Обговорення користувача:Микола Василечко/2014 — травень-червень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Архів обговорення

2007—2012: 2007—2012
2013: 2013
2014: січень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2015: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2016: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2017: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень

Безодня (озеро)

Привіт! Це озеро точно на схід від села Миролюбівки? Адже за 500 метрів на схід від села вже немає долини річки Гнида, бо це вже за Серетом. До речі, Гнида чи Гнила, бо в різних статтях по-різному. --MSha (обговорення) 09:30, 5 травня 2014 (UTC)

Вітання! Ви потрапили в мої думки! Коли редагував цю сторінку, теж побачив помилку: вона так є в ТЕСі. Я минулого тижня був у Миролюбівці та околицях і тому впевнений, що точно не в долині Гниди. Перевірив по картах Гугля — на них видно озеро за лісом на схід від села (не в долині Гниди). На днях ще раз пройдуся по тих місцинах, бо треба в Микулинцях та околицях дещо зазнимкувати. Відвідаю й це озеро. Тому поки не виправляв помилки, щоб наочно пересвідчитися.--Микола Василечко (обговорення) 06:37, 5 травня 2014 (UTC)

Категорія:Лауреати літературних премій України|Літературна премія імені Михайла Коцюбинського

Привіт файному місту Тернополю! Вдячний за упорядкування, пов'язані з лауреатами премії імені Михайла Коцюбинського. Але... Звертаю Вашу увагу на те, що в Україні існують дві (різні!) премії Коцюбинського: Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського (започаткована у Вінниці) і Чернігівська обласна премія імені Михайла Коцюбинського. Доданий Вами письменник з Чернігова Кашка Володимир Васильович ніколи не був лауреатом Вінницької премії, й, скоріше за все, нагороджувався своєю, місцевою, премією. І як бути тепер зі створеною Вами категорією: скидати туди всіх лавреатів до купи чи створити ще одну категорію і виокремити мух від котлет? З повагою, --Андрій Стебелєв (обговорення) 12:15, 7 травня 2014 (UTC)

Вітання славній Вінниці! З Кашкою вийшла "каша" :) Дякую за правку. Щодо інших лавреатів, то їх я додавав зі списку, розміщеного на сторінці Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського. І тут нема проблем з назвою: одна — Всеукраїнська літературнаВсеукраїнська опустив, щоб менше тексту було, за аналогією з іншими назвами), друга (до речі, вже створена два роки тому) — Чернігівська обласна. Все просто. Шануймося! --Микола Василечко (обговорення) 08:13, 7 травня 2014 (UTC)

Дерева

Вітаю! Дякую за створення Шаблон:Ботанічна пам'ятка природи, він дуже корисний. Як на мене, у ньому не вистачає параметру висоти дерева. Пропоную додати. З повагою, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:53, 10 травня 2014 (UTC)

Вітання! Думаю, не варто. Якщо обхват дерева міняється досить повільно, то довший час такі дані будуть менш-більш достовірними, а от щодо висоти, тут вона не буде достовірною, бо змінюється швидше. А хто вимірюватиме висоту тих дерев так часто? І звідки ті дані отримувати? Та й за тими перечитаними даними щодо дерев їх висота дається рідко. Тут я зіткнувся з іншою проблемою — багатьма неточностями в розташуванні пам'яток, застарілими даними щодо керуючих організацій, а найголовніше — світлинами. Якщо про пам'ятки у містах чи близько них є світлини, то до джерел, дерев, які хтозна-де в лісі знаходяться, дуже важко добратися, а ще й відшукати їх!--Микола Василечко (обговорення) 19:56, 10 травня 2014 (UTC)
Висота - важливий показник дерев. Для багатьох вікових дерев вона наводиться. Змінюється не так вже й швидко. Те, що для окремих дерев вона невідома - не аргумент. Додайте, гірше не буде. Ще маю прохання. Знайшов у інших статтях, що якщо додати у Шаблон:Заповідна зона координати та строку «Карта розташування = Україна Черкаська область», на карті області крапкою з'являється наш об'єкт (див., наприклад, мою останню правку у статті Юрова гора). Чи можна таке робити у шаблоні, що ми обговорюємо? --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:52, 12 травня 2014 (UTC)
Додав параметри "Висота" і ще "Площа". Карта не вдається. Шаблон я взяв з іншого (не пам’ятаю вже якого), а там спрощений код, а в Шаблон:Заповідна зона дуже багато параметрів коду і частини коду в Шаблон:Ботанічна пам'ятка природи дає якусь помилку. Я наразі не можу розібратися. Тут, або весь код шаблону брати із Шаблон:Заповідна зона (але "Заповідна зона" порядком вище за значимістю, ніж "Ботанічна пам'ятка природи", тому не хотів складну картку робити) і міняти окремі параметри, або, може, хтось із досвідченіших шаблоністів допоможе.--Микола Василечко (обговорення) 04:20, 13 травня 2014 (UTC)
Вдалося! Використав спрощений код вставки карти зі шаблону Шаблон:Село України, тож можна в Шаблон:Ботанічна пам'ятка природи і Шаблон:Гідрологічна пам'ятка природи вставляти ті ж зображення районів, що і в селах того району, де розташована пам'ятка.--Микола Василечко (обговорення) 04:58, 13 травня 2014 (UTC)
Чудово! Дякую, подальших успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 05:02, 13 травня 2014 (UTC)
Навзаєм! Шануймося!--Микола Василечко (обговорення) 05:04, 13 травня 2014 (UTC)

Червону крапку на карті «вручну» ставити, вказуючи параметри «mapx» та «mapy»? Це дуже незручно, якщо не уявляєш, де та пам'ятка знаходиться. У Заповідній зоні вона автоматично з'являється. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:32, 13 травня 2014 (UTC)

На куті

Привіт. Здається, що стаття про заказник На куті вже існує — На куті (заказник). --MSha (обговорення) 19:40, 27 травня 2014 (UTC)

Вітання! Ти ба, я щось навіть не додумався перевірити за такою назвою, щоб гідрологічний спочатку... В шаблонах було червоне посилання. Думаю, що треба перенаправлення зробити навпаки — з «Гідрологічний...» на «На куті (заказник). Так логічніше.--Микола Василечко (обговорення) 19:12, 27 травня 2014 (UTC)

Інтервікі

Вітання! Те, що ви взялись за уніфікацію категорій, звичайно ж, мене радує. Будь ласка, надалі при перенесенні категорій переносіть й відповідні інтервікі. Наприклад, категорії до вилучення з інтервікі: Категорія:Випускники за вишем, Категорія:Випускники вищих навчальних закладів Тернополя, Категорія:Випускники вищих навчальних закладів Івано-Франківська. З повагою, --SteveR (обговорення) 18:18, 8 червня 2014 (UTC)

Як на мене, це не унфіфікація, а невідомо що. Тобто, відомо мабуть тільки панові Миколі, бо своїх дій він не пояснює. Давно існує Категорія:Випускники вищих навчальних закладів за містом України з купою підкатегорій. Для чого було сьогодні створювати аналогічну Категорія:Випускники вишів за містом України? Якщо вирішили перенести все з однієї до іншої — на якій підставі? Десь відбулося обговорення з цього приводу? Бо такі дії виправдані без обговорення тільки у разі очевидної помилки у назві категорії. --Олег (обговорення) 19:16, 8 червня 2014 (UTC)

Взаємно! До SteveR — врахую надалі. До Олег — нормальна уніфікація. Була категорія вищого рівня Категорія:Випускники за вишем, яка була невпорядкована, переформатував її у Категорія:Випускники вишів за країною, а далі відповідно перейшов до вкладених категорій.
Можливо, багатьом не подобається гарне українське слово виш замість неоковирного вищий навчальний заклад, ВНЗ, були навіть ще категорії з грубою калькою вуз... Вважаю уніфікацію правильною за структурою Категорія:Випускники вишів за країною, далі (якщо брати конкретну країну, до прикладу, Україну) поділ на

далі — можна глибше. Як на мене, зрозуміла структура.--Микола Василечко (обговорення) 20:26, 8 червня 2014 (UTC)

Зараз не про структуру. Як на мене, неправильно починати без обговорення глобальні перейменування, керуючись виключно власними уподобаннями. Категорію:Випускники за вишем, яка має декілька десятків інтервікі Ви так «впорядкували», що довели до швидкого вилучення, заявляючи, що правильна назва Категорія:Випускники вишів за країною. Якщо вже говорити про структуру, то Ви ж самі її розписали, виділивши окрім географічного чинника ще декілька. Та й, наприклад в англійців, випускники поділяються ще й за континентом. Хіба що швидко видалити її, замінивши на Категорія:Випускники вищих навчальних закладів, враховуючи, що категорія вищого рівня має «неоковирну» назву Вищі навчальні заклади. Пропоную, все ж таки перенести це обговорення на сторінку Вікіпедія:Обговорення категорій. --Олег (обговорення) 04:21, 9 червня 2014 (UTC)
Поставив на обговорення на Вікіпедія:Обговорення категорій.--Микола Василечко (обговорення) 07:27, 9 червня 2014 (UTC)

«Бібліотечний ВікіДень»

Доброго дня!

Запрошую до участі у цікавому заході.

Деталі - у Кнайпі.

--pavlosh ҉ 01:26, 11 червня 2014 (UTC)

Про вилученя категорії

Шановний! Скажіть, будь ласка, чому ви вилучили у статті Селезінка Василь Михайлович категорію "Випускники Львівського університету"? ЯГВ (обговорення) 04:39, 15 червня 2014 (UTC)

Вітання! Я вилучив категорію вищого рівня, тому що є категорія Категорія:Селезінка Василь Михайлович, яка є в категорії Категорія:Випускники факультету журналістики Львівського університету.--Микола Василечко (обговорення) 07:19, 15 червня 2014 (UTC)

Висловіть свою думку

Вітаю! Комусь захотілось погратися. Висловіть і ви свою думку з приводу цієї статті [1]! Дякую --Jeromjerom (обговорення) 17:52, 24 червня 2014 (UTC)

Помилкова категоризація

Шановний учасник! Ви помилково об'єднуєте категорії Випускники Харківської консерваторіі, Харківського інститу мистецтв та Харківського університету мистецтв ім. І.П.Котляревського. Свого часу вікіпедисти з числа фахівців досягли консенсусу про розділенні цих категорій. Прошу відмінити всі Ваши редагування, які порушили консенсус. Григорій Ганзбург (обговорення) 11:18, 22 червня 2014 (UTC)

Вітання! Помітив таку незв’язність після першої групи редагувань. Інші дві категорії поки залишив. Можливо тоді згадані підкатегорії груп випускників слід об’єднати в одній категорії, яку вже включити у вищу: Випускники Харківської консерваторії і Випускники Харківського театрального інституту в категорію Випускники Харківського інституту мистецтв (або вже уточнену - університету). Але дайте посилання на те обговорення, де «досягли консенсусу», бо я наразі такого не можу знайти, а категорію Випускники Харківської консерваторії вже адмін вилучив, то треба аргументувати відхилення вилучення.--Микола Василечко (обговорення) 12:56, 22 червня 2014 (UTC)
Обговорювали давно, кілька років тому. Створював категорії учасник А1, можливо, обговорення велось на його сторінці, не пам'ятаю. Причина створення різних категорій в тому, що Консерваторія, Театральний інститут, і Інститут мистецтв - то є різні навчальні заклади, не можна випускнику Консерваторії ставити категорію випускника Інституту мистецтв і навпаки. То не було перейменуванням, а була ліквідація одного закладу та створення нового під новою назвою. Стосовно Университету мистецтв говорити рано, бо про випускників з дипломами цього вишу статті з'являться лише в майбутньому, от тоді й будемо думати, чи створювати для них окрему категорію. Тому прошу повернути все до того стану, що був до Вашого втручання. Зверніться до адміністратора, якщо самі не можете відновити вилучену категорію Випускники (краще: вихованці) Харківської консерваторії. Григорій Ганзбург (обговорення) 13:59, 22 червня 2014 (UTC)
Ще раз уважно перечитав історію формування Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського. Очевидно, що він є правонаступником Харківського інституту мистецтв, що зазначено в його історії. Отже, категорія Випускники Харківського інституту мистецтв доречна, в неї слід включати й випускників попередніх років (від 1963) Харківського інституту мистецтв. У цій категорії — Випускники Харківської консерваторії і Випускники Харківського театрального інституту. Як на мене, це логічна категоризація. Подальше обговорення (якщо Ваша позиція є іншою) будемо проводити на сторінці обговорення Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського.
Консенсус підтверджую, бо на відміну від київської консерваторії, в Харкові перейменуванням не обійшлося. Стосовно категорії випусників університету як вищої, скоріше не доцільна, бо все-таки випускники колишньої консерваторії не є випускниками університету. Підкатегорії ж передбачають саме таке включення. --А1 21:29, 2 липня 2014 (UTC)
Тоді чому є перенаправлення основної статті Харківська консерваторія на університет, де про неї є абзац у розділі «Історія» ? У такому випадку доцільно також і статтю про консерваторію — окрему, щоби ні в кого не виникало сумнівів.--Микола Василечко (обговорення) 05:35, 3 липня 2014 (UTC)