Обговорення користувача:Микола Василечко/2014 — січень-квітень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Микола Василечко у темі «Що читати» 10 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Архів обговорення

2007—2012: 2007—2012
2013: 2013
2014: січень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2015: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2016: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2017: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень

Прохання

Прошу поставити ваш вікіПідпис у проекті Католицтво в розділі "2.1" Перелік учасників проекту (дописувачі)


--✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:28, 13 лютого 2014 (UTC)

Приєднався. Дуже важко долучати до роботи священиків для надання інформації. Але готується шематизм Тернопільсько-Зборівської архієпархії — скоро буде що опрацьовувати. --Микола Василечко (обговорення) 15:33, 13 лютого 2014 (UTC)


Статус Файл:Voitovych-Nazar.jpg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Voitovych-Nazar.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння.

--FileReviewerBot (обговорення) 11:16, 3 березня 2014 (UTC)

Статус Файл:Gerasymov-Viktor-Volodymyrovych.jpg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Gerasymov-Viktor-Volodymyrovych.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння.

--FileReviewerBot (обговорення) 11:59, 20 березня 2014 (UTC)

Ян Тенчинскі

Здоров був, земляк! Кому підігруєш, бачиш? Читай троха львівських газет, будь ласка. Не заваджай, якщо не помагаєш.--Бучач-Львів (обговорення) 12:34, 27 березня 2014 (UTC) Наразі якщо маю факти лояльності етнічного поляка - посадовця часів польської окупації - до українців, пишу його ім'я, прізвище по-українськи. А якщо він був ворогом українців, то що, записувати його до нашого народу? Ти ж не кажеш Павло Маккартні, бо, бачиш, він у нас був, десь, кажуть, має троха нашої крови в жилах. Так і Ян Тенчинскі має бути. І, будь ласка, не слухай захисників теперішнього «правопису-совкопису», бо вони, як правило, або не відають, або русифіковані. От-так, земляк…
І тобі здоров’я, земляЧЕ! Ми редагуємо Вікіпедію не за фактами лояльності, а за чинним правописом. Прошу ініціювати його зміну на державному рівні, або ж у Вікіпедії, тоді так і писатимемо. І я ж не Ян на Іван змінив? До чого тут приклад з Павлом? Щодо читання, то мені й тернопільських газет ніколи читати, не те що львівських. А з галицькою говіркою прошу якраз у львівську пресу дописувати, якщо Вікіпедія не влаштовує. Тут — не треба того, як також ні росіянізмів, ані полонізмів. Краще слідкуй за помилками в дописах, бо я поки помагаю, виправляючи, але не "заваджаю". Шануймося, земляЧЕ!
А хто ми? Яку Вікіпедію редагуємо - совкову, з адмінами, патрулями якщо не етнічними росіянами з їх мухами, то зрусифікованими українцями, а то й взагалі відвертими провокаторами? А газети (наприклад, Високий замок, Спортивку можна почитати і в Тернополі). Приклад з Павлом для того, щоб зрозуміліше було, бо особа знаменита. Свій правопис якось і сам виправлю (бо не завжди ж можна буде перебувати в бібліотеці Стефаника, де є ПСБ, та й то не весь, а електронний варіант, який існує, і знаю, хто має, поки недоступний). Якщо так волами їхати - то буде дуже довго, хоч би на «Таврію» пересісти (це про зміни правопису). А написання Ян Тенчинскі - це що, полонізм? Він же ж поляк, а не зсовічений-скомунячений х0хол, чи не так? Пробач, але тебе знов трохи занесло (не вперше).--Бучач-Львів (обговорення) 15:40, 27 березня 2014 (UTC) Прохання не виправляти за мною помилки, а краще дивитись за статтями про села - там їх і виправляй, пліз.
Виправляю всюди, де можу і маю можливість. А написання прізвищ поляків має бути за певним правилом, а не за критеріями національної самоідентифікації.--Микола Василечко (обговорення) 17:51, 27 березня 2014 (UTC)
А я би хотів, щоб моє ім'я, прізвище всіма мовами світу звучало однаково, як звучить українською. А укрвікі лише тоді буде Українською, коли наш побут буде схожий на польський бодай (наприклад, має бути добра асфальтована дорога від Бучача до Жнибородів, в самих Жнибородах і Бучачі), пам'ятки архітектури відреставровані, населення повинно розуміти, що їх треба берегти і т. д. А поки що це вікіпедія відсталої країни, немудрі мешканці якої фінькають гроші на закордонні поїздки, закордонні шмотки, авто…………, а про себе толком 2 слова зв'язати не можуть. Одним словом, роголенд без доріг, але з Лексусами (так, як в Африці: вождь купається в розкоші, а решта голі ходять. Тобто проблеми індіанців вождя не хвилюють.
Угу, цікаво було б дізнатися ім'я та прізвище... А про добробут, то і я за. Та був би-м з Лексусом — не редагував би Вікі :) Про себе можу не тільки 2 слова зв'язати, а й добрячий вузлик зав'язати... Шануймося!--Микола Василечко (обговорення) 20:48, 27 березня 2014 (UTC)
Стосовно 2-х звязаних слів - то було не тобі (то тим, хто мав у школі 2 чи 3 - а тепер вирішують, в якому обсязі фінансувати краєзнавчі чи будь-які дослідження; тим, які не бачать дальше власної задниці на пляжі в Туреччині чи в сидінні іномарки, чи де-інде). Намагаюсь взагалі нікого не ображати. В мене немає жодної підстави, незважаючи на розбіжності (надіюсь, робочі моменти), ображати (якщо вважаєш, що чимсь справді образив, про всяк випадок перепрошую, хоча ніби того не було).--Бучач-Львів (обговорення) 09:12, 30 березня 2014 (UTC)


Категоризація

Шановний пане Миколо, я щодо категорій до статті Церква святого Михаїла (Крайниково). Насправді категорія "Дерев'яні храми Закарпаття" є підкатегорією категорії "Храми Закарпатської області" і тому останньої в статті не треба вказувати. Натомість "Хустський район" там доречний, це ніби інша "вісь" категорій - територіальна. Там у категорії "Хустський район" є підкатегорії "Персоналії", "Населені пункти" але також можна було б створити підкатегорію "Пам'ятки історії та культури|Хустський район" (наприклад). Якщо буде створена така підкатегорія, тоді "Хустський район" буде непотрібен як категорія у статті. Завжди позначають найдрібнішу категорію з існуючих. І не позначають категорії різного рівня, тобто якщо одна з них є підкатегорією іншої. Трохи плутано звучить, але спробуйте розібратись, воно має свій порядок. Успіху! Mykola Swarnyk (обговорення) 15:09, 27 березня 2014 (UTC)

У даному випадку Ви праві, я не перевірив згадані категорії на їх підпорядкованість одна одній. Підкатегорію зі списком храмів чи "Пам'ятки історії та культури" у категорії "Хустський район" можна створювати і в цьому є сенс. Якщо маєте час і бажання впорядкувати статті з категорії "Хустський район", то буде добре. Шануймося!--Микола Василечко (обговорення) 17:51, 27 березня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:Karitas-Ternopil-logo.gif

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Karitas-Ternopil-logo.gif. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 09:59, 11 квітня 2014 (UTC)

Коментар у шаблоні районів

Коментар у шаблоні районів має збігатись з назвою шаблону (без префіксу) з помилками

правильно за правописом писати ніби так:

має збігатися із назвою шаблону (без префікса) --Микола Василечко (обговорення) 14:25, 15 квітня 2014 (UTC)

Що саме ви маєте на увазі. Посилання скиньте сюди.--KuRaG (обговорення) 08:42, 16 квітня 2014 (UTC)
Саме цю правильну фразу «має збігатися із назвою шаблону (без префікса)». Вона вже виправлена ботом.--Микола Василечко (обговорення) 13:08, 16 квітня 2014 (UTC)

Скорочення назв районів

Добридень, Миколо Романовичу. Я випадково наштовхнувся на створені вами оці шаблони. Я також маю бажання створити подібні. Тому хотів би дізнатися у вас чим ви керувались при скороченні назв районів. Заздалегідь вдячний. - Корінь обг 13:05, 22 квітня 2014 (UTC)

Вітання! Перше скорочення Тр — Тернопільська область, зрозуміле, напевно. Наступні скорочення — районів. Такий спосіб для шаблонів районів (а наступний щабель може бути й для сільських рад), вважаю найоптимальнішим, бо виключає подібність у назвах районів інших областей. А от щодо скорочень власне районів, то тут я, певно, таки неправильно скорочував за першими літерами. Прийнято ніби скорочувати за першими приголосними (виходив з того. що забагато приголосних буде в назвах), тому, можливо, ці шаблони таки хтось поперейменовує. Але поки є так.
Найперше визначайте таки назви за приголосними. Я не знаю цього правила конкретно, але, здається, саме так має бути.--Микола Василечко (обговорення) 14:13, 22 квітня 2014 (UTC)
Так, мене дещо збило з пантелику те, що скорочення зроблені не "по одному шаблону". Я притримаюсь вашої поради про скорочування за першими приголосними. Дякую! - Корінь обг 14:50, 22 квітня 2014 (UTC)

Козак Тарас Романович

Доброго часу, прошу підтримки у голосуванні за вилучення статті. Якщо не тяжко напишіть свою примітку, або просто проголосуйте, якщо примітки не потрібно. Я вважаю особистість значимою для вікі. Дякую.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 06:10, 23 квітня 2014 (UTC)

Що читати

По-перше - варто було б привітатись!
Щодо того, що мені читати, я вирішуватиму якось сам, без Ваших підказок.--Orestsero (обговорення) 18:48, 26 квітня 2014 (UTC)
Правопис потрібно не те що читати, а й знати!--Микола Василечко (обговорення) 09:01, 27 квітня 2014 (UTC)