Йошікі Хаяші

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Йошікі Хаяші
林 佳樹
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Йошікі Хаяші
Дата народження 20 листопада 1965(1965-11-20) (58 років)
Місце народження Татеяма, Префектура Тіба, Японія Японія
Роки активності 1982—дотепер
Громадянство Японія
Національність японець
Професії Музикант, композитор, піаніст, барабанщик, сонграйтер, модельєр, продюсер
Інструменти барабани, фортепіано, гітара, клавішні, труба
Жанри рок, класика, поп, visual kei, хеві-метал, спід-метал, павер-метал, симфонічний метал, прогресивний метал
Псевдоніми Хітомі Шіраторі (白鳥瞳), Рей Шіраторі (白鳥麗), Рю Шіраторі (白鳥龍), Міюкі Ігараші (五十嵐美由姫), Томомі Тачібана (橘朋実), Рука Тачібана (立花香流)
Гурти X Japan, The Last Rockstars, Violet UK, S.K.I.N., Globe, V2
Лейбли Extasy Recordsd, Nippon Columbiad, Avex Trax, Warner Music Group, EMI Records, Sony Music[d] і Universal Records[d]
Нагороди
Medal with Dark Blue Ribbon
Офіційний сайт
CMNS: Файли у Вікісховищі

Йошікі Хаяші (яп. 林 佳樹, нар. 20 листопада 1965) — японський музикант, автор пісень, композитор і продюсер. Він найбільш відомий як лідер і співзасновник рок-гуртів X Japan і The Last Rockstars, у яких він є барабанщиком, піаністом і автором пісень[1]. Billboard назвав його «музичним новатором» і «одним із найвпливовіших композиторів в історії Японії»[2]. На чолі з Йошікі X Japan продала понад 30 мільйонів альбомів і синглів і розпродала Tokyo Dome на 55 000 місць рекордні 18 разів.

Сольна кар'єра Йошікі включає кілька класичних студійних альбомів і співпрацю з такими артистами, як Джордж Мартін, Боно, will.i.am, Дженніфер Гадсон, St. Vincent, Стен Лі, Роджер Тейлор і Браян Мей з Queen, Джин Сіммонс і KISS, Ніколь Шерзінгер та Сарою Брайтман. Також він є автором композиції, присвяченої до десятої річниці правління імператора Японії, офіційної пісні для Всесвітньої виставки 2005, саундтреків до голлівудських фільмів та офіційної пісні для премії «Золотий глобус».Він був першим азійським музикантом, що виступав у найбільших музичних залах світу, включаючи Madison Square Garden, Wembley Arena, а також виступав із сольними виступами в Carnegie Hall[3]. Також написав саундтреки для аніме «Атака титанів», фільмів «Пила 4» та «Ріпо! Генетична опера».

Допомога Україні під час вторгнення росії у 2022 році[ред. | ред. код]

Йошікі оголосив, що він пожертвує 10 мільйонів єн (приблизно 75 300 доларів США) Міжнародній організації з міграції (МОМ). У лютому він пожертвував 10 мільйонів єн до Фонду надзвичайної гуманітарної кризи в Україні, довівши загальну суму, яку він пожертвував на допомогу Україні, до 20 мільйонів єн (близько 150 500 доларів США).

Музикант прокоментував: «Важко святкувати свята, коли я знаю, що є люди, які страждають. Я сподіваюся, що цей подарунок підтримає людей, які цього потребують, і сподіваюся, що цей благодійний рух продовжуватиме поширюватися та надихати інших допомагати. Я молюся за всіх цих людей, які постраждали від війни, і сподіваюся, що ця пожертва допоможе будь-яким можливим способом».[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Yoshiki. www.yoshiki.net. Процитовано 10 червня 2023.
  2. Japan, Billboard (30 листопада 2016). X Japan’s Yoshiki Talks Defying Expectations, Defining Success & Delivering Timeless Music. Billboard (англ.). Процитовано 10 червня 2023.
  3. Bio. www.yoshiki.net. Процитовано 10 червня 2023.
  4. YOSHIKI Donates Another 10 Million Yen to Ukraine Relief. Anime News Network (англ.). 27 червня 2023. Процитовано 27 червня 2023.