Логотип Львова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип Львова

Логотип Львова (офіційно затверджений, як Знак для товарів та послуг для промоції міста Львова) — логотип Львова, найбільшого міста Західної України та адміністративного центру Львівської області.

За рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради[1], використання логотипу фізичними та юридичними особами, іншими організаціями дозволяється після погодження з відділом промоції управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту Львівської міської ради «Адміністрація міського голови». Це суперечить пункту г статті 10 Закону України про авторське право та суміжні права, за яким символіка територіальних громад, символи та знаки підприємств, установ та організацій знаходяться у суспільному надбанні[2].

У 2006 році, у видозміненому варіанті, логотип святкування 750-річчя першої згадки про Львів. Рішенням Виконкому Львівської міськради № 105 від 9 березня 2007 року затверджений промоційним логотипом міста. У 2011 році логотип було оновлено.

Опис[ред. | ред. код]

Логотип складається з зображення стилізованих різнокольорових зображень дзвіниць центральних храмів міста та вежі міської ратуші (зліва — направо):

Ідея зображення міських веж почерпнута з Панорами Гогенберга — першого відомого зображення Львова, домінантою якого є оборонні мури, вежі і бані. Різнокольорові вежі символізують «багату архітектурну спадщину Львова, багатонаціональність культур та конфесій, котрі гармонійно розвивалися у місті від часу його заснування». Під зображенням веж міститься напис «Львів відкритий для світу» (в англійському варіанті — «Lviv open to the world»), що є неофіційним девізом міста.

Автором логотипу є Юрій Крукевич — старший викладач кафедри графічного дизайну ЛНАМ.[3][4]

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Рішення № 105 від 09.03.2007 про використання знаку для товарів та послуг для промоції міста Львова. Архів оригіналу за 24 січня 2010. Процитовано 15 лютого 2012.
  2. Закон України про внесення змін до Закону України про авторське право і суміжні права. Архів оригіналу за 3 квітня 2014. Процитовано 15 лютого 2012.
  3. У Львові розроблений брендбук щодо логотипів міста — Львівська міська рада. city-adm.lviv.ua (uk-ua) . 23 травня 2011. Архів оригіналу за 3 листопада 2019. Процитовано 3 листопада 2019.
  4. Андрій, Щесюк4. Візитка міста: у Володимирі-Волинському обрали логотип-фаворит. volodymyrrada.gov.ua (укр.). Архів оригіналу за 3 листопада 2019. Процитовано 3 листопада 2019.

Посилання[ред. | ред. код]