Андріївський (ландшафтний заказник)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андріївський заказник
Назва на честьАндріївка
Країна Україна
РозташуванняКиївська область,
Вишгородський район,
на захід від села Андріївка
Площа146,3 га
Засновано22 червня 2020[1]
ОператорДП «Димерське лісове господарство»

Андрі́ївський заказник — ландшафтний заказник місцевого значення в Україні. Розташований на захід від села Андріївка на території Димерської селищної громади, Вишгородський район Київська область.

Площа — 146,3 га, статус отриманий у 2020 році. Перебуває у віданні ДП «Димерське лісове господарство» (Руднянське лісництво).

Добре збережені старі дубові та вільхові ліси в межах водно-болотних угідь у межиріччі Тетерева і Дніпра. Територія входить до складу Дніпровського екологічного коридору. На території поширені такі Червонокнижні рослини як коручка чемерникоподібна, любка дволиста, гніздівка звичайна та булатка довголиста. Заказник є ареалом поширення таких видів фауни: лелека чорний, журавель сірий, мідянка звичайна, орлан білохвостий, рись та лось, які занесені до Червоної книги України.

Джерела

[ред. | ред. код]
  1. Рішення Київської обласної ради №879-35-VII від 22.06.2020 «Про оголошення нововиявлених територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, скасування статусу та зміну меж існуючих територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на території Київської області»Київська обласна рада.
  • Рішення Київської обласної ради №879-35-VII від 22.06.2020 «Про оголошення нововиявлених територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, скасування статусу та зміну меж існуючих територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на території Київської області»
  • Природно-заповідний фонд Київщини поповнився десятьма новими об'єктів. koda.gov.ua. Київська обласна державна адміністрація.
  • Руднянське лісництво (карта). lisproekt.gov.ua. Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об'єднання ВО "УКРДЕРЖЛІСПРОЕКТ". Архів оригіналу за 16 листопада 2021.