For Whom the Bell Tolls

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«For Whom the Bell Tolls»
Сингл Metallica
з альбому 'Ride the Lightning'
Випущений 31 серпня 1985
Записаний 20 лютого14 березня 1984 на Sweet Silence Studios Копенгаген, Данія
Жанр Треш-метал
Мова Англійська
Композитор Джеймс Хетфілд, Ларс Ульріх, Кліфф Бартон, Кірк Хаммет
Тривалість 5 хв. 10 с
Лейбл Elektra Records
Продюсер Metallica, Флеммінг Расмуссен
Хронологія синглів Metallica
Попередній
←
«Creeping Death»
(1984)
«Master of Puppets»
(1986)
Наступний
→
Музичне відео
««For Whom the Bell Tolls»» на YouTube

«For Whom the Bell Tolls» — пісня американського хеві-метал гурту Metallica. перший реліз на другому альбомі гурту, Ride the Lightning (1984). Elektra Records також видала цю пісню, як промозапис (промосингл), з редагованою і з повною версією. Ця пісня загалом вважається однією з найпопулярніших Metallica; до березня 2018 року він посів п'яте місце за кількістю живих виступів гурту.[1] Кілька концертних альбомів і відеоальбомів містять пісню.

Композиція[ред. | ред. код]

На написання пісні надихнула однойменна книга Ернеста Хемінгуея 1940 року про процес смерті в сучасній війні та криваву громадянську війну в Іспанії. Конкретні натяки зроблені на сцену, описану в розділі 27 книги, у якій п’ять солдатів знищені під час авіаудару після того, як вони зайняли оборонну позицію на пагорбі.

Кліфф Бертон грає вступ на бас-гітарі з сильним дисторшном і wah педаллю. Він написав інтро ще задовго до прийняття в Metallica і вперше зіграв це під час 12-хвилинного джему на битві гуртів з його другою групою Agents of Misfortune в 1979 році. Часто слухачі можуть переплутати гітару і бас-гітару на початку пісні.

За словами Кірка Геммета, Бертон регулярно грав вступний басовий риф, коли вони тусувались у готельному номері. Гітарист згадував Rolling Stone у 2014 році:

«Він носив із собою акустичну класичну гітару, яку він розстроїв (detuned), щоб міг згинати струни. У будь-якому випадку, коли він грав цей риф, я думав: «Це такий дивний, атональний риф, який зовсім не важкий».


«Я пам’ятаю, як він зіграв її для Джеймса (Хетфілд, вокал), і Джеймс додав до неї той акцент, і раптом усе змінилося», — додав Хаммет. «Це такий божевільний риф. Досі я думаю: «Як він це написав?» Щоразу, коли я зараз чую, це схоже на: «Добре, Кліфф удома».

Список композицій[ред. | ред. код]

Рекламний 12-дюймовий сингл
#НазваТривалість
1.«For Whom the Bell Tolls» (Edit)3:59
2.«For Whom the Bell Tolls»5:11

Учасники запису[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Song Statistics - Metallica. web.archive.org. 27 липня 2018. Архів оригіналу за 27 липня 2018. Процитовано 6 липня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]