Stumble Guys

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Stumble Guys
Дистриб'ютор Steam[1], App Store, Google Play[2], Microsoft Store[3] і PlayStation Store
Жанр(и) Мультіплеєр, королівська битва.
Платформа Windows[1], iOS, Android[2], Xbox One[4], Xbox Series[4], PlayStation 5 і PlayStation 4
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску 24 вересня 2020[5], 12 лютого 2021[5], 7 жовтня 2021[5] і 23 січня 2024[5]
Режим гри багатокористувацька гра[1]
Мова англійська[1], французька[1], італійська[1], німецька[1], іспанська[1], польська[1], португальська[1], бразильський варіант португальської мови[1], російська[1], японська[1], корейська[1], індонезійська мова[1], в'єтнамська[3], тайська мова[3], малайська мова[3], турецька[3] і нідерландська[3]
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Офіційний сайт

«Stumble Guys» — гра у жанрі королівської битви, розроблена компанією Kitka Games. Пізніше права на гру були придбані компанією Scopely.[en] Вона була випущена в відкритий доступ 24 вересня 2020 року в Google Play, потім 12 лютого 2021 року в App Store для користувачів iOS, і того ж року вона вийшла на платформі Steam.


У вересні 2022 року компанія Scopely[en] придбала гру, однак сума угоди не розголошується. Після придбання гри, Після придбання гри, Scopely була визнана кращим видавцем на Mobile Games Awards, а гра «Stumble Guys» отримала нагороду «Best Live Ops».

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Розвиток гри в Україні[ред. | ред. код]

Перед продажем гри компанією Kitka Games вона щодня стабільно розвивалась, універсалізуючи аспекти гри, додавши або виправляючи недоліки. Одним з найкращих рішень було впровадження турнірів у саму гру, що значно розширило її можливості. Особливо успішно було реалізовано режим Block Dash, який став одним з найпопулярніших та захопливих. Крім того, була проведена оптимізація, що дозволяє користувачам з менш потужними пристроями насолоджуватися грою, не зазнаючи проблем з продуктивністю.


Авторитет компанії Scopely[en] значно допоміг розвитку гри. Завдяки їх авторитету, вони співпрацювали з різними проєктами та особистостями, включаючи: MrBeast, Nerf Guns, Savvy Games Group та Rabid Rabbits. Навіть зараз вони продовжують активно шукати нових партнерів для подальшого розвитку гри. Гра також пишалася першими місцями в App Store та Google Play. Зі зібраних даних в App Store гра утримувалася на першому місці в розділі ігор цілих 14 днів — що досить значно. А в Google Play 9 днів.



Потім, сама компанія активно розвивалася і просувала свій продукт. Уже з 9 березня 2023 року був запущений сайт, на якому багато актуальної інформації про гру, офіційних ютуберів та інше. Додатково компанія запровадила підтримку творців. У самій грі ви вводите код творця, і при будь-якому поповненні валюти або покупці акцій, певний відсоток переходить творцю, якого ви згадали, коли вводили код.


Під час розвитку розробники додавали все більше образів, карт та функцій у гру, що не могло не радувати. Не забуваймо про Kitka Games — фінська компанія змогла залучити 30,1 мільйонів активних користувачів до моменту продажу гри. Але під керівництвом компанії Scopely гра 6 квітня 2023 року, перевищила позначку в 1,000.000 підписників на каналі гри! Пізніше їхня загальна аудиторія в TikTok перевищила позначку в 2,000,000.

Станом на 2024 рік, гра залишається активною і продовжує розвиватися дуже успішно.

Доповнення[ред. | ред. код]

Нижченаведена інформація є недостовірною.

  1. а б в г д е ж и к л м н п р с Steam — 2003.
  2. а б Google PlayGoogle, 2012.
  3. а б в г д е Xbox Games Store — 2005.
  4. а б Microsoft Store — 2012.
  5. а б в г GamersGlobal — 2009.