $
Касові збори 129 млн. $
IMDb ID 0758730
Рейтинг MPAA: R
Попередній «Чужий проти Хижака»
avp-r.com

«Чужі́ про́ти Хижака́: Ре́квієм» (англ. Aliens vs. Predator: Requiem або AVP:R) — американський фантастичний фільм жахів 2007 року режисерів Коліна і Грега Штраусів. Стрічка є сіквелом до фільму «Чужий проти Хижака» (події розгортаються безпосередньо починаючи з останньої сцени пріквела) і продовженням фільмів про прибульців Чужих та Хижаків. Бюджет картини менший, ніж у попередника (60 млн. доларів) і склав 40 млн доларів, а касові збори 128 884 494 долари, продаж на DVD - 28 550 434 $. Прем'єра відбулась 25 грудня 2007 року. Слоган фільму: «Цього Різдва на Землі не буде миру».

Корабель Хижаків падає у лісі коло Ганнісона, штат Колорадо. Прибульці атаковані гібридом Хижака і Чужого (англ. Predalien), а після аварії Чужі вибираються назовні і атакують місто. На Землю прилітає Хижак задля знищення Чужих і слідів перебування тут корабля своєї раси. Внаслідок боротьби прибульців та людей місто знищується, а живими лишаються лише 4 мешканців із 5776.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм починається одразу після закінчення попереднього. На космічному кораблі прибульців з'являється з тіла Хижака Шрама з минулого фільму гібрид Чужого і Хижака, який має риси обох і може розмножуватись, не відкладаючи яєць. Новий вид знищує команду корабля, але під час сутички один з хижаків пошкоджує обшивку корабля і він падає на Землю, біля містечка Ганнісон (Колорадо) у США. Зі скляних капсул втікають обличчехапи і атакують мисливців (батька і сина) у лісі та безпритульних у каналізаційному колекторі. Тим часом на планету Хижаків приходить сигнал тривоги, надісланий Хижаком, що вижив після падіння і був убитий гібридом. Один з них вирушає на Землю, щоб знищити Чужих та сліди падіння корабля.

До міста повертаються колишній ув'язнений Даллас Говард та після служби в армії Келлі О'Браєн. Шериф Едді Моралес відвозить Далласа додому, де він зустрічає молодшого брата Ріккі. Ріккі закоханий у колишню однокласницю Джессі, і через це його побив її хлопець Дейл з друзями, а також викинув ключі від машини у каналізацію. Брати вирушають на їх пошуки і знаходять у воді скинуту шкіру чужого. Келлі повертається додому, де її зустрічають чоловік Тім та донька Моллі, яка після довгої розлуки тримається дещо на відстані.

Тим часом, шериф шукає в лісі зниклих мисливців, Сема і Бадді. Хижак прибуває на Землю, підриває розбитий корабель і знищує тіла людей та обличчехапів за допомогою спеціального розчинника. У лісі він випадково помічає помічника шерифа Рея і вбиває його, здерши шкіру і підвісивши на дерево. Тепер прибулець йде слідами гібрида і потрапляє до каналізації, де знищує тіла безпритульних і перекриває виходи за допомогою керованих наручним комп'ютером лазерних пасток. Його атакують Чужі, яких він вбиває, а гібриду вдається втекти до міста. Хижак, пробивши дорогу, продовжує його переслідування. Деякі Чужі тікають до електростанції, де під час сутички з ними Хижак відключає у місті світло.

Вночі Ріккі та Джессі зустрічаються у шкільному басейні, але їх знаходить Дейл з друзями, Марком і Ніком. Починається бійка, у запалі якої з'являються Чужі і вбивають друзів Дейла. Іншим вдається втекти. Моллі активує прилад нічного бачення і помічає прибульця в саду. Вона кличе батьків і з-за вікна нападає Чужий, який вбиває Тіма, а Келлі з донькою втікає з будинку. Чужі і гібрид, що ними керує, в цей час вбивають всіх у місцевому ресторані, а Хижак знищує сліди у басейні. Келлі і Моллі зустрічають шерифа та братів Говардів з друзями. Вони зупиняються у магазині спортивних товарів. Вони викликають на допомогу Національну Гвардію, але, коли вони прибувають у місто, усі гинуть. У магазин потрапляють також Чужі і Хижак. Відбувається сутичка, результатом якої є загибель Дейла та пошкодження зброї Хижака, він мусить переробити її на пістолет.

Людям вдається втекти, вони знаходять транспорт Національної Гвардії та зв'язуються з полковником Стівенсом, який обіцяє евакуювати мешканців з центра міста. Келлі не вірить йому і ще з донькою, братами Говардами, Джессі та Дрю (менеджером піцерії, де працює Ріккі) прагне дістатись до лікарні, де є гелікоптер. Шериф же та інші мешканці вирушають до центра міста, чекаючи евакуації. Гібрид прибульців та Чужі захоплюють лікарню і роблять своїм кублом. Шестеро людей прибуває туди, вони мусять дістатись даху. Хижак також з'являється тут. Він починає битись з Чужими і випадково вбиває Джессі сюрікеном. Дрю також гине. Іншим вдається досягти гелікоптера. Даллас використовує зброю Хижака проти Чужих і гелікоптер злітає. Хижак і гібрид б'ються і смертельно ранять один одного. В цей час, за наказом Стівенса, з літака на місто скидають ядерну бомбу.

Гелікоптер падає за містом і його оточують військові. Даллас віддає їм зброю Хижака і повертається до пораненого брата. Полковник Стівенс демонструє її міс Ютані (власниці корпорації Вейланд-Ютані), яка говорить, що людство не готове до цієї технології. Полковник зазначає, що ця технологія не для людства, і забирає кейс із пістолетом Хижака.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]