Автомагістраль M3 (Росія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль M3
Загальні дані
Країна  Росія
Мережа автомобільні дороги федерального значення Російської Федерації
Номер М3
Відкрито 1976
Довжина 515 кілометр
початок Москва
кінець кордон з Україною
OpenStreetMap 102269 ·R (Москва, Московська область, Калузька область, Брянська область, Курська область)
Мапа

CMNS: Автомагістраль M3 у Вікісховищі

Автомагістраль M3 або Автомагістраль «Україна»автомобільна дорога федерального значення МоскваКалугаБрянськ — державний кордон з Україною. Складова частина європейського маршруту E101. Довжина автомагістралі — 490 кілометрів.

Маршрут[ред. | ред. код]

Автомагістраль М3 починається на перетині Ленінського проспекту і МКАДу, далі прямує у південно-західному напрямі територією Московської області, проходить південніше району Солнцева міста Москви й аеропорту «Внуково», до повороту на Крьокшино є сучасною автомагістраллю з розв'язками, надземними пішоходними переходами, розділової смугою і 4-5 смугами руху у кожну боці.

М3 проходить через місто Апрелєвка та по південній околиці містечка Наро-Фомінська. Далі автомагістраль йде територією Калузької області, перетинаючись у районі міста Обнінська з автошляхом А101, проходить повз Калугу за 16 кілометрів на захід від міста, далі прямує територією Брянської області у південному напрямі, проходячи на відстані 10 кілометрів на схід від Брянська і перетинаючись з автодорогою А141, проходить кілька кілометрів територією Курської області, повертає на південний захід у районі примикання траси ОрелКиїв і перетинає державний кордон з Україною.

Продовження дороги територією України — автошлях М02 на Чернігів і Київ.

Поточний стан[ред. | ред. код]

На літо 2008 на трасі відбувалося розширення дорожного полотна в Московській і Калузькій областях, будівництво надземних пішохідних переходів і будівництво розв'язок в Апрелєвці і перетині з автодорогою А107.

До Обнінська (Калузька область) траса складається з двох смуг у кожний бік без розділової смуги. Від Обнінська до 174 км (поворот на Калугу) траса відремонтована, із хорошим покриттям і відбійниками. Далі М3 складається з двох смуг і перебуває у поганому стані (тріщини, колійность).

Цілорічно М3 перевантажена фурами, які їдуть із сусідніх областей, України й інших країн.

Джерела[ред. | ред. код]