Кріс Вренна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кріс Вренна
Зображення
Chris Vrenna
Chris Vrenna
Основна інформація
Повне ім'я Кріс А. Вренна
Дата народження 23 лютого 1967(1967-02-23) (57 років)
Місце народження Ері, Пенсільванія, США
Роки активності 1988 — дотепер
Громадянство США США
Національність Американець
Професії композитор, гітарист
Освіта Середня школа МакДавеллd
Інструменти Ударні, клавішні, вокал, фортепіано, синтезатор, гітара, бас-гітара
Жанр Індастріал, Електроніка, Альтернативний рок
Колективи Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Rasputina, Tweaker[en], Die Warzau[en], Stabbing Westward[en], Adema[ru], Jack Off Jill, Scarling.[en], Skinny Puppy, KMFDM, Біллі Корган, Gnarls Barkley, The Rasmus, Econoline Crush, Exotic Birds, P.O.D, Slipknot TheATTITUDE
Лейбл Six Degrees[en], Waxploitation[en]
Офіційний сайт
CMNS: Файли у Вікісховищі

Кріс Вренна (англ. Chris Vrenna; 23 лютого 1967, Ері[1]) — американський музикант, продюсер, інженер, реміксер, композитор, програміст і засновник електронного гурту Tweaker[en]. Вренна раніше був барабанщиком Nine Inch Nails з 1989 по 1997 рік. Також він був клавішником в гурті Marilyn Manson з 2007 до листопада 2011 року.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У середині вісімдесятих Кріс переїхав в Чикаго швидко влаштувавшись в місцевій індастріал-сцені і на короткий час став учасником гуртів Die Warzau[en] та Stabbing Westward[en].

Потім він відновив контакт з Трентом Резнорм, з яким він познайомився в середній школі в Пенсільванії[1], коли обидва грали в місцевому гурті Exotic Birds з Клівленду. У періоди з 1989 по 1991 рік і з 1994 по 1995 він був учасником концертних виступів створеного Резнором гурту Nine Inch Nails. Він також був концертним барабанщиком гурту KMFDM під час туру «Money» у 1992-м. В цей момент Вренна працює під псевдонімом Tweaker[en] і на сьогоднішній день випустив два альбоми — The Attraction to All Things Uncertain[en] (2001) та 2 a.m. Wakeup Call[en] (2004). Під ім'ям Tweaker, Вренна кілька разів виступав на одній сцені разом зі Skinny Puppy. У 2004-му році Вренна тимчасово заміняв барабанщика гурту Marilyn Manson Джинджер Фіш, коли той отримав травму під час туру Against All Gods Tour. Пізніше він грає на клавішних замість пішов з гурту Мадонна Вейн Ґейсі. Також він був співпродюсером альбому Marilyn Manson The High End of Low. У листопаді 2011 року Вренна покидає Marilyn Manson.

Як продюсер, ремікшер або звукоінженер Вренна працював з Lords of Acid[en], God Lives Underwater[en], Megadeth, Rammstein, Metallica, The Rasmus, U2, Weezer, P.O.D, Девідом Боуї, Cold[ru], underwater, Scarling.[en], The Smashing Pumpkins, Hole, Marilyn Manson, Робом Зомбі, Green Day, Live[ru], Adema[ru], The Wallflowers[ru], TheStart та Dir en Grey. Він також працював з супергуртом Pigface[en] та продюсував дівочі андеґраунд-гурти як TCR, Jack Off Jill та Rasputina.

Кріса можна побачити в кліпах «Gave Up», «Wish», «March of the Pigs» і «The Perfect Drug», а також на релізі «Closure».

У 1995 році Кріс як учасник Nine Inch Nails виграв Grammy в номінації «Найкращий Метал Виступ» за виконання пісні «Happiness in Slavery» на Woodstock '94.

У 1997 році Кріс як звукоінженер працював з Біллі Корганом. Коли Кріс був у турі з The Smashing Pumpkins, йому подзвонив Ексл Роуз і запропонував йому провести якись час в Guns N' Roses. «Я провів там 2 тижні, — говорить Кріс, — але потім я зрозумів, що не хочу виступати з цим гуртом»[2].

Вренна також працював над безліччю саундтреків для ігор — «Doom 3» (як продюсер разом із Клінтом Волшем), «Quake 4», «American McGee's Alice», «Enter the Matrix», «Sonic the Hedgehog», «Зона 51» і «Need For Speed: Most Wanted». У 2004-м Кріс почав роботу над саундтреком до MMORPG «Tabula Rasa». Він також допоміг написати заголовну тему до мультфільму «Xiaolin Showdown»[3].

Особисте життя[ред. | ред. код]

З 2000-го року по жовтень 2009-го Вренна був одружений з журналісткою Керрі Борзілло, авторкою декількох книг[4]. Зараз Кріс проживає в Лос-Анджелесі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Chris Vrenna of Nine Inch Nails (Rhythm Mag - March '97). Theninhotline.net. Архів оригіналу за 28 вересня 2011. Процитовано 30 жовтня 2011.
  2. July 2002 - Chris Vrenna. Audiohead.net. 5 квітня 2009. Архів оригіналу за 18 червня 2008. Процитовано 30 жовтня 2011.
  3. Кріс Вренна. Біографія, історія та інформація. Game OST. 10.06.2009. Архів оригіналу за 4 лютого 2013. Процитовано 09.11.2009.
  4. Профіль Керрі Борзілло на «facebook». facebook. Процитовано 09.11.2009.(англ.)

Посилання[ред. | ред. код]