Ревізор (фільм, 1996)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ревізор
рос. Ревизор
Жанр Комедія
Режисер Сергій Газаров
Продюсер Сергій Газаров
Сценаристи Андрій Дмітрієв, Сергій Газаров
На основі П'єса Миколи Гоголя "Ревізор"
У головних
ролях
Миронов Євген Віталійович, Михалков Микита Сергійович, Марина Нейолова, Ганна Михалкова, Гердт Зиновій Юхимович, Янковський Олег Іванович, Жарков Олексій Дмитрович, Леонтьєв Авангард Миколайович, Армен Джигарханян, Меркур'єв Петро Васильович і Ільїн Володимир Адольфович
Оператор Михайло Агранович
Кінокомпанія "Никита и Петр"
Тривалість 100 хвилин
Мова російська
Країна Росія Росія
Рік 1996
IMDb ID 0117471

«Ревізор» — російський фільм 1996 року. Третя російська екранізація п'єси Миколи Гоголя «Ревізор». Проте режисер доволі не точно слідує оригінальному тексту, деякі сцени було викреслено, а деякі було додано, а поміщика Бобчинського взагалі не існує. Стрічку присвячено 850 річчю Москви.

Сюжет[ред. | ред. код]

До городничого повітового містечка Російської імперії приходить принеприємна звістка: з Санкт-Петербургу їде ревізор з перевіркою. Всі чиновники налякані, адже за кожним з них водяться так звані «грішки». Доки всі чиновники отримують накази від городничого, приходить поміщик Добчинський і говорить, що бачив в трактирі чоловіка інтелігентної зовнішності, розумного, з Петербурга. Всі чиновники і городничий помилково. вирішують, що цей самий чоловік і є ревізор. На основі цього і розвиваються подальші події фільму.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]