Обговорення користувача:Dimon2711/Архів/грудень 2018

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

(попередній: листопад 2018) (поточне) (список архівів) (наступний: січень 2017)



"Оновлення"

Вітаю. Оце Ви дійсно впевнені, що оновили статті подібними редагуваннями ред. № 21601774? Ви дійсно перевірили за джерелами, чи стільки ж поїхали, скільки планували? --Brunei (обговорення) 19:43, 12 грудня 2018 (UTC)

@Brunei: Дякую, що сказали. виправлю, якщо Ви ще не виправили.--DiMon2711 20:09, 12 грудня 2018 (UTC)
О, я бачу, що Ви всерйоз взялися за допрацювання тих статей. Тоді перепрошую за втручання. Дуже вдячний за Вашу працю! --Brunei (обговорення) 20:29, 12 грудня 2018 (UTC)

Дякую за участь у Місяці Азії!

Wikipedia Asian Month Logo v2
Wikipedia Asian Month Logo v2

Вітаю, Димон2711! Ви створили 4 чи більше статті, і тому отримаєте листівку з якоїсь країни Азії. З якої саме країни — це таємниця! Будь ласка, заповніть цю форму не пізніше, ніж 10 січня 2019. Зважте, що пошта з Азії може йти дуже довго, тож ваша листівка може прийти через місяць-два-три.

У формі ви вказуєте свою поштову адресу. Доступ до відповідей мають лише учасники міжнародної команди організаторів. Вони випадковим чином розподілять адреси між країнами, з яких надсилатимуться листівки, і передадуть конкретним відправникам. Усі персональні дані буде стерто після того, як листівки буде надіслано. Якщо у вас є проблеми з google-формою, ви можете надіслати свою адресу листом користувачеві Saileshpat.

Дякую за Ваш внесок! Щасливих редагувань ) -- Ата (обг.) 11:12, 20 грудня 2018 (UTC)

Патрульний

Ви набуваєте прав патрульного і відкочувача. Успіхів у роботі! --VoidWanderer (обговорення) 23:39, 20 грудня 2018 (UTC)

Європейські ігри

Вітаю з отриманням прапорця патрульного. Буду вдячний за допрацювання надкоротких статей про Європейські ігри, якщо у Вас буде час:

Дякую! --Brunei (обговорення) 13:21, 25 грудня 2018 (UTC)

@Brunei: YesТак Зроблено DiMon2711 14:31, 27 грудня 2018 (UTC)

Дуже дякую! Вітаю з прийдешніми святами Вас. )--Brunei (обговорення) 14:34, 27 грудня 2018 (UTC)
Дякую! Вам того ж!--DiMon2711 14:41, 27 грудня 2018 (UTC)

Сторінку Просяннікова Катерина Василівна номіновано на вилучення

Стаття Просяннікова Катерина Василівна, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 25 грудня 2018. Що ще можна зробити? Юрій (обговорення) 14:36, 25 грудня 2018 (UTC)

Про підбиття підсумків на ВП:ПС

Вітаю.

Щодо підсумків, які ви підбили на ВП:ПС. Підсумки зазвичай підбивають адміністратори. У рідкісних випадках — досвідчені користувачі. Для цього є щонайменше дві причини: по-перше, це довіра спільноти, яка делегувала їм цей обов'язок; по-друге це технічний момент — іноді треба перейменувати з вилученням перенаправлення, а вилучати може тільки адміністратор.

Вважається нормальним у деяких випадках зняти власну номінацію, як це ви зробили тут: ред. № 24030454.

Але у важливих і довгих обговореннях (Александрія, Александр Македонський) підсумки підбивають саме адміністратори. І не репліками виду

  • Не перейменовано. Кількість голосів та аргументів проти була значно більшою за кількість голосів та аргументів за. ред. № 24030383
  • Не перейменовано. Думаю, пояснювати чому не треба. ред. № 24030421

Тут я в свою чергу запитаю — треба пояснювати, чому подібне є неприпустимим?

Тому, прохання: набувайте досвіду, пишіть статті, спостерігайте як люди дискутують і беріть в дискусіях участь самостійно. Коли ваша аргументація буде не гіршою за аргументацію будь-якого учасника дискусії, за підбивання підсумків вам дякуватимуть. Але станом на зараз прохання — утримайтеся від підбиття підсумків. Ще зарано. Дякую за розуміння, --VoidWanderer (обговорення) 23:01, 25 грудня 2018 (UTC)

@VoidWanderer: добрий день! Якщо адміни нарешті візьмуться за підбиття підсумків, то я їх підбивати біььше не буду. Але в інакшому випадку, прийдеться, проте я обіцяю робити аргументацію на рівні. Дякую!--DiMon2711 14:26, 26 грудня 2018 (UTC)

Скасування мого редагування

Шановний Димоне2711!

Поясніть, будь ласка, нащо Ви вдруге скасовуєте моє редагування в рубриці «Чи знаєте ви»? Я виправив декілька літер у тексті, щоб привести його в лад із чинним правописом. — GPodkolzin Обговорення 07:37, 27 грудня 2018 (UTC)

Добрий день! Дякую, що виправляєте правопис у статтях. Але краще все-таки вживати не "уперше", а "вперше" не "уключає", а "включає", не "удале", а "вдале". Так, ті варіанти також граматично правильні, але ті варіанти, які навів я, використовуються частіше і більш доречні. Не знаю з якої Ви області, може, у Вас там так і говорять, але я ніразу не зустрічав слів "уключає" та "уперше". Це більше не виправлення, а порада, і Ваше діло дослухатися чи ні.--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 16:01, 28 грудня 2018 (UTC)
"Усесвітньо відомого" так ніхто не говорить. І, як нам в школі ще в 5 класі розповідали (я любив українську мову тоау й запам'ятав) у чи в ставиться залежно від наступного слова, а попереднє значення не має.--DiMon2711 07:40, 27 грудня 2018 (UTC)
Вітаю! Я мовознавець, тому сподіваюся, що мої знання української мови стануть у пригоді для Вікіпедії. Я багато вивчав питання чергування прийменника й початкових у/в в українській мові. В українській мові, на відміну від сусідніх слов'янських мов, звук /в/ сонорний (апроксимант за сучасною західною класифікацією) за своєю природою. Це значить, що він вимовляється без напруги органів артикуляції, тобто без звуку тертя повітря. По голосному перед приголосним він ще більше вподібнюється до голосного й вимовляється як нескладотворчий звук /ў/: /коўбаса/. Ось ця риса спільна для української й білоруської мов. Між приголосними ці сонорні (напівголосні) існувати не можуть. Крім того, приголосні в українській мові ніколи не оглушуються. Якщо Ви спробуєте вимовити слово вчити в ізоляції, але не оглушуючи звук /в/ і намагаючись вимовити його без шуму тертя повітря, то у Вас вийде /учити/. Збігів голосних українська мова так само не любить, тому голосні високого піднесення /у/ та /і/ після голосних переходять у напівголосні /ў/ та /і̆/. Ось тут звуки /в/ та /й/ зустрічаються зі звуками /у/ та /і/. За цим фонетичним законом основні форми всіх слів в українській мові — це форми на голосний (у або і). Форми на в чи й — похідні від них. З'явилися вони для уникнення збігу голосних. На початку речення для уникнення збігу приголосних (а насправді через сонору природу звуків /в/ та /й/) завжди маємо форми на у та і.
За сов'єтських часів з українською мовою було проведено кілька реформ, які штучно наблизили українську мову до російської. Одна з них змінила початкове и в словах инший, инакше, иншомовний, иноземний на і, бо в російській мові нема слів, що починаються з літери ы, хоча літературна норма вимови зберегла звук /и/ в цих словах. Та сама реформа змінила закінчення в родовому відмінку однини в іменників третьої відміни на , бо в російській закінчення , наприклад: замість радости, Руси, соли, вірности, прихильности маємо радості, Русі, солі, вірності, прихильності. Тоді ж за деякими словами було закріплено форми з початковим в- за російським зразком. Серед них слова вхід і внесок, хоча відповідні дієслова за цим самим правописом мають паралельні форми. Один з найстаріших і найавторитетніших словників української мови, словник Грінченка (1909 р.), подає абсолютно всі слова з чергуванням у формі на у-, навіть слово ухід.
Слова, що я виправив, цілком звичайні навіть для нашого сильно зросійщеного сучасного правопису, крім слова уключати. Слова усесвітній, уперше, удалий у Словнику української мови (СУМ, 1970—1980), словнику дійсно сумному, подаються як варіянти відповідних слів на в- (хоча мало б бути навпаки). На сторінці «Чергування у – в, і – й» подано багато відомостей про правила й логіку чергування. Ви можете бачити, що на вибір прийменника у/в упливає як попереднє, так і наступне слово.
Але найстрашніше для української мови, що дала нам сов'єтська влада — це засилля російської мови в усіх сферах життя. Хто не перейшов узагалі на російську мову, ті стали сприймати російську фонетику як правильну, як нормативну, а українську — як сільську, говіркову, мужицьку, не таку, якою може послугуватися освічена людина. Відти маємо вимову /любоф/, /працюваф/, /афтомобіль/, /афтокефалія/ замість українських /любоў/, /працюваў/, /аўтомобіль/, /аўтокефалія/. — GPodkolzin Обговорення 14:47, 31 грудня 2018 (UTC)
Вітаю Вас із прийдешнім Новим роком! — GPodkolzin Обговорення 14:50, 31 грудня 2018 (UTC)
@GPodkolzin:Дякую! Тепер все зрозуміло. Але прошу, не виправляйте слова вправа на управа (Ви такого, може, й не робили, але й не робіть). Бо управа має інше досить неприємне значення.--Вітаю з Новим 2019 Роком! DiMon2711 15:26, 31 грудня 2018 (UTC)

Зона відчуження

Доброго дня! Я щодо Зона відчуження. Краще створити дизамбіг, бо на дане перенаправлення є багато посилань. Просто видалити буде недоречно, однак про такі території в інших країнах я мало знаю. Можете цю сторінку оформити як дизамбіг? --『  』 Обг. 19:07, 27 грудня 2018 (UTC)

@AlexKozur: це повинне бути не дизамбіг, а повноцінна сторінка. Інші зони не відповідають КЗ або про них просто немає статей і джерел. Це повинне бути визначення слова зі згадкою про ЧАЕС та приклади зон відчудження біля вулканів в Індонезії. Я візьмуся за це, але трохи пізніше (завтра або навіть сьогодні)--DiMon2711 19:26, 27 грудня 2018 (UTC)
Дякую, що візьметесь! --『  』 Обг. 19:29, 27 грудня 2018 (UTC)
@AlexKozur: YesТак Зроблено--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 15:48, 28 грудня 2018 (UTC)

Не падай з дубу через запаморочення, колего

ред. № 24021463.--Avatar6 (обговорення) 19:42, 27 грудня 2018 (UTC)

А що не так? Може, я чогось не розумію.--DiMon2711 19:47, 27 грудня 2018 (UTC)
Виставлення на вилучення різних сутностей. Якщо є повна відповідність, ідентичність — то це робиться, і є доцільним, із метою усталення основної, базової назви сторінки. Але, вже сказав Вам — півострівгеооб'єкт, держава (хай на ньому) — політичне (геополітичне) утворення (сутність в просторі геополітика), Перепрошую, що коротко. Але сподіваюсь достатньо.--Avatar6 (обговорення) 18:50, 28 грудня 2018 (UTC)
@Avatar6: якщо Ви не помітили, то в обох статтях розповідається про державу. Може, вже AlexKoxur виправив як він обіцяв. Але тоді було саме так.--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 18:52, 28 грудня 2018 (UTC)
Я помітив. в обох статтях "розповідається про сутність, яка має місце на півострові. Вам щось незрозуміло між прийменниками "в" і "на"? Ви, певно, також, кажете "на Україні"?--Avatar6 (обговорення) 20:23, 28 грудня 2018 (UTC)
Ні я завжди кажу "в" якісь країні, та "на" якомусь острові чи півострові. І завжди поправляю інших людей. Для держави є окрема стаття. Тоді навіщо її пхати у півострів? Так само ми можемо написати у статті про Індостан список президентів Індії. Чи у статті про Японські острови про економіку Японії. З цим виникають деякі труднощі, це так. Але я всеодно схиляюся до своєї точки зору.--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 20:28, 28 грудня 2018 (UTC)
Дякую. Вітання зі сходу і Вам, і Ващім близькім, людям, що поряд із Вами!--Avatar6 (обговорення) 20:23, 28 грудня 2018 (UTC)
Якщо Ви "завжди так кажете" — то зрозумієте різницю між прийменниками, які передають різні поняття, — і перенаправленням, яке цю різницю понять викреслює, що Ви і намагалися зробити

, особисто.--Avatar6 (обговорення)

Дякую! Так, ми зараз дуже сильно відхиляємося від теми. Задам одне просте питання, яке повинне все вирішити: Ви погоджуєтеся, що статтю про півострів потрібно зробити як в енвікі тільки українською мовою?--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 20:45, 28 грудня 2018 (UTC)
Просто зробити "про півострів", але не видаляти чи перенаправляти. Англійська не панацея, в нас є автори, які роблять краще. Іх на все не вистачить, тож переклад з іншомовної вікі буде задовільним рішенням.--Avatar6 (обговорення) 19:01, 29 грудня 2018 (UTC)

{{Підрозділи окружного секретаріату округу Курунегала}}

@Димон2711: Добридень! Дякую за заливку статей з цього навбокса, але на майбутнє, будь ласка, не забувайте прив'язувати статті, шаблони та категорії до відповідних елементів Вікіданих. --Рассилон 08:24, 29 грудня 2018 (UTC)

@Рассилон: Добрий день! Дякую! Я так зазвичай роблю, щоб не потрібно було вводити усю назву статті, бо вона дуже довга. Я чекаю ніч і вже на наступний день прив'язую, бо тоді можна вводити лише частину і воно все-одно покаже цю назву в пошуку.--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 08:54, 29 грудня 2018 (UTC)
Маєте на увазі пошук по Укрвікі? Загалом так, доводиться чекати, але в даному випадку є навбокс. А на пошук інтервікі для прив'язки час створення статті в нас не впливає. Чи я чогось не до кінця розумію? --Рассилон 09:06, 29 грудня 2018 (UTC)
Не до кінця розумієте. Коли Ви лише створили статтю, то в пошуку, щоб її знайти потрібно вводити повну назву, ілише тоді воно її Вам покаже. Наприклад, якшо ввести у пошук "Т", то першим, що воно покаже буде "Тимошенко Юлія Володимирівна". Але якби я хвилину тому створив цю статтю, то щоб перейти на неї довелось би писати назву повністю.--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 09:11, 29 грудня 2018 (UTC)
пошук-box має налаштування алгоритму пошуку для кожного користувача. Щоб не покладатися на клавопошук існує копіпаст клавіатурний — ctrl-c—ctrl-v, а також менеджери кліпборду.--Avatar6 (обговорення) 19:05, 29 грудня 2018 (UTC)

Тематичний тиждень

Доброго дня! Я створив сторінку проекту для 2019 року й переніс тиждень Шрі-Ланки туди --Mcoffsky (обговорення) 16:08, 30 грудня 2018 (UTC)

Добре. Тоді, вибачте, що відволік. Дякую!--Вітаю з наступаючими святами! DiMon2711 16:23, 30 грудня 2018 (UTC)