Людина-павук: По той бік Всесвіту

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Людина-павук: По той бік Всесвіту
Spider-Man: Beyond the Spider-Verse
Жанр мультфільм[1], бойовик[1] і пригодницький фільм[1]
Режисери Хоакім Дос Сантос[en]
Кемп Паверс[en]
Джастін Томпсон
Продюсери Аві Арад
Емі Паскаль
Філ Лорд
Крістофер Міллер
Христина Штейнберг
Сценарист Девід Калагам і Phil Lordd
На основі Marvel Comics
Кінокомпанія Columbia Pictures
Sony Pictures Animation
Marvel Entertainment
Arad Productions
Lord Miller Productions
Pascal Pictures
Дистриб'ютор Sony Pictures Releasing
Мова англійська
Країна США США
IMDb ID 16360004
Попередній Людина-павук: Навколо всесвіту 2

«Людина-павук: По той бік Всесвіту» (англ. Spider-Man: Beyond the Spider-Verse) — майбутній американський комп'ютерно-анімаційний супергеройський фільм про персонажа коміксів Marvel Майлза Моралеса, створюваний студіями Columbia Pictures, Sony Pictures Animation і Marvel Entertainment, що розповсюджується Sony Pictures Releasing. Мультфільм стане продовженням картин «Людина-павук: Навколо всесвіту» (2018) та «Людина-павук: Крізь Всесвіт» (2023), її дія відбуватиметься у мультивсесвіті, відомому як «Павучі світи». Режисерами фільму виступають Хоакін Дос Сантос, Кемп Паверс та Джастін К. Томпсон, а головного антагоніста озвучує Джейсон Шварцман.

Sony почала розробляти сиквел «Крізь всесвіт» ще до його прем'єри у 2018 році й згодом вирішила розділити його на два фільми, про що було оголошено у грудні 2021 року. Назва третього фільму стала відомою у квітні 2022 року.

Дату виходу мультфільму перенесено на невизначений термін[2].

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

До листопада 2018 року, приблизно за місяць до виходу мультфільму «Людина-павук: Навколо всесвіту», студія Sony Pictures Animation почала роботу над його продовженням. Продюсери фільму Філ Лорд та Крістофер Міллер повернулися до своїх посад. У процесі написання сюжету для сиквела вони зрозуміли, що він занадто масштабний для одного фільму, і вирішили розділити продовження на дві частини, про що стало відомо в грудні 2021 року. Робота над обома фільмами велася паралельно один з одним, Лорд і Міллер розробляли їх спільно з режисерами. Спочатку прем'єра другої частини була запланована на 2023 рік, однак у квітні 2022 року була перенесена на 29 березня 2024 року, коли Sony зрушила дату виходу першої частини з жовтня 2022 року на червень 2023 року.

Прем'єра[ред. | ред. код]

Кінопрокат[ред. | ред. код]

«Людина-павук: По той бік Всесвіту» вийде у прокат США 29 березня 2024 року, у тому числі й у преміальних форматах, таких як IMAX.

Через страйк SAG-AFTRA, виробництво було зупинено, а дату виходу перенесено на невизначений термін[2].

Реліз на носіях[ред. | ред. код]

У квітні 2021 Sony уклала угоду з Netflix і Disney про права на показ їх фільмів з 2022 по 2026 після випуску фільмів в кінотеатрах і на домашніх носіях. Netflix підписав контракт на ексклюзивні права на потокове мовлення «pay 1 window», що зазвичай складає 18 місяців і включає сиквели «Людини-павука: Через всесвіт»; ця угода заснована на угоді про вихід, яку Netflix уклав зі студією Sony Pictures Animation в 2014. Disney підписав контракт на права «pay 2 window» для фільмів, які будуть випускатися на стрімінгових сервісах Disney+ і Hulu, а також транслюватися лінійними телевізійними мережами Disney.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]