Неймовірний Галк повертається

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Неймовірний Галк повертається
англ. «The Incredible Hulk Returns»
Вид телевізійний фільм
Жанри бойовик
драматичний фільм
супергеройський фільм
Режисер Nicholas J. Coread
Сценарист Стен Лі
На основі Халк
У головних
ролях
Bill Bixbyd
Кінокомпанія Bixby-Brandon Productions
New World Television
Marvel Comics
Дистриб'ютор New World International
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1988
Дата виходу 22 травня 1988
IMDb ID 0095368
Попередній The Incredible Hulkd
Наступний The Trial of the Incredible Hulkd

«Неймовірний Галк повертається» (англ. «The Incredible Hulk Returns») — американський телевізійний супергеройський фільм 1988 року, заснований на персонажі коміксів американського видавництва Marvel ComicsГалку, який є продовженням телевізійного серіалу 1978-1982 років «Неймовірний Галк».

У фільмі «Неймовірний Галк повертається» доктор Девід Беннер, вчений, який у гніві перетворюється на зеленошкірого надсильного монстра, вважає, що знайшов потенційне лікування свого стану, але йому заважає незрозуміле прибуття зарозумілого бога-воїна Тора, який був вигнаний з Вальгалли. Потім вони об'єднуються для боротьби зі зростаючою злочинною організацією[1]. Білл Біксбі повертається в ролі Беннера, а Лу Ферріньйо повторює свою роль Галка. Ерік Крамер робить свою першу і єдину появу в ролі Тора, а Стів Левітт зіграв Дональда Блейка. Це також була остання поява Джека Колвіна в ролі Джека Макґі[2][3].

Сюжет[ред. | ред. код]

Доктор Девід Баннер працює в Дослідницькому інституті Джошуа-Ламберта, де разом з групою вчених завершує роботу над гамма-передавачем, за допомогою якого він має намір вилікувати себе від здатності перетворюватися на Галка. Він не перетворюється на Галка вже шість років, з тої пори, як зустрів молоду вдову Меґґі Шоу, з якою у нього романтичні стосунки. Випадково його впізнає колишній студент Дональд Блейк. Він розповідає, що під час експедиції в Норвегії він заволодів зачарованим молотом, в якому міститься душа Тора, зарозумілого воїна-вікінга, вигнаного богом Одіном на Землю. Тор неохоче змушений служити Блейку, якого це дуже дратує. Бог викликається на виклик і псує лабораторне обладнання, чим розлючує Беннера, поки той не перетворюється на Галка, який б'ється з Тором і йде геть.

Вранці Беннер сварить Блейка за те, що той зірвав його експеримент, і вимагає, щоб вони з Тором загладили свою провину. Журналіст Джек Макґі дізнається про появу Галка й намагається його розшукати. Тор нарікає на своє вигнання з Вальгалли та спілкується з Блейком у барі, ненадовго припускаючи, що Тор може використовувати свої сили для боротьби зі злочинністю. Злочинна організація в рамках Інституту Джошуа-Ламберта намагається викрасти Беннера, але Галк без особливих зусиль відправляє їх у відставку. Ватажок банди Джек Лебо націлився на доктора Шоу, а не на Беннера. Переодягнені в поліціянтів члени мафії влаштовують засідку на Беннера і Шоу і викрадають другого, наперекір спільним зусиллям Галка і Тора.

Лебо шантажує Беннера, щоб той віддав Передавач в обмін на життя Шоу. Галк, Блейк і Тор влаштовують засідку в схованці банди та відбиваються від легіону озброєних людей, щоб врятувати Шоу. Макґі знову стає об'єктом насмішок через свою одержимість Галком і Тором. Блейк і Беннер сходяться на думці, що Шоу, швидше за все, зрозуміла, що Беннер і Галк — це одне і те ж, і що Баннер повинен піти, щоб захистити її. Тор і Блейк, тепер уже в мирі один з одним, прощаються з Беннером. Він змушений розірвати стосунки з Шоу і знову вирушає на пошуки ліків.

Акторський склад[ред. | ред. код]

  • Білл Біксбі — Девід Беннер
  • Лу ФерріньйоГалк
  • Джек Колвін — Джек Макґі
  • Стів Левітт — Дональд Блейк
  • Ерік Крамер — Тор
  • Тім Томерсон — Джек Лебо
  • Чарльз Неп'єр — Майк Фуше
  • Лі Перселл — Маргарет Шоу
  • Джон Ґабріель — Джошуа Ламберт
  • Джей Бейкер — Закарі Ламберт

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Harmetz, Aljean (11 жовтня 1988). Superheroes' Battleground: Prime Time. The New York Times (англ.). Процитовано 12 серпня 2010.
  2. F.O.O.M. (Flashbacks of Ol' Marvel) #16: "I'm Free Now – The Incredible Hulk (1988-1990)" (англ.). Comic Bulletin. Архів оригіналу за 29 жовтня 2013. Процитовано 9 вересня 2010.
  3. Hulk Smash Television!. IGN (англ.). Ziff Davis. Процитовано 9 вересня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]