Обговорення користувача:Когутяк Зенко: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Olexa Yur у темі «Тишковецка тематика» 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучено вміст Додано вміст
Haeberly (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 405: Рядок 405:
:* Ще раз про Шухевичів, давайте опісля відвідин села й тутешнього музею, зберемо хорошого матеріалу і почнемо вписувати цікаві сторінки про сей рід. Мо́ навіть в інші вікі перепаде, бо тамка про «Чупринку» ружне понаписувано (''десь виправляю, а десь треба комплексний підхід, про «ворожі вікі» навіть не кажу - туди навіть нема чого потикатися''). Скоро (''на 10 число мают німаки Раковець відвідати'') тогди дамся знати з знимками вежі, мо́ ще щось про Шухевичів вивідаю. Зичу творчих успіхів! --[[Користувач:Когутяк Зенко|Когутяк Зенко]] 20:40, 4 травня 2010 (UTC) Слава Україні!!!
:* Ще раз про Шухевичів, давайте опісля відвідин села й тутешнього музею, зберемо хорошого матеріалу і почнемо вписувати цікаві сторінки про сей рід. Мо́ навіть в інші вікі перепаде, бо тамка про «Чупринку» ружне понаписувано (''десь виправляю, а десь треба комплексний підхід, про «ворожі вікі» навіть не кажу - туди навіть нема чого потикатися''). Скоро (''на 10 число мают німаки Раковець відвідати'') тогди дамся знати з знимками вежі, мо́ ще щось про Шухевичів вивідаю. Зичу творчих успіхів! --[[Користувач:Когутяк Зенко|Когутяк Зенко]] 20:40, 4 травня 2010 (UTC) Слава Україні!!!
:::Герб Шухів - це саме те! До речі, помалу роблю [[Ценські герба Помян|Ценських]]. Виявив цікавий нюанс - хтось (певно, самі ж {{посмішка}}) міфологізував іх ранню історію, конкретно в моменті появи на Покутті і початках володіння [[Чернелицький замок|Чернелицьким замком]].----[[Користувач:Olexa_Yur|Олекса Юр]] 01:03, 5 травня 2010 (UTC)
:::Герб Шухів - це саме те! До речі, помалу роблю [[Ценські герба Помян|Ценських]]. Виявив цікавий нюанс - хтось (певно, самі ж {{посмішка}}) міфологізував іх ранню історію, конкретно в моменті появи на Покутті і початках володіння [[Чернелицький замок|Чернелицьким замком]].----[[Користувач:Olexa_Yur|Олекса Юр]] 01:03, 5 травня 2010 (UTC)

== Пропозиція ==
Доброго Вам дня! Хочу запропонувати проведення тиждень присвячений здобуткам української селекції (в нас же є свої породи котів, собак, коней і т.д., крім того ще ж є рослини, заклади і головне люди, що цим займаються). Ця тема висвітлена дуже слабо, а пишатись є чим і ким. Я б сам зініціював тиждень, але в адмінських справах я повний нуль. До того ж почитав правила, там хоч трьох треба, а не знаю чи хтось цим ще зацікавиться. Ну як що Ви зайняті, то підкажіть до кого звернутись. Бо ж хочеться ще раз показати, що ми не такі вже і відсталі. На все добре! - [[Користувач:Вуйко|Вуйко]]

Версія за 09:42, 7 травня 2010

Автоматично оновлюваний архів обговорення що це?
?????
Автоматично оновлюваний архів обговорення що це?

Просто моя чернетка Моя чернетка

Заготовка

Вітаннєчко від карпатського батяра:
від нашого столу, до Вашого столу - ПОВНА ФІРА ВАРЕНИКІВ!!!
Файл:Вареник 65021.jpeg
.

Щодо репліки в обгов. A1

Чи можете мені пояснити суть і мету ось цього вашого редагування? Бо я не впевнений чи правильно зрозумів і підозрюю щось образливе --AS 18:34, 4 січня 2010 (UTC)Відповісти

  • Я бачу, шановний AS, взялися за моє перевиховання, вважаючи, що сей старий дядько не петрає світу ладу, не розуміючи де є провокація, а де словесне спонукання до якихось якісних вчинків опонента. Гадаєте, вивівши сотні люда́ в світ та знаючись на психології людини не усвідомлюю де негативний вчинок приправлений відвертими, але жорсткими словами, а де відверта безнаказана провокація, що переростає в неподобство.
  • Тепер роз'ясню Вам свою позицію. Тамка зверху, кількома днями раніше, Вами захищаємий адміністратор, звернувся особисто, й вирішив спровокувати мене хизуючись певним вчинком, що він намагається вчинити, й попросив прокоментувати, як фіхівця. Я постарався надати фахову оцінку тієї ситуації, ще й фахово, через призму спортивного питання (саме його розглядали) роз'яснив людині деякі спортивні нюанси й акцентував на неприпустимість провокацій й непотрібне відволікання користувачів, замість простої дії адміністратора (що саме Ви й зробили, не розвозячи теревені, тобто не провокуючи). А в кінці я аналогіями намікнув йому, що командні дії - стимулюють процес й каталізують команду до активних й якісних дій, а розбрід та Вихваляння-самозакоханість провокують процес гниття, що тута й таки чомусь починає зароджуватися (а риба, як ми знаємо, гниє з ....).
  • Натомість, той адміністратор цинічно перекрутив мої слова (навмисне в нецензурній інтерпретації) й приписав такі вигадки мені, й звернувся до розяснень не до мене, а до іншого адміна (що суперечить етиці адміністратора та необхідних, в такому випадку, дій). У відповідь, на прохання того адміністратора, я прокоментував свої слова на його сторінці, надавши фахове ширше розяснення спортивних нюанів, акцентувавши, що ніяких осуружних думок не малося на увазі, а то просте аналогове співпадіння. Адміністратор А1 вдовольнився розясненням, але «для профілактики», просто так заблокував. При цьому цинічно прокоментував, назвавши мої розяснення (тобто, не доведення до конфлікту) просто «лірикою».. тим самим принизивши мої намагання не доводити конфлікту (але йму то можна). Коли ж його прихильники-підопічні «Пріма класична» чи «Рейдер з лісу» криють матом чи насміхаються й хамлят, то він-адмін навіть носом не поведе (хоч би репліку вкатав), а навпаки пише під тим й глузуючи продовжує філософствувати.
  • А тепер, коли йому вдалося своїми цинічними видалянськими примхами вивести з себе шановного Білецького (й постійно його підюджуючи, уже з 3 тижні, на що жоден з Вас адміністраторів нічого не каже), а ще взагалі своїми коментарями вторгаючись в йому не звідані фахові речі (геологія, астрономія, спорт, фізика, тепер хімія .....), постійно нагнітаючи конфлікти та провокації. Далі пішли в хід старі напрацювання (рейдер, бабич, скоро «інк» впишеться) й варіант з Іллєю чи Смагою буде уже з іншими якісними користувачами і не за горами.
  • Гадаю, я дав Вам прозлогіше пояснення особистнісного конфліктного моменту між мною й А1 (з іншими не маю, хоча доволі жорстка людина, навіть з рейдером вийшов на «статус кво»), й надалі на провокаційні ганебні вчинки відповідатиму жорстко (звиняйте, коли деколи ріже вухо), але таки жорстким моментом втихомирив постійні висхваляння своїми накрученими лічильниками цього таки адміна, перестав вже 3 місяці про це на кожному куті кричати (дещо маю життєвого досвіду, й знаю, як поводитися з різними індивідами). А в своєму останньому коментарі до нього, дав зрозуміти, що чекаю на послідовний вчинок (на матюки) від сего користувача-адміністратора (хоча гадаю, як з «інком», він так не вчинить, а навпаки відсидиться тихо, а потім буде знову декламувати, що тут одні лише переслідування рейдера чи когось іншого). Зичу творчих успіхів!!! --Когутяк Зенко 20:04, 4 січня 2010 (UTC) Слава Україні!!!(думаю, Ви з розумінням поставитеся до моїх слів чи вчинків, адже з Вами як й з іншими користувачами я не маю й не намірен мати конфліктів (крім єдного адміністратора, допоки він не вчинятиме провокацій).)Відповісти
П.Зенку, знаєте, чому ваші слова, скільки б них не було раціонального, ніколи не будуть сприйняті адресатом А1? В них нема доброзичливості. Тим не менше, ви чомусь з якоюсь надзвичайною наполегливістю [1] продовжуєте зачіпати в кожному обговоренні Андрія, переводячи обговорення вікіпедійних проблем у площину особистих образ. В мене інколи закрадається думка, що пишете ці повідомлення з метою спровокувати Андрія на якісь відповідні неадекватні дії. Я цю думку від себе відганяю але не можу знайти раціонального пояснення чому ви це все пишете. Вважати, що критика в такому тоні буде сприйнята опонентном було б наївністю, але ж ви людина не наївна, і на мій погляд, непогано розумієтесь у людській психології. Єдине, що приходить на думку, що ви перш за все керуєтесь емоціями, і не можете пробачити Андрієві певних несправедливих на ваш погляд дій. --yakudza 01:49, 5 січня 2010 (UTC)Відповісти
  • Шановний Yakudza, почну з кінця, жодних емоцій (вони були десь зо три-чотири місяці тому, коли жорстко виступив, навіть, облаяв деяких користувачів, порівнюючи з шедевральними твором Кіплінга). Але усвідомивши, що в деяких користувачів ця віртуальна інтелектуальна гра переросла в самореалізацію себе, через тутешнє віртуальне життя, замість природнього стану - життя людини в суспільстві. Тому в деяких коментарях приземляю їх до земних та природніх суспільних норм та правил (для ноачності ще й вибираю в деяких моментах природню форму передачі словесних чи психологічних посилів) - оскільки давно знаю, що виведення індивіда з його віртуального (середовища, яке він сам собі сотворив, або навязує іншим) чи гіпнотично-маніякального стану, відбувається тільки завдяки простим приземленим нормам чи ситуаціям, в яких він себе частково пізнає й це спонукає його на певний час відійти від віртуальності та вчиняти саме природні-людяні поступки.
  • Кожна людина має здатність подивитися на себе зі сторони, але чи здатна вона реаально оцінити свої вчинки?, можна бачити по її реакції на сторонні висловлювання, щодо неї та подальші поступки саме поступки цієї людини. Гадаю, ви не суперечитимете, що шановному Туржу від моїх слів було ще більш неприємно, але ця Людина здатна оцінювати себе і інших зі сторони, та вчиняти поступки, які йдуть на користь йому та суспільству, не гоноруючи «собов коханим». А після доволі серйозного конфлікту, нам вдалося знайти точки інтересів та не провокуючи конфліктів вийти на певне порозуміння (всьго за 3 місяці), та що «немаловажно», заради вікі-простору та наповнення нашого інтелектуального продукту. Тому Ваш закид, щодо доброзичливості, не має жодних «предпосилок», але я наголошую (в чергове), я не зважаю на слова, вони тільки фон, я реагую саме на вчинки. Тому саме своїми діями нам з Ігорем вдалося знайти порозуміння.
  • Натомість за словами захищаємого Вами адміністратора (я це говорю свідомо, оскільки не бачу Вашої реакції саме на перші провокації кроки, саме адміністратора, або його ганебні вчинки на свій розсуд, які згодом призводять до конфліктів) постійно йдуть «дивні» діяння - як не редагування сторінок опонента, то вилучення необхідних фактів-сторінок заради своєї ціллі, підтримка (навіть відверта) шкідницьких проектів (на сторінках, обговореннях чи адміністративним ресурсом), дії «око за око, зуб за зуб», не спілкування з користувачами або навіть навчання, а менторські вчинки по постійних вилученнях (не дивлячись на лише щойно створений продукт), протиставлення себе більшості колективу та подальші його дії по відволіканню від творчого процесу («як не зїм то понадкусюю») - перелічувати не буду, бо ті поступки, щотижня чи дня подовжуються - НАГОЛОШУЮ ВЧИНКИ!!!!! На які жоден адміністратор не реагує, лише пару-другу речень і забули. Тому людям, що живуть за принципом - НАГЛІСТЬ ДРУГЕ ЩАСТЯ - тутай просто «роздольє», з широчезним полем діяльності (а ще коли інтелект обмежений одним-двома фахами, а АМБІЦІЇ непомірні), то можна філософічними зворотами та «мовними жуйками» довести, будь-якого, фахівця до жорстих висловлювань чи дій, можна з поважним професором, погратися, постійно провокуючи та насміхаючись «гнути свого плуга» (особливо по розробкам корисних копалин, де він повний нуль-фа-дієз), вказувати опоненту - «ти пиши статті, а не розглогольствуй» а самому дзьобати по 2 абзацика, все що плаває на поверхні та ще й бахвалитися. І я свідомий, що Ви всі нічого з того не поробите, бо раз давши слабинку, вдруге це прецендент, а далі вже послідовність-угодництво та перестрахування, заради самих себе (адже кожен з нас помиляється, й вважає себе чимось залежним від найближчого кола...).
  • А щодо адресата А1?, то я на мило йму відповів, чого вартує (по сім розмова з ним скінчилася), тому не вважаю, що ся людина в апріорі, щось сприйматиме від когось. Тому я й повторюсь, коли бачитиму ганебні (на мою думку) вчинки цією особи, особливо мазохістські підставляння на побиття (маю на увазі не фахові коментарі чи дії, особливо в далекому для нього фаху) та провокації, говоритиму про се відверто, не загортаючи в золоті позлітки з відповідними аналогіями близькими сему користувачу чи щодо відповідної теми та наводячи приклади послідовності чи навпаки (дивіться пункти 1 і 2 в цьому поясненні). А якщо десь таки перегибаю палку (на думку вікі-товариства) то за се й потерпаю, але хоча би таким чином, не закриватиму очі на сваволю цілком не фахового менеджера, що прикривається віртуальними повноваженнями, цілком відірваними від суспільних реалій. А щодо зачипання адресата А1, то перепрошую, в нормальному товаристві (не віртуальному) це називається наведення особистнісних прикладів опонуючих сторін, адже саме вони найближче сприймаються опонентами й призводять до певних висновків. (а Ви що хочете сказати, коли наводитимуться приклади по інших сторонніх від конфлікту осіб, і без них то буде етично???? гадаю се є вже залучення до конфлікту чергових та інших фігурантів й роздування його, а не вирішення!!!!! як тут саме й практикується - «ти дурак, сам дурак, а Вася ще більший дурак, а той просто ідіот, а сей телепень..... й так з часом про тих двох дураків забувають, а воюють каждий з своїм вітряком»).
  • А теперка, раз Ви не раз давали мені цікаві поради чи в чомусь стримували, дозвольте Вам надати ФАХОВУ пораду: коли на виробництві виникають затяжні особисті кофлікти, якісний менеджер розводить конфліктуючі сторони по кутам, та позбавляє площадки чи причини конфліктів, коли в команді спортивній виникає особиста неприязнь між гравцями - розумний тренер позбавляє їх майданчика конфлікту (на тренуваннях в різних групах, а зчаста на кілька ігор позбавляючи обидві сторони участі в грі). Фахові менеджера-адміністратори повинні бачити суть конфлікту (знімаю шапку перед Вами, що Ви хоч намагаєтеся докопатися до суті, але чомусь в однієї сторони???) та заради здоров'я колективу - позбавляють обидві сторони конфліктної площадки. Ми з Білецьким, не раз усувалися на тиждень-два з тотої площадки, але інша сторона це сприймала як прояв слабкості й з ще більш затято робила свої субєктивні дії (не розуміючи людських поведінкових вчинків), а то й взагалі переслідувала дописи чи сторінки всіх опонуючих йому сторін. От цікаво, коли знайдеться той дядько, що забере (ФАХОВО) у вередливих діток, ту цяцьку, що вони не годні поділити й дасть інші забавки (Ігор спробував, але здається хтось в чергове себе протиставив...). Зичу успіхів! --Когутяк Зенко 22:54, 5 січня 2010 (UTC)Відповісти
Я досить довго збирався написати своє перше повідомлення, і так само довго збирався написати відповідь. Роль "менеджера, який розводить конфліктуючі сторони" для мене не надто приємна але через те, що ніхто інший не береться за це, я з великою неохотою втручаюсь. Щодо конфліктної площадки та іншого. Мій погляд на це питання багато в чому відрізняється від вашого. Андрій, коли виносить на вилучення певні статті та категорії робить це в межах свого розуміння Вікіпедії, з цим розумінням можна не погоджуватись (особисто в мене багато в чому інша точка зору на доцільність тих чи інших категорій, списків або статей), його методи поліпшення Вікіпедії, як на мене, далеко не найкращі, в номінаціях замала і непереконлива аргументація тощо. Його методи можна і потрібно критикувати, але ви робите дещо інше - замість критики ви намагаєтесь "поставити на місце" опонента. Ви звинувачуєте Андрія в тому, що він переслідував інших користувачів але чи не є ваші дії повторенням такої ж лінії поведінки. Ви кажете, що я у всьому захищаю користувача А1, як адміністратора. Це не так, і в тому конфлікті його з Анатолієм Смагою я його не підтимував і закликав до більшої стриманості, так само як не підтримав ніхто інший із адімінів. Хоч неправильно діяли обидва але людина з більшим життєвим, вікіпедійним досвідом та ще й адміністратор мала б зробити більше кроків для владнання того конфлікту, принаймні не роздмухувати його далі у спробі відновити справедливість - помститись за нанесені опонентом образи. Мені здається ви також досить сильно ображені на користувача А1 і не маєте сил чи бажання зупинитись у спробах "відновити справедивість". Не знаю, чи ви бачите це але в цій війні ви залишились майже одиноким, думаю, що Олег досить добре змалював загальну думку щодо цього [2] . Все таки я сподіваюсь на вашу розсудливість та життєву мудрість, і прошу зупинитись у переслідуванні користувача А1. Не думаю, що кращою альтернативою буде, якщо адміністратори будуть блокувати вас на тривалий термін за кожне необережне слово сказане в бік Андрія. --yakudza 22:31, 19 січня 2010 (UTC)Відповісти
  • Дякую, за відпис, й гадаю наша розмова корисна нам обом, та ще дехто) почитує. Я буду радий коли Ви адміністратори вікіпедії зберетеся духом й налагодите роботу в конфліктній площадці укр-вікі, бо тамка поселилася українська гендлярська хвороба-голосування й аргументації, ФАХОВОЇ, доволі обмаль.
  • Я хочу Вас завірити, жодного переслідування А1 в вікіпедії я не веду (на відміну від руссских та анґліцкіх люда, що йго пАсут - аналіз мого компуторщика), було на початках, коли висловився на сторінці адміністраторів, ну й звичайно обматюкав негідний вчинок з Анатолієм (за що й постраждав, а призвідцеві цього всього знову зійшло з рук). Надалі я лише на сторінках по видаленню статей веду з ним концептуальну полеміку. Я жодної його сторінки не змінив, навік буковки, хоча по-де-куди інтереси пересікалися - жодного поступку щодо його творчого доробку не вів (висунення на видалення моїх улюблених музичних сторінок - був приклад для него в наведенні арґументації, й легкий «намьок» щоб він дивився собі під носом) й так буде завше, бо так поступаю зі всіма (послідовність-однако) бо ціню творчі потуги кожного користувача (наслідки сприяння музикам та писменникам й видавничі діяння).
  • «Його методи можна і потрібно критикувати, але ви робите дещо інше - замість критики ви намагаєтесь "поставити на місце" опонента. Ви звинувачуєте Андрія в тому, що він переслідував інших користувачів але чи не є ваші дії повторенням такої ж лінії поведінки.» Ось в цих 2-ох ємких рядках Ви цілком тверезо оцінили ситуацію. Але чомусь вимагаєте її припинення саме з останніх посилів, так щоб розкласти будь який конфлікт по-пличкам слід розкручувати його з кінця, тогди крок за кроком доходиться до його зачатків. А от щоб усунути конфлікт, тогди слід провести вдалі маніпуляції в зародку конфлікту, а не в його кінцевих проявах.
  • Так моя теперішня позиція частково виглядає, як переслідування на сторінках видалення не послідовної й НЕФАХОВОЇ діяльності АДМІНІСТРАТОРА вікіпедії. Як й зриви пана Білецького, Шевела, Туржа, Пероганича, Іллі ...., але чомусь вони стосувалися, й теж були наслідком діяльності А1, наголошую діяльності-видалянства та не ФАХОВІ кроки адміністратора (й не кажіть що я сам, бо навпаки, кількість «скривджених» діяльністю сего адміна прогресує).
  • Ви добре замічаєте, що своїми діями він переслідує окремих користувачів, ЧОМУЖ МИ (користувачі) НЕ БАЧИМО таких ВАШИХ СЛІВ - йому, жодних належних проявів, ну не завше прикриватися тафгаєм Зенком, пора мати розмову, коли людина не відаючи геології (в апріорі) чи інших технічних наук повчає професорів, кандидатів наук ...., коли адміністратор, недолугими діями ВІДГАНЯЄ від української вікіпедії нових користувачів (йой, а не через те так мало АКТИВНИХ користувачі - був окремий вийняток, коли після чергового мого юридичного-пінка він заповзявся помочи єдному казаху дописувачу, та так заповзявся, переписавши його речі, що той забрав свої манатки, показавши па-па-українській вікі).
  • Я розумію, він голова Вашого товариства адмінів, давній дописувач, але РИБА ЗАВШЕ ГНИЄ З ГОЛОВИ, це постулат загально-світовий, й його вибрали обслуговувати нас користувачів, а не його особисто (здаєсі наше суспільство кілька днів тому позбулося одної такої протухшої риби). Є світова норма ВЛАДА РОЗБЕЩУЄ навіть найбільш свідомих, тому саме їх треба тримати в узді, а не тих, хто з них братиме приклад. Подумайте над сим!!!
  • Тому звиняйте, поки що за Вашими словами я й намагаюся "поставити на місце" А1 в НЕПРАВОМІРНИХ ЧИ НЕФАХОВИХ ЙОГО ДІЯХ. До поки Ви мовчатимете, по-декуди се робитиму, тим більше бачу, що до цього долучилися й інші достойніші користувачі (бо вже дойняв й їх, що й вони втрачають толерантність поряд з системним невіглаством чи ниццістю). Мені це дуже неприємно, але сидіти склавши руки й отримувати чергового цинічного викрутаса від нефахівця, теж надоїло (а знаючи його особисту підноготну від друзів, яких маю багато по Україні, й подавно).
  • А чуть нижче слів Олега почитайте мій коментар, бо він більш предметний та по темі (чого стараюся завше дотримуватися) не переходячи в якісь філософські сентенції, лише прикладні істини, й вибачайте, що здобрені українським гумором чи порівняннями-аналогіями. Але без них не мож пройняти віртуальну особу, не уподоблятися ж йому в його діях, видаляючи, пакостячи чи вчиняти інші поступки, саме поступки!!!!
  • Щодо конфлікту по Смазі, візьміт архів, й почитайте мої слова на сторінці Адмінів й розяснення в Алекса, половина вже справдилася (тому що сам розрулював кілька таких ситуацій), але призвідець-публіка так й не вибачився, що дало йому карт-бланш на інші чергові конфлікти-щомісяця з різними користувачами. Я Вас не звинувачую, для Вас це було в новинку й незналися за що брати, щоб залагодити (то було замітно), але таки саме ВИ-АДМІНІСТРАТОРИ допустили таку гидоту на сторінках вікіпедії й цинічне переслідування й знущання над користувачем (так й майже ніхто й не вибачився, то вже на совісті кожнього особисто), далі не розжовуватиму - але це для ВАС ВСІХ ПОВИННА БУЛА БУТИ НАУЧКА (але бачу належних висновків не було, тому маємо чергові конфлікти).
  • Зрештою, я й так обмежив уже тоті кпини щодо сего не фахівця (окрім звичайно, коли в него відбувається рецидив хворі «видалянства»), бо бачу що вже й інші користувачі закидують його то цеглинами-категорій, то театральним реквізитом, навікь кактусами, та указками шкільними, а коли перейшли на інші мінерали та ресурси, в бідолахи вже землетруси почалися ). Бачу що пробує міняти тактику, але не усвідомлює, що проблема в самій стратегії та не фаховості генералісімуса. Мо дойде до него, що на сему полі бою мало світит (хіба що попити троха кровушки та спровокувати конфлікту, бо старі звички завше проявлятимуться як в клептомана - щось та таки потягнути, чи балярини - стояти в метро чи автобусі «на пуантах», а мо тафгая - раз та таки заїхати по ...)).
  • Ще раз вдячний, що відписали, матиму над чим подумати, та й Вам закинув троха «мислишок на досуґє». Й наголошую, як то в картах, слідкуйте не тільки за мастью, а за руками (рухами) гравців, бо оден мастью-мастит, а инший ручками перебирає та прикуп постійно махлює.) Зичу Вам успіхів!--Когутяк Зенко 00:30, 20 січня 2010 (UTC)Слава Україні!!!Відповісти
    Воно чим далі тим воно довше… Правила Вікіпедія не радять оцінювати фаховість чи нефаховість користувачів, а от вилучати порожні категорії — радять, і не радять їх створювати. Є ж люди які спочатку пишуть статті, а потім створюють категорії, ні, дехто наполегливо створює ілюзію ненаповненості, а потім плачуться що відвідуваність у нас в 20 разів нижча за російську. --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 06:48, 20 січня 2010 (UTC)Відповісти

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 21:01, 7 січня 2010 (UTC)Відповісти

Грецький тиждень

Вітаю :) тиждень стартував сьогодні 13 січня. Долучайтесь! ) --Erud 10:39, 13 січня 2010 (UTC)Відповісти

• Добрий день, ви цікавитесь хокеєм я так помітив? Може ви тоді у тижні Греції напишете статтю Збірна Греції з хокею з шайбою - en:Greece national ice hockey team. Думаю це важливіше ніж окремий хокеїст...а там може і збірну України допишете)))) --YarikUkraine 13:17, 15 січня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую за зсилочку, бо якоїсь випало з поля зору, постараюся зробити, хоча ця збірне не із значущих, але заради повного го́кею еллінів необхідно се зробити. Українську, залишу на добріші часи, (за пів-року рік - привід буде й тренер таки фахівець - а не продвигала-агент, що поробиш - нужда та суспільне середовище міняє людей...)
Гокей й регбі - то захоплення, а от футбол - то хвороба-карма, кілько грошей та здоров'я сі піжони-спортивні та ліцедії, попили з мене та й далі намагаються доїти, що тутай відвожу від них душу. І ще раз дякую, гадаю встигну і то й інше зробити в цей тиждень. Зичу Вам творчих успіхів! --Когутяк Зенко 14:39, 15 січня 2010 (UTC)Слава Україні!!! (а з фуциком Вам обовязково поможу)Відповісти
Дякую, і вам всього найліпшого ) --YarikUkraine 17:05, 15 січня 2010 (UTC)Відповісти

Блокування

Коментар на ваш останній коментар :)

Ой пане Зенко.. тепер ви розумієте чого я словом поганим «обзивав» де-кого... --Толя 21:56, 18 січня 2010 (UTC)Відповісти

Йой то не нам, а йму...., а як його в «консерві» нарекли, Ви би в...сі зо сміху, але до него не доходит. Зрештою друзів по Україні маю багато, тому дещо відаю, й про него особисто, й так жорстко поступаю. Як казала Марія Стефюк [3], без кілка, цим снобам кійовським голосу не поставиш, а вни ще й нарікают. Я тутай до гір не далеко, можу собі дозволити й трембітов потягнути, а мо смереков....)--Когутяк Зенко 22:43, 18 січня 2010 (UTC) Слава Україні (й дуже вдячний Вашій допомозі в розмахуванні гаківкою, в прямому й переносному значенні))Відповісти
Дякую :) Я вирішив вбити одразу двох зайців, створюю на грецьку і хокейну тематику: Нік Кіпреос, Кріс Контос на черзі Джордж Паррос, Кріс Челіос, Том Костопулос..більше не знаю.. дещо підправив Зігоманіса. А так із греків поганенькі хокеїсти будуть. --Толя 23:27, 18 січня 2010 (UTC)Відповісти
За мною Майк Каракас і Джиммі Карсон, мож ще Ставро спробую, але мож зачекаю - пізніше зроблю сюрпрайс македонським друзям. До речі, можна буде створити категорію хокеїстів грецького походження (нА́ злобу дня)), бо їх зо 7 уже назбирається.--Когутяк Зенко 23:38, 18 січня 2010 (UTC) (тих греків, що в АХЛ бігали, мож, лишемо на поталу еллінам, нам би своїх розписати - здоров'я стало)Відповісти
Щодо категорії — типу Канадські/Американські хокеїсти грецького походження? Думаю можна було б. Щодо наших — ось лише на цьому драфті є трійко: Яремчук, Андрейчук, Данейко. Скінчиться грецьких тиждень — треба буде братися за «наших серед чужих» --Толя 11:21, 19 січня 2010 (UTC)Відповісти
+прошу висловитися тут Вікіпедія:Перейменування статей/Хіросімські коропи → Хіросіма Тойо Карп/Капу‎ --Толя 11:21, 19 січня 2010 (UTC)Відповісти
Я от подумав, мож просто категорію грецький хо́кей-го́кей, бо зроблю ще про їх збірну, та пару абзаців про федерацію-асоціацію їхню подам. Про «наших серед чужих» обовязково, бо ще подали в теперішніх драфтах кількох наших хлопаків - хай знає чесний нарід про них, тим паче причина має бути суттєва (йдуть переговори про участь кількох ветеранів-українців НХЛ та АХЛ в виставкових іграх за наші команди, тілько федерація, вірніше когорта «соколят від бізнесу» впирається з документами, бо чувствуют конкуренцію, навіть за ті дрібні крихти фінансів тому то переймаються, тим паче ще один тренер нарисувався після Майка Крушельницьки). Так, саме після еллінських змагань буде в тему, адже й в збірній США здається зо два наших зіграє на олімпіаді, про русских-укрів помовчу. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 12:19, 19 січня 2010 (UTC)Слава Україні!!!Відповісти
Якщо про наших, то варто про великих, із Зали слави - Майк Боссі, наприклад.--Дядько Ігор 06:58, 20 січня 2010 (UTC)Відповісти

Мертве море та інші

Не потрібно зазделегідь задавати необхідні розділи. Це шлях в нікуди. Кожна статя інливідуальна і по дебільному буде виглядати розділ на одне-два речення. Це за моїм досвідом у Вікі--Kamelot 12:00, 22 січня 2010 (UTC)Відповісти

Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/23 січня 2010

Шановний вуйку. Гадав, що ніхто мене не зачепить, проте ви трохи зачепили. Тепер по суті. Я розумію Ваше бажання зробити УкрВікі першою в списку якісних статей, що мають бути і всіх віках. Але не потрібно дурити себе і людей пустими розділами. Вже були бажаючі зробити статті по геграфії під одну лінійку, але ця маячня канула в лєта--Kamelot 13:46, 23 січня 2010 (UTC)Відповісти

Kamelotе, жодним чином не намагався Вас образити, ба, навіть саме дистанціонував розмову певним чином знавців в географічних тематиках, навіть з якимись тертями-протиріччями (тобто робочими му́ментами), на противагу - черговим «принциповим» «нефаховим» навязуванням своєї думки, «проходящих міма». Типу, як поїзди проходят міма, головне вчасно зупинитися, чи перейти шлагбаум, можна ще об...кати того поїзда, особливо коли кудись спішиш, чи щось необхідне робиш. Ще раз перепрошую, що десь не так висловився, давши привід неправильно мене зрозуміти. Зичу творчих успіхів.--Когутяк Зенко 14:02, 23 січня 2010 (UTC) (бігме, не збираюся когось дурити, розділи заповнюю, майже завше, а деколи прошу помочі в інших фахівців, приміром, як це було з Каїром чи Ґанґом)Відповісти

Блокування

Гм, нічого не зрозумів. Ти ж сам приховав чомусь його коментарі, причому тричі. А прАнциповий нАш «фАхівець» навряд чи є образою, тим паче в репліці нічого надто образливого немає. ВП:НО ж пише у розділі Якщо Ви зіштовхнулися з особистими образами, що треба робити за умови образ. Тут же був перехід на особистості в обговоренні, звичайно, погано, але за таке на 3 дні аж ніяк не блокують. Тим паче користувача, з яким адміністратор у конфлікті — NickK
Ну от ти помітив як адмін явно порушив правила блокування зі сторони адміна, ну сказав ти про це..а дії які будуть? дії?? мені це цікаво оскільки я не хочу щоб активних досисувачів блокували нізащо. --Толя 10:51, 24 січня 2010 (UTC)Відповісти
Питання не таке просте, власне перехід на особистості і є порушенням ВП:НО, і якщо розглядати із формальної точки зору, то згідно ВП:ПБ п.5.2.2. це блокування не є порушенням правил. Тим не менше, цю ситуацію потрібно було винести на ВП:ЗА на загальне обговорення. Власне кажучи, я маю думку, що цей досить таки негарний випад Зенка в бік Андрія був прикрою випадковістю, здійсненою в певному азарті обговорення. На мою думку, якщо будуть певні кроки в бік примирення з боку п.Зенка (наприклад у вигляді листа кому небудь з адміністраторів), то це блокування можна буде зняти хоч зараз. --yakudza 21:07, 23 січня 2010 (UTC)Відповісти
І тут як тут yakudza. Ви що адвокат A1? В словах А прАнциповий нАш «фАхівець» немає порушення ВП:НО. + Невже пан yakudza не бачить явне порушення правил блокування — Не можна блокувати користувача з яким є у конфлікті — не була спроба звернутися до когось з посерередництвом? які будуть ваші дії? є «злочин». а потім бідкаєтеся, ой яка ж така гидка атмосфера на проекті, якщо вам надано статус адміністартора той наводьте порядок, об'єктивно вирішуйте конфілкти, не здатні — складайте повноваження — знайдуться люди які це під силу. --Толя 10:51, 24 січня 2010 (UTC)Відповісти

Пане Зенко, шкода, що вас «запхнули в карцер» та ще й в такий спосіб. Адвокатів на жаль нема. --Толя 10:54, 24 січня 2010 (UTC)Відповісти

Вважаю блокування адекватною відповіддю на невпинні глузування --AS 12:04, 24 січня 2010 (UTC)Відповісти

хто дасть відповідь не невпинне глузування користувача А1? --Ілля 14:28, 25 січня 2010 (UTC)Відповісти

Назви статей про хокейні збірні

Вітаю. Бачу Ви почали писати про національні хокейні збірні, це чудово, але Ви в трьох однотипних статтях використали три різні назви: там Національна збірна..., там ...(чоловіки), там хокей «з» шайбою, а там «із». Аби не було плутанини і необхідності кожен раз вишукувати яка саме назва у тієї чи іншої статті вважаю це треба узгодити. Оскільки вже зараз в статті щодо хокею на Олімпіаді-2010 посилання на статтю про словацьку збірну не діє і треба робити перенаправлення або змінювати шаблон. Пропоную зробити так як в футболі, а саме: «Збірна Країни з хокею з шайбою». Вважаю, якщо мова буде йти про молодіжну, юнацьку або жіночу збірні, тоді і треба буде це вказувати, а для національних чоловічих, на прикладі інших видів спорту та й вболівальницької практики, достатньо просто «Збірна». Чекаю на Ваші пропозиції та відповідь, з повагою --Куф-дуф 11:39, 24 січня 2010 (UTC)Відповісти

Звиняюся, зайшли запомороки, бо побачив різнонаписання, та й потім переназивав, а до ради не встиг. Дякую за підказку й ефективне та вчасне реагування.--Когутяк Зенко 20:42, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
Перерошую. що втручаюся, але хочу приєднатися до цієї пропозиції. Давайте іменувати статті відповідно до прописаного в шаблонах {{ih}} та {{ih-rt}} принципу: «Збірна країни з хокею з шайбою». З повагою, Thevolodymyr 22:01, 25 січня 2010 (UTC)Відповісти
Теж підтримую — треба єдиний стандарт. Тоді мабуть варто перейменувати і головну статтю Хокей із шайбою→Хокей з шайбою --Толя 07:30, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
Мені здається краще всюди «із». Хоча хто його знає... --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 09:26, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти

Погоджуюся з Вами усіма, щодо уніфікації, бо з перших чисел лютого мав намір заповнити прогалину, щодо національних хокейних дружин. Але давайте се вирішимо в тісному крузі, тих що займається цією тематикою, а то налетит філософський люд й розтягне собі задоволення, а нам мороки на кілька місяців. Гадаю, ми, 5-6 постійних дописувачів з гокей-хокейної тематики налагодимо співпрацю й спільну кооперацію в цьому та інших питаннях. Геби, то не суттєво, за однієї букви чи слова тягнути волинку, давайте до суботи порішимо це.

  • Пристаю на думку «Збірна Країни з хокею з шайбою», тільки слід ще вияснити в філолога (одного фахівця й на нього зсилатися) щодо того з чи із. І маю прохання: щоб ще обовязково зробили редиректи (як то робить адміністратор Олексій) з таки, Юридичними назвами тих команд, часу не багато, а юридичну процедуру «соблюдьом». --Когутяк Зенко 20:42, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
  • Тут просто. Хокей із шайбою, але Збірна країни з хокею. Після приголосної краще із, після голосної - з. --Дядько Ігор 20:57, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
Дуже дякую, Дядкові Ігорю, не встиг Вам написати, а Ви вже й дали пораду й своє слово! Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 21:03, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
  • Вітаю. Дуже радий, що так швидко прийшли до єдиної думки. Цілком погоджуюсь з Дядьком Ігорем щодо написання «із» та «з». Тому перейменовувати головну статтю, імхо, не потрібно. Тож до роботи :) --Куф-дуф 21:23, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
Дуж дякую за оперативне реагування. Ковзани не знімаймо, благо морози файні й є де розбігтися.--Когутяк Зенко 21:32, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти

Вніс відповідні зміни до {{ih}} та {{ih-rt}}, вони тепер ведуть на Збірна Країни з хокею із шайбою. Лишилося відповідним чином перейменувати вже створені сторінки про збірні. До речі варто створити для них окрему категорію, бо пам'ятаю, що бачив вже 3-4 статті, а швидко знайти не можу :( З повагою, Thevolodymyr 21:53, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти

Там лише 4 статті (русскі, словаки та латвійці з греками), але я не второпав, Ви змінили з на із. Бо я зрозумів, що загалом добре було д «з хокею» (дуже перепрошую, що морочу голову), але давайте не спішімо, як порішимо разом, так й вправимо, дуже вдячний за сприяння.--Когутяк Зенко 22:00, 26 січня 2010 (UTC)Відповісти
Наче ж змінив все вірно, так, «з хокею», але «із шайбою». Тобто «Збірна з хокею із шайбою», як й писав Дядько Ігор. Хоча я з ним і не згодний у тому сенсі, що він навів не зовсім вірну аргументацію. Все простіше. Беремо розділ 1 Правопису, у § 13. Чергування З — ІЗ – ЗІ(ЗО) читаемо:
Варіант із уживається переважно між свистячими й шиплячими звуками (з, с, ц, ч, ш, щ) та між групами приголосних (після них або перед ними)
Тобто перед словом «шайбою» пишемо «із». З повагою, Thevolodymyr 07:39, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти
Хоча мені більше подобається варіант з шайбою, але треба визнати, що Володимир має рацію і потрібно вживати «Збірна Країни з хокею із шайбою», тьфу. Тож, аби грамотно писати статті, доведеться використовувати саме із. З повагою --Куф-дуф 11:04, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти
Нехай буде повністю за правописом. Хоча я б не писав двох і підряд або и і. --Дядько Ігор 16:28, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти
«Хокей із шайбою», але «хокею з шайбою». --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 17:15, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти

Підведу підсумок, бо, здається, висловилися усі. Зупиняємося на варіанті «Збірна з хокею із шайбою». Створив статтю Рейтинг ІІХФ, яка містить посилання на названі таким чином статті для усіх збірних команд країн-членів ІІХФ. За мовчазної згоди пана Когутяка перейменую створені ним стаби відповідно до уніфікованого формату. Буде видніше, про які збірні ще навіть стабів нема. ІІХФ - не ФІФА, якихось 48 членів, рано чи пізно подужаємо ). З повагою, Thevolodymyr 16:42, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти

О се файно й продуктивно зпрацювали. Тепер матимемо що писати й за єдиною формою. Всім дуже вдячний!!!!!--Когутяк Зенко 16:56, 27 січня 2010 (UTC) Слава Україні!Відповісти

Вітаю

Дякую за побажання. Думаю обов'язково скооперуємось. Бажаю успіхів навзаєм. ГЕРОЯМ СЛАВА!--Bohdan_P 22:34, 27 січня 2010 (UTC)Відповісти

Смачного

Баклава
Поласуйте справжньої грецької баклави на згадку про Грецький тиждень ) --Erud 22:25, 31 січня 2010 (UTC)Відповісти
Дякую!!! А для себе, я ще той тиждень не скінчив (змушений був зайнятися «необхіднов» роботов) тому з лютого допрацюю створене й додам свіжесенького. Та й перейнявся я тотими греками й македонянами, що навік вікі-войну припинив на чєси «олімпійського світового місяцьє». Зичу здоров'я!--Когутяк Зенко 22:32, 31 січня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Кіровоград і кіровоградці

Ану припини мені портити потенціально добру статтю про місто ). Ти що хочеш її всуціль завалити іменами якихось земоевласників і жінок-гуралів, що колишніх, шо сучасних :-). На от, маєш — Персоналії, пов'язані з Кіровоградом. Кидай кого хочеш, тільки за абеткою. Там я виправив по-батькові. А взагалі дуже-дуже дякую за нардепів та отих землевласників... --IgorT 21:40, 2 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Добреее), я тамка ще йодного гураля накопав, тотого «орла, що слон на вухо йму став», якого ми рік тому з Буковелю «спустили» (з фінансової сторони), а воно далі в своєму київському технікумі культури «бабло косить», «яко зайці траву».--Когутяк Зенко 21:46, 2 лютого 2010 (UTC) (статтею персоналій скористаюся, але з часом)Відповісти
Так він же не з міста,а з області.--Анатолій (обг.) 22:01, 2 лютого 2010 (UTC)Відповісти
О, так то так (улянівсько-цибулівський хлопак), але всюди кричит: «я з Кіровограду, й бізнес свій там тримаю, а ректорство - то хоббі». А якщо реально, то двічі обирався по Кіровоградщині, й робив тутешню прописку - якщо ми говоримо про того, кому слон на вухо наступив, а Бог наділив здоровим хамством й щістєм.--Когутяк Зенко 22:08, 2 лютого 2010 (UTC) (а Сухомлинський доволі зчаста бував в Кіровограді, й багато його послідовників та нищителів там мешкали-ють)Відповісти

Футбольний тиждень

Ще раз доброго дня) а чи хотіли би Ви приєднатися до футбольного тижня, який зараз саме триває) Був би дуже вдячний=) --YarikUkraine 23:12, 4 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Ох й наступаєте Ви на мій бооооолючий мозоль, а тут скілько роботи, що не знаю як все устигнути (цейтнот з олімпіадов та й «1000 необхідних» сам маслаю змагаючись з іншомовними вікі). Але, тамка маю маленький хвіст - єгипетський, тому закрию йюго саме на слідуючому тижні й тема єгипетського футболу - клубно-збірна буде закрита в нашій вікі. А пізніше, матиму Вам єдну пропозицію футбольну, коли обкатаю Олімпійський проджект, о тогди й по ганяємо бальона. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 23:39, 4 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Дуже добре=) Дякую) Тоді додайтесь будь-ласка до таблиці учасників і напишіть що саме з єгипетьського футболу ви спробуєте зробити=) ну а також проствляйте в обговоренні шаблон, щоб потім статтю можна було знайти) Вам теж бажаю всього найкращого))) --YarikUkraine 00:01, 5 лютого 2010 (UTC)Відповісти

1000+500+

Вітаю! Узяв на себе таку сміливість розпочати формування списку 500 необхідних українських статей. То ви вже вибачєйте мою самоврядність :). Будь ласка, приєднуйтеся! --Tomahiv 07:33, 6 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Дууууже Вам вдячний, бо не вважав, що потягну весь цей список, та ще й без суперечностей, тому чекав, хто з тутешніх фахівців й поважних людей зачне сю роботу. По робочих моментах буду ділитися насторінці обговорення того проекту (саме сторінки Вікіпедія:Проект:1000+500+/500). Зичу творчих успіхів!--Когутяк Зенко 09:18, 6 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Героям Слава! Наскільки я зрозумів цілі проекту, цей список допоможе нам з однієї сторони виділити основні статті, які необхідно довести до гідного стану, але що значно цікавіше - визначити глибину висвітлення української тематики в інших Вікіпедіях точно так само як за списком для всіх Вікіпедій визначається інформативність того чи іншого мовного розділу. Тому ось, що я думаю: 1). Необхідно мати точно 500 статей 2). Необхідно створити такий самий рейтинг "sample of articles" для всіх мовних розділів чи для початку лише < 100K (із використанням того досвіду, який здобутий при його складанні) --Tomahiv 12:52, 6 лютого 2010 (UTC)Відповісти
  • Дуже вдячний, Вам за таку підтримку, і Ви крім того ще ухопили мою другу головну ідею - назвімо «експансію українського інтелектуального продукту» в інші визначальні й сусідські простори. По собі знаю, як македонці чи болгари, так й серби й хорвати прохали мене заповнити таку прогалину - а це набагато масштабніша та суспільно-значима сторона нашої вікі-діяльності (хоча се перспектива, але не завше така віддалена).
  • А щодо 500 статей, повірте, буде більше, тому, щоб не було частих тут суперечок, давайте хай поповнюється список до 1000 (чи скільки там буде), а от визначальні статті виберемо до числа 500 й викладемо як основні статті для експорту україніки в суміжні вікі проекти, й вони (ці статті) само-собою стануть тими визначальними 500.
  • Тай зрештою, сама ідея щодо «обовязкових українських статей» стосувалася й їх наповненя - обовязково, й доведення їх до статусів добре-вибрано (хоча то мрія, але, авось....). Ще раз дякую за сприяння (а Ви запримітили, як заваорушилися наші мізґи, застояні та зайняті в суперечках, ох як заскучали за суспільними роботами - видко зразу, що всі ми філянтропи і се дуже добре, тому треба ще й користати му́ментом). Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 13:05, 6 лютого 2010 (UTC)Слава Україні!!!Відповісти
Вам дякую за таку чудову ідею! Це дійсно змусить трошки нас до "суспільно-значимої роботи", власне до популяризації українського іншими мовами --Tomahiv 13:10, 6 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Проект Вікіпедія:Проект:1000+500+/500

Дещо нашвидкуруч поставив - але поки що все тут дуже сире. Потребують глибокого доопрацювання практично всі розділи.--Білецький В.С. 19:14, 6 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Дуже Вам дякую, допрацюємо, адже найскладніше вже зробили - ПОЧИН (зачали й наситили певним об'ємом) - далі вже робочі моменти, а вони найголовніші будуть - ДОВЕДЕННЯ ДО ЛАДУ саме цих статей. Я дуже Вам вдячний й зичу творчих успіхів!--Когутяк Зенко 19:20, 6 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!Відповісти
Та ні!!!!!!! Найскладніше - це не почин зробити - це напевно НАЙПРОСТІШЕ. Важко і складно - далі плуга перти.--Білецький В.С. 09:29, 8 лютого 2010 (UTC)Відповісти
Аби був час та здоров'я - потягнемо сего плуга. Та звичайно треба буде обдумати кілька «заманух» - заради суспільної роботи над цими статтями та кілька творчих му'ментів, чоб прилучити новачків. Дуууууже вдячний Вам за такий об'єм роботи, ще матиму кілька питань-пропозицій по цій тематиці, але то якось пізніше, коли всі висловляться та добавлять свої пропозиції. Десь, якраз, з березня почну таблицювати та оздоблювати сей список (бо хочу ще й олімпійську тематику вдосконалити - а вона наразі коротко-актуальна, але й затребувана). Тоді й звернуся до Вас та Томахіва щодо подальшої помічі, а також виокремлення з цього списку ключові теми для «української тематичної вікі-експанії». Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 15:01, 8 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Файл:Rugby ruck.jpg

Може, замінити це фото вільним, наприклад, цим, цим або цим, а є навіть і жіноче регбі? — NickK 21:53, 9 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Здоровенькі були NickKу, з того, що Ви вказали, найбільш відповідатиме 1-е фото, але воно показує уже вихід з цього прийому, й не без порушення правил, тоді як 2 і 3 фото реально порушення правил, що не відповідатиме «раку». Ніку, якщо се не терміново, то я з часом (десь з квітня-травня) займатимуся детальніше регбійною тематикою (вона саме тоді буде трішки актуальна - перед футболом). Можливо найду щось поцікавіше, але таки відносно цього фото, скажу воно реально відображає 3-и технічні позиції «раку» та навіть його (регбі) емоційну складову, мож то таки його поки що лишати, тим паче йде невеличкий діалог моїх знайомих з цим ресурсом (а регбісти джентельмени, ладні помагати один одному, головне підхід знайти), мо́ ще щось цікавіше вийде й матимете дозвіл (правда кілько на наших теренах). Зичу успіхів!!--Когутяк Зенко 22:31, 9 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Олімпіада 2010

Вітаю. Гадаю недоцільно писати слово «року» в назвах на кшталт «Скелетон на Зимових Олімпійських іграх 2010», принаймні в інших видах змагань це не роблять, тож аби не було плутанини, можливо і тут треба так? Що думаєте з цього приводу? З повагою, --куф-дуф 13:52, 10 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Як ви вирішите, я лише просто взяв уже кимось зроблений варіант (не то Дядька ігора чи Толіка), які були написані в заглавних статтях. Тому здалося б уніфікувавти під якись стандарт, тому я не сперечатимуся, але слід би поспіти, поки не написані статті по ним, щоб не перейменовувати. Дайте знати мені, я й виправлю. Дуже вдячний! --Когутяк Зенко 13:59, 10 лютого 2010 (UTC)Відповісти
Власне одноособово вирішувати таке питання я теж не в праві, але дивлячись на досвід «футболістів», вони слово «року» не пишуть, так само робив і я в статтях про легку атлетику та чемпіонати світу з хокею. Мені здається про те, що число в назві це і є рік і так всім зрозуміло. Я вже дещо підправив в статті про ОІ-2010 та зробив редирект до статті про змагання біатлоністів. Дякую за розуміння, --куф-дуф 14:17, 10 лютого 2010 (UTC)Відповісти
О, дуже вдячний, я завше стараюся подавати матеріал згідно уже напрацьованим усталеним правилам. Також поправлю свої текстівки, поки вони свіжі. Дякую за сприяння, бажаю творчих успіхів!--Когутяк Зенко 14:25, 10 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!! (ще раз, дякую, що вчасно запримітили)Відповісти

... досягнення по дисциплінам, чи за дисциплінами

Вітаю! Здається "Медальні досягнення по дисциплінам" це калька з російської, а правильно "Медальні досягнення за дисциплінами". Але на 100% не впевнений, може ще з кимось проконсультуватися. Взято з Монік Анґемюллер. Успіхів. --Rar 12:05, 17 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Мене теж се коробило, ще при нагоді поспитаю в Дрюндія чи когось з фільологів, потім все махом посправляю. Вдячний за сприяння!--Когутяк Зенко 12:08, 17 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Ну «по дисциплінам» — точно російська граматика, українською після «по» буває місцевий відмінок, тобто «по дисциплінах». А так, може краще й «за дисциплінами». --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 14:13, 17 лютого 2010 (UTC)Відповісти
О то вже добре, виправлю. А раз трапилася така нагода, шановний Drundia глипніт сюди Санний спорт на зимових Олімпійських іграх 2010 — Жінки, Одиночний розряд по списку прізвищ, мож щось виправите, аби я менше блуду допускав.--Когутяк Зенко 14:17, 17 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Вікі-Олімпіада—2010

Вітаю :) Хочу уточнити, чи годяться статті про літніх олімпійців та статті про попередні зимові Олімпіади? --Erud 19:17, 17 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Як на мене, обов'язково. Ми ж тутай наче впроваджуємо волю елінських богів, котрі вирішили про вікі-олімпіаду, ще задовго до нас, так воно й буде. Тому даю слово «Зенона із Кітіона», що «Лікург Спартанський» підтримає, та, гадаю, пристане на те й «І(гор)фіт Елідський» і ми всі лише раді будемо прислухатися до думок та долучитись до творінь шановної вікі-Деметри українського вікі-пантеону). Зичу творчих успіхів!!! --Когутяк Зенко 21:11, 17 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!! (лише лишіт нам з Толіком троха тих елінських спортовців, бо так було цікаво в їх спорті покопатися й нове пізнати)Відповісти
Дякую ) --Erud 21:28, 17 лютого 2010 (UTC)Відповісти
А щоби Вас, наша Деметра не доймали ружні сумніви відправляйте їх до [4] - Zeno of Citium, який їм втовкмачит, згідно viki-Philosophy:
  • Logic - згідно юридичних документів, спортивні Олімпіади [5] Pierre de Coubertin творив з метою розвою спортивного руху та не розрізняв на зимові чи літні види спорту (навіть мав на меті спільну участь жінок й чоловіків в одних видах). Лише згодом на догоду комерціалізації ці спортивні змагання виокремили на «пори року», а потім розвели в часі зовсім й спорт став засобом «викалачивания й закалачивания бабла». Тому наші Олімпіади за будуть за старими правилами (заведеними ще богами та Pierre de Coubertin) - участі всіх вікі-спортовців (простих любителів, вболівальників й «професіоналів»)
  • Physics - також більшість спортсменів фізично не відокремлюють себе від інших за поняттям - «спортсмен», адже це стан душі й тіла, які ми закалюємо в будь-яку пору року й час (в залежності від стану і забаганок індивіда). Тому часто футболісти (спортовці, а не платні артисти) влітку ганяють мяча, взимку гокей, регбі, велогонщики влітку на роверах, а взимку на лижах з гір літают.... Звичайно є маленькі вийнятки (розбещені грошима), але, зрештою, більшість спортовців поважают один одного й працю кожного з них та підтримуют завше своїх (спортовців)
  • Ethics - каждий з нас в вікі-товаристві долучається на добровільних началах до сего суспільного процесу згідно своїх міркувань. але всі разом на етичних засадах філантропізму робимо одну справу - розвою інтелектуального продукту. Й бити по рукам людині, котра взяла важку ношу розкриття зовсім невідомої теми на сторінках сего «продукту», навіть коли це лише частково покриває тематику, не гоже зовсім. Навпаки - слід підтримати й допомогти. Адже загалом саме так ми пізнаємо весь багатогранний світ, а опосередковано через нас про се дізнається й наше українське суспільство!
Зичу Вам творчих успіхів!--Когутяк Зенко 22:48, 17 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Ви мене зворушили майже до сліз :') сама не знаю чому, напевно настрій такий сьогодні. --Erud 12:26, 18 лютого 2010 (UTC)Відповісти
Не знаю, чи правильно обрав місце, але дякую Вам за теплі слова, дуже приємно таке почути від людини, котра сама зробила набагато більший вклад у справу, ніж я.--з повагою, sandric 18:58, 1 березня 2010 (UTC)Відповісти

Шевченкіана

Пане Зенку, доброго здоров'я. Виникло питання. Чергові шевченківські дати насуваються беззастережно і невблаганно :-), Ви зініціювали проведення Вікі-Тижня «Шевченкіана», скажімо від 7/8 березня, то Ви самі́ оформлюватимите пропозицію (табличку і всьо такоє), чи це зробити мені ? В будь-якому разі я оформлюватиму всередині наступного тижня Вікі-Тиждень «Кіровоград+Черкаси» (від 1 березня), можу заразом і «Шевченкіана». Вас я зроблю, як і годиться, Ініціатором :-), тільки питання в цьому зв'язку, повідомте мені, скажімо у вівторок-середу, які статті плануєте в рамках Тижня створити і/або опрацювати/поліпшити. З повагою, --IgorT 07:18, 21 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Дуже вдячний за Ваше звернення й буду радий, коли допоможете в створенні вікі-Шевченкіани та прослідковуватимете за її розвоєм. Я поки не маю досвіду в таких справах (формування вікі-тижнів) та й накопичилися інші бізнесові справи (тому менше часу випадає на вікі-середовище), тому буду дууууже вдячний за Ваше сприяння.
Але маю прохання щоби сей тиждень розпочинався завчасно до Шевченківських днів (десь з 1-2 по 10 березня), свої пропозиції закину на сторінку ваших обговорень.
На днях в чергове переконався, про доцільність «ложки до обіду», коли прийшлося присоромлювати деяких «горе-коментаторів» українського Тб, котрі окрім 20 шаблонних фраз більш нічого не говорять й зовсім не володіют спортивною тематикою (через природні лінощі чи просто не відповідність фаху, коли стрілок з пневматичної гвинтівки коментує стрибки з трампліна чи фігурне катання). Довелося вчити їх користатися вікі-ресурсом, а єдна пані редакторша взагалі почала писати тексти за вашими фігуристськими сторінками. Зичу Вам творчих успіхів!--Когутяк Зенко 16:20, 21 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
↑ Порадували (за «фігуристські сторінки» :-)). Див. Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Шевченкіана, корегуйте, що не так, і/або додавайте потрібне. З повагою, --IgorT 10:35, 25 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Залякування

Прошу не залякувати вікіпедистів фізичною розправою. "Ножем" можете розмахувати перед "горлянками" своїх "спортовців", але на Вікіпедії це не прийнято. Це попередження. --А1 11:33, 25 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Щойно побачив Вашу творчість на сторінці номінації :Категорія:Гравці збірної Чехії з хокею. Я не звик ябедничати, тому без зайвих слів блокую пана на 3 дні. --А1 12:40, 25 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Блокування

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з порушеннями правил Вікіпедії для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 15 хвилин.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

. --yakudza 18:36, 28 лютого 2010 (UTC)Відповісти

Обговорення:Збірна Латвії з хокею із шайбою та подібні

Доброго вечора, Зенку. На мою думку, не треба додавати шаблон «Хурделиці» до хокейних статей, оскільки для хокею в нас є окремий вікіпроект — NickK 23:13, 3 березня 2010 (UTC)Відповісти

Гаразд, але якось то треба зробити посилання на нього на сторінці чи як, іще по будівлям, теж гадаю мож не проставляти, чи навпаки???? Правда, видів що анґлійці начиняют ті сторінки кількома такими шабльонами (від персоналій до місця мешкання гокеїста...). Дякую підказку.--Когутяк Зенко 23:21, 3 березня 2010 (UTC)Відповісти
То шаблон хокейного проекту ж стоїть вище, той, що з хокеїстом з ключкою — NickK 23:24, 3 березня 2010 (UTC)Відповісти
Трішки пізніш вилучу, просто добю ту днину. То би здалося ще категорію для сих сторінок, видко. --Когутяк Зенко 23:25, 3 березня 2010 (UTC)Відповісти

Білоруська Екстраліга і латиші

Вітаю! Тільки-но хотів попросити створити статті про клуби — «Динамо-Юніорс» та «Металургс» як ви вже написали :) До речі якщо будете подавати склад то будь ласка використовуйте таблицю, яку я передрав в англійців для Хімволокна. Все! латишами завідуєте ви :) --AnatolyPm 09:59, 7 березня 2010 (UTC)

  • Дякую за поради, таблицею скористаюся, лише графу народження пізніш заповнюватиму, коли подаватиму сторінки по кожному гравцю (далеко шукати, аби час не витрачати).
  • Душит мі жабка, душит. Але хай так москаликів на гроші розведут), допоки Пукін ту газову «Ітеру» не закриє. А якщо виживе «Ітера», то й в Херсоні гаківка почнесі. Зичу успіхів! --Когутяк Зенко 10:12, 7 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
  • А кольори клубів теж можна через шаблон {{color box}} виглядає отак →                а потрібний відтінок дивіться тут → Барви --AnatolyPm 10:16, 7 березня 2010 (UTC)
О се добре, що вказали, а то мі пора навчитисі уже то робити, якщо щось не получисі підправ.--Когутяк Зенко 11:01, 7 березня 2010 (UTC)Відповісти

Прикметник «ризький»

Доброго дня. Дозволю собі звернути увагу, що прикметник «ризький» у класичній українській пишеться через «зь», а не «жсь», так само, як і «норвезький». Дякую. --Friend 12:41, 9 березня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую, на вечір поправлю, як й з будь ласка (з четвертого разу, але відучився від того дефісу). Зичу успіхів!--Когутяк Зенко 14:10, 9 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Прохання

Прошу вас все ж приєднатися до зняття А1 з посади. Не через Бузину, а за все інше, що він встиг до цього зробити. Вам вирішувати! Такий адмін більше робить поганого для Вікіпедії, ніж хорошого. Якщо треба, допоможіть у переформулюванні аргументації, щоб не відштовхувати тих, хто займає іншу думку про енциклопедичність статті щодо "твору" Бузини. --Adept 17:06, 9 березня 2010 (UTC)Відповісти

Щось я не зрозумів, друже Когутяк, - то Ви "Противсіх"?--Білецький В.С. 03:54, 10 березня 2010 (UTC)Відповісти
Ви будете сміятися того клоуна й казнокрада знав ще в 90-х та завше висміював його хрунізм. Тому так як він поступав - не буду і маю час ще 5 днів - хочу бачити наслідки від таких спонукаючих вікі-товариством дій. Зрештою, мож «бойові рани-рубці» даються знати, а мо́є якась чуйка привита ще досвідом - стримує від емоційних проявів. Хочу бачити як Людина здатна пройти таке чистилище й не втратити Людськість, а гідно се пройти й зробити адекватні кроки порозуміння, особливо з опонентами. Казали ж те, що я невиправний оптиміст - ну що є, то є. Шануймося! --Когутяк Зенко 08:16, 10 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
По-перше, може Ви помиляєтеся, бо то - молода людина і у 90-х, прошу, малоімовірно, що то саме його зустрічали. По-друге, щось мені згадалися слова Ліни Костенко, яка колись влучно сказала: “Українські чоловіки можуть хапатися лишень за серце, чи за мотню, але ніколи за зброю”. Це, звичайно, далеко від нашої теми, але тут Ліна Костенко мала на увазі, очевидно, такі риси як рішучість і сміливість. Вони продемонстровані - тепер "М'яч на Вашій стороні поля". Ще є одне цікаве спостереження: "Українські демократи можуть об"єднатися - але за хвилину до розстрілу" (це перефразування з відомого вислову). А може все ж раніше? Честь.--Білецький В.С. 14:57, 10 березня 2010 (UTC)Відповісти
Мо́ ми подумали про різних людей, бо гадав, що Ви мали на увазі того сміхуна «противсіха, що був на виборах. А загалом, я думаю, Ви не сумніваєтеся в моїй рішучості чи інших рисах (гадаю, коли майже на одинці, і з Вами, стояв на своєму наперекір дивним тутешнім звичкам), просто хочете вияснити мою логіку. На те скажу, давно вже (з півроку-рік) як не заглиблювався в такі хитросплетіння людської психіки та поведінки, зрештою і досвід чогось навчив, хочу бачити розумні висновки з різних сторін. А зі своєї сторони я вже намалював чіткі риси своєї подальшої поведінки, для декого се ключ для подальших вчинків чи висновків (стараюся діяти спонукаючи до вчинків мислячих люда). На вечір дам одному незаслужено спаплюженому користувачу «маленьке» пояснення, гадаю, шанований мною пане Білецький, і Ви чіткіше уясните змальовану мною картину (написав се ще не бачачи голосувань від учорашньої ночі, тому йду по свого кілка та потім читати й мати поживу для подальшого висновку). А щодо демократів, то з юності якось дистанціювався від їх продажності та просторік націоналістів - я здебільшого позиціоную себе з консерватором (відповідники - Коновалець, а не Бандера, Чарчиль, той таки Голь , ба, навіть Щербицький чи Лобановський були такого типажу), а вони завше глибше бачили проблему й рішучості було їм не позичати й «уміли руками» опонентів управляти ситуаціями та й своїх союзників (навіть ситуативних) мало коли залишали в біді. Шануймося! --Когутяк Зенко 15:28, 10 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Персоналії за ХХ

Звертаю увагу, що голосування йде За видалення. Деякі користувачі голосують Проти видалення, хоча аргументи приводять За видалення. Моя думка - категорії га абеткою непотрібні взагалі. Аргументи - в обговоренні --Perohanych 10:51, 10 березня 2010 (UTC)Відповісти


Новак

Шановний Зенко Когутяк! На Ваш коментар я хотіла б повідомити Вам, що то й же згаданий Вами Лановий написав вступне слово до третього видання книги Новака. --Ольга Хаврун 22:32, 11 березня 2010 (UTC)

Я ж бо воно й з него почав, бо мої друзі мали розмову по сій книжці та ще й Черняка згадав, що навпаки противився тій теорії не підкріпленій жодною практикою (тому й не хтів згадувати роз'їзди пана Рубчака з одного заказного Президентського інституту, котрий посилався на книжку, здається Вашого чоловіка наче то були поради нового генія Смітта та називав Новака послідовником теоретика української економіки Ланового, світилом майбутнього, як деякі недалекі люди вважають Ющенка батьком та впроваджувачем гривні). Зрозумійте мене правильно - власні теорії писати - тра не трошки, а серйозно займатися практикою (й зовсім не при тих кар'єристах президентських адміністрауцій, там своїх піддувал вистачало, а Новаком, майже моїм земляком, трошка...покористали). До речі, на його батьківщині є файний друкар, котрий міг би більші тиражі видати йому та порадив би до втілення в певних галузях, мо́ спробуєте. А от що дійсно би цікаво та й НЕОБХІДНО в українській вікіпедії - розповіді про світові економіко-політичні практики та їх творців, аби не було невігластва та зековсько-маркшейдерських стандартів. А вже потім мож було б прикладним нарцисизмом зайнятися, ніхто не забороняє - та й наше середовище (до міру інтелектуальне) зразу відчує по руці автора - писав та думав-вигадував сам чи зкопіпестив в котрогось розумника. Не зобіжайтеся, я просто щиро радий новому дописувачу, й хотів би він не наступав на ті ж граблі, як з сотнями інших було й вони через власні амбіції чи деякого не розуміння дуже зобижалися та перестали творити сей народний інтелектуальний продукт. А ще би сам пан Новак щиро б тутечки попрацював та відірвався від тих ПіАр софітів та фаворитських коридорів - ціни б не було, а мо́ так станеться, уклінно були б раді! Зичу творчих успіхів!--Когутяк Зенко 22:56, 11 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Шановний Зенко! До Вашого відома, Новак ні при якій адміністрації не працював. В жодній партії чи блоці він не був. І по коридорах фаворитських не бігає. Лиш був радником двох Прем'єрів. Але зрозумів, що то за контора, в якій всіх цікавить лише власна кишеня і які до жодних порад-рекомендацій не дослухаються і вже там не є, як бачите. А на пропозицію вже колишньої Прем'єрки вдруге стати її радником відмовився, знаючи принципи її роботи і безперспективність чогось добитись від діючих політиків. Він зрозумів, що до них треба не стукатись, а змінювати їх, над чим і працює. --Ольга Хаврун 07:14, 12 березня 2010 (UTC)Відповісти

Попередження

Шановний добродію Когутяк Зенко, будь-ласка, давайте в українській вікіпедії будемо поважати один одного, і не будемо ставити знак дорівнює між поняттями "український патріот" і "грубіян". І через це я дуже прошу Вас утриматись від висловлювань про інших користувачів в такому стилі, що мають провокативну дію і псують в кінцевому варіанті атмосферу і вікіпедії. Сподіваюсь на ваше розуміння і здоровий глузд.--Leonst 14:50, 12 березня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую за попередження й розуміння, щодо пані - то я вибачився, та постарався внести роз'яснення. Тай з тої дискусії виходжу. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 15:11, 12 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Кейптаун

Дякую за роботу над статтею! Є пропозиція всі сторінки про держави світу та великі міста оформити належно (а то подекуди вони в десятки разів менші за російські чи тим більш англійські) - як Вам?--Microcell 16:59, 27 березня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую й Вам за сприяння, а з сими сторінками про держави світу саме й таку мету собі поставив, й за 3-4 місяці вже більше 20 їх начинив більше 50 кільо. Коли закінчу зі всіма зі списку «1000 необхідних», тогди почну другий етап - натягати до 100-150 кільо. Гадаю на слідуючий рік матимемо з сего списку всі статті більші за расєйські (тобто більше 120 кільо). Маю до Вас зустрічну пропозицію, аби ми скооперувалися і бачучи Ваше зацікавлення метрополітеном - аби Ви глипнули краєм ока на метро в Каїрі та Тегерені (бо ці міста троха начинив хорошов інформацією, а в транспортних розділах на сих сторінках метро розкрите не дуж). Зрештою, тепер знатиму до кого звернутися по кваліфіковану допомогу в транспортній (і не кілько в ній) тематиці. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 20:44, 27 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Не те щоб я був таким вже спеціалістом з транспорту - просто цікава для мене тематика, а статті з неї я переважно перекладаю з англійської та російської. Про Тегеранське подивлюся, може понакидую щось, поки над Вашингтонським працюю - вона в англійській добра, доперекладу хоч наполовину, найголовніше, та тут висуну :) Успіхів і Вам!--Microcell 21:01, 27 березня 2010 (UTC)Відповісти
Вашингтонське метро я увидів, тому не забудьте закинути пару абзациків про него) в загальну статтю про Вашингтон (а то вона теж куняє набравши лише 10 кільо), а я вже з літа пройдуся по тих індіянських поселеннях запакованих ірландцями та рештусвіту ). Ще раз, успіхів!--Когутяк Зенко 21:08, 27 березня 2010 (UTC) Шануймося!!!Відповісти

Мінуси в посиланнях

Доброго дня. Чому Ви ставите мінуси перед кожним зовнішнім посиланням у новостворених статтях? Посилання слід починати з Великої літери заголовку (тематики) веб-сторінки, а не з математичного чи розділового знака. --Friend 15:47, 29 березня 2010 (UTC)Відповісти

Вдячний за поправляння, просто ще не добре освоївся, тому не завше вчасно переключаюся на — (ще не виробив звички та й в попихах забуваю), зрештою ще не дуж освоївся, тому зчаста проходжу всі ці норми на практиці й вдячний за поправляння, тепер маю що «на вус намотати». Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 18:42, 29 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Оцінки користувачів

Чому ви завжди даєте оцінку користувачам? Уявіть кожен буде таке робити. Скаже Вася-дурак, і він правий, бо є Зенко, якому можна. І кожен почитавши ваші опуси кілька разів подумає, а що це за спільнота, і чи варто тут бути. Схоже крім мене ніхто вас не попереджав, і ви навіть Шевелу сказали, що справа не у порушенні правил, а у відмінності поглядів. Чи можна взяти ще А1. Він теж може робити і говорити що вважає за потрібне. --Ілля 19:27, 3 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Я стараюся аргументувати, тому виходить довше, тому не обмежуюся короткими фразами, які можуть трактувати по різному й найчастіше саме як «Вся-дурак». Гаразд, троха занесло, писав, писав...). Тра паузу зробити (з ковбасков). Дякую за підказку.--Когутяк Зенко 19:33, 3 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Прохання висловитися на голосуванні стосовно кандидата в вибрані списки

На голосуванні стосовно кандидатів у вибрані списки виставлено статтю Уряд Миколи Азарова. Щире прохання висловити своє відношення до номінації. З повагою, Артем В. Коновалов 17:05, 4 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Щодо статей, що мають бути у всіх Вікі

Там у нас знову не вистачає статті. Не в курсі чим відрізняється en:Military від en:Armed forces?--Kamelot 18:40, 4 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Хороше запитання — в російськомовній вирішили, що це є одне і те саме і інтервікі з ru:Вооружённые силы поставили на en:Military.
З en:Armed forces простіше — це точний аналог (за предметом статті) нашим Збройні сили (що вказано і нашими інтервікі), відтак і російськомовним ru:Вооружённые силы.
Щодо en:Military — то це спроба пояснити сенс слів «Військо»+«військовий» з викладенням історії питання. У нас «Військо» — редирект наразі.
--pavlosh ҉ 19:06, 4 квітня 2010 (UTC)Відповісти
  • Я теж два дні кумекаю над сім!!!?????!!!!!????
  • Але гадаю (колись мав змогу тісно спулкуватися з діяспорянами-військовиками), тутай зарито таке, англійці виводят окремо поняття «Війська» та «Збройні сили». Де поняття Військові се всеохоплююче поняття від історичних факторів до сугубо навіть таких як + внутрішні війська + мобільні «цивільної оборони» +.... Тоді як Збройні сили вони оціюють як само-собою, Збройні сили (згідно юридичних термінів та прийнятих підвідомчих актів в державах ружних).
  • Тому якщо маєте змогу й бажання то зробіт перенаправлення в тих посиланнях, бо я приміром навіть не пробуватиму виправляти нормотворчі мументи в нашій статті (хоч логіка таки вказує на виведення окремо термінів «Війська» й «Збройні сили») - бо счинитяться справжні войни, а нам то тра. Тут й так багато помилкових чи трохи недо-статей, однов більше, однов менше, хоча наша стаття таки доволі мала й мож хтось би взявся за доробку згідно світовим норм. Але поки що можете зробити перенаправлення. Зичу успіхів!--Когутяк Зенко 19:12, 4 квітня 2010 (UTC) (до речі, дякую за суттєвий вклад в наповненні статей зі списку «1000 необхідних»)Відповісти

Екстраліга

Воїстину восрес! Останні хокейні новини.

О це теж дякую, а то маявся, як такими непідготовленими заявлятися на КХЛ, єдине, аби ті оноденки «олігархи будівельники» не подурили багато народу до себе. Ото й побачимо характер соколят й скількох манят обіцянки, а хто живе гокеєм. Латишів залишай за мнов, хоч пару цеглинок заноситиму в сезон. Клименьтьєву респект, до речі, зроби там поправку в статті Сокіл - по даним на капітанів команд (особливо останнє десятиліття) а то вони там коштрубаті сильно. --Когутяк Зенко 18:42, 5 квітня 2010 (UTC) Шануймося!!!Відповісти
Вітаю! Вчора і позавчора наробив фоток. Зацініть. --AnatolyPm 09:59, 11 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Авіакатастрофа під Смоленськом 10 квітня 2010 року

Через страшну трагедію створено шаблон {{Користувач пам'ятає авіакатастрофу під Смоленськом}}. Щиро, Артем В. Коновалов 21:09, 10 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Тиждень пам'яті жертв авіакатастрофи під Смоленськом Прошу звернути увагу.--Romanbibwiss 09:55, 12 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Усипальниця Ценських

Привіт! Для цієї статті мені терміново треба (бо перекладають у Польську Вікі):

  1. Вихідні дані історії Вікна Богдана Купчинського (хтось із родичів її поцупив) все, крім ISBN, знайшов у інтернеті
  2. Уточнення дати будівництва каплиці (1841-й, якщо пам'ять не зраджує, в книжці вона була)
  3. Можливо, фотку, яка була у тій історії

Буду безмежно вдячний, якщо чимсь посприяєте! )----Олекса Юр 11:14, 12 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Може, пора і про самого Богдана Купчинського статтю зробити?----Олекса Юр 11:22, 12 квітня 2010 (UTC)Відповісти

На завтра ввечері прїзджаю зі Львуву тоді зразуж постараюся Вам помочи. Мо́ мама найде телєфон пана Богдана, тогди буде зі «свіжих уст».
Гадаю варта би було написати, але треба зібрати хороший матеріал (а то тутай не дуж люблят краєзнавців вводити, а ще як прознают про йго дослідження в царині історії Шухевичів - бігме нарвутся від мене на удари воротарською ключкою)). Мож вдасться знову вийти з ним на особистий контакт та отримати повну картину та бібліографію, а мо́ він сам ще щось допише (він в нас співпрацює тісно з колишнім пед-університ., а тамка значні перетурбації намічаються, важко в когось шось вивідатися), життя навчило користати позитивним приводом та спонукати до подальшої співпраці, мож вдасться йго хоч трохи залучити, спробую.
Зичу Вам успіхів!--Когутяк Зенко 13:25, 12 квітня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Дякую! А Купчинського відстоїмо і без ключки )))--Олекса Юр 13:44, 12 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Шухевич

http://www.pravda.com.ua/columns/2010/04/13/4932965/ Гляньте історію сттаті. Ви не помітилм внесення цих редагувань --Ілля 21:14, 13 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Шановний пане Ілля, саме з тотим «Тедді» я й воював. Хоча скажу відверто, Сергій Грабовський і довіряти йму на віс 100 відсотків не беруся, тим паче без конкретних доку́ментів. А лише повірити йго словам, хто зна для чого се ним робилося. Знаючи його хворобливі забаганки красуватись серед софітів з будь-якого приводу, я би ще подумав ймати на віру все ним сказане, тим паче за сей час він жодним чином не прилаштувався до редагувань (хоч міг змінити, або ж звернутися з своїми фактами чи міркуваннями до когось з тутешніх?????). А зі сторони кинути гімняком, аби вивищити себе, гм?????. Повірте практичні люди не бавляться посиденьками в форумах, тим паче в Укр. Правді.
Й повірте, якщо у мене в селі, також родовому для мене як й для Шухевича, люди завше знали й переказували його військові звитяги (на відміну від Грабовського - ще за совітів й берегли сімейний склеп та цвинтар його), та знали й його частковий конформізм (прості люди називають се погідливістю) як за Польщі, так й в Нахтігалі й СС Галичині, та й зрештою в УПА. Й не треба загортати в позлітки, а тра досліджувати. Хоча по великому рахунку кому досліджувати - одні повністю ОЧОРНЮЮТЬ, другі ВИБІЛЮЮТЬ, а віз й нині там. Хоча перепрошую, дехто робить на сему «возі» кар'єру, ну правда то не про нас з Вами, а більше про позірних «облічітелів» що красуються на софітах (ну то вни так гроші заробляють).
До речі, кидатися в крайності не має чого, ну був він в Нахтігалі (якось два роки тому розгрібав тему запущену Бузинов-Скавчком нібито «суцільно українцями що охороняли концлагері» тому десь попадав на очі список німчуківський щодо українського колобораціоналізму, був там Роман Шухевич), так, але простим командиром, якогось із підрозділів, та й зрештою сам він про то згадував. Повірте, се моя тема вже більше 15 років, але принципово не пишу тут, аби не портити собі нерви, та й то зрештою не забавка, аби втягуватися в війни з невігласами, або політиканами (перепрошую, невігласами, що вважають себе політиками). Буде на се ВСЕ свій час, коли й подам академічні дослідження
А Вам як адміністраторам, радив би звернутися через Вікі медія з претензіями до сего любителя софіті з наданням пояснень (не розмірковувань, якими напічкана його текстівка) - фактами підтверджуючими, а не голослів'ям. А не матиме (в чому я переконаний) - хай вибачається!!!! З повагою!--Когутяк Зенко 22:20, 13 квітня 2010 (UTC)Слава Україні!!! (буду в Києві в Мовчана чи Поповича, «наддаю ключкою» по ґаламейці троха сему позірцеві, як не сам то через когось))Відповісти
А в мене зовсім інше враження від цієї статті. Не знаю яку мету ставив Грабовський але увага такого досить відомого автора досить багато значить саме для Вікіпедії. І проблема, про яку він пише є досить важливою. Те, що в останні тижні ще більш посилились атаки тролів та вандалів на Вікіпедію думаю не викличе заперечень у більш-менш спостережливої людини. Як на мене, то ці атаки не тільки є наслідком збільшення популярності української Вікіпедії через певну увагу з боку міністра освіти Вакарчука але й пов'язані із відомими політичними подіями. На жаль, це збіглося із досить значними внутрішніми конфліктами у середині спільноти Вікіпедії, і вона виявилась неготовою прийняти подібні виклики. Я маю на увазі, що ми дуже багато часу витрачаємо на непотрібні сварки через дрібниці, не готові пробачити один одному старі образи і через це не залишається часу на підчищення наслідків підлого вандалізму та ідеологічного тролізму. Найгірше те, що інколи такий тролізм знаходить деяку підтримку всередині спільноти. --yakudza 23:33, 13 квітня 2010 (UTC)Відповісти
Шанований Yakudza, якби сей любитель софітів (ще раніше - совітів) написав статтю з підтвердженими фактами із посиланнями (навіть неправильними), я би се зрозумів, а просто кинути ЛАЙНЯКОМ та похвілософствувати назагал і ні про що й дурак може. Він же не заявив, я йду туди й буду доносити свою думку та знання українському суспільству. Ні він сего не зробить, як вже й давно майже полишив викладання (по об'єму годин, маю на увазі), а побіжит як той метелик (а може муха...) на то «мєрцаніє паблісіті». Як то кажут у нас на селі «дав би в ґаламейку «темному», аби прозрів й не ліз через річку, коли кладка поряд». Так Вакарчук зробив хорошу справу (й не одну) за те й потерпатиме, а от снобів то справді повно, й серед професури, тому тутка так мало «тяглових лошадок» української науки, котрі саме переймаються наукою й передачею своїх знань суспільству!!!! А на послідок ще скажу, не має нічого гіршого, за затятого ідеологіста-політикана, котрий через свою ідеологічну сліпоту - однов або чередою вчинків і слів убиває всі напрацювання поколінь (й не залежит на тому чи се президент, чи комівояжер чи ідеолог-публіцист, а то й професор-софітів). Зичу успіхів!--Когутяк Зенко 23:56, 13 квітня 2010 (UTC) Шануймося!!! (пригадайте як з Новаком тут панькалися, а де, ма́ — «нарцисизм», «паблісіті», «все про сябя любімага» - а тут тра бути філантропом та ще й не за гроші чи харчі хороші)Відповісти
Побачу Патриляка - запрошу його до Вікі )----Олекса Юр 00:56, 14 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Запитання п. Богданові Купчинському

«1920 р. На Кичурі знайшли шляхетський герб родини Заячківських, який на той час мав понад 300 років. Написаний був золотими літерами на пергаменті і завірений печаткою і підписом короля Стефана Баторія. Герб конфіскований Городенківським старостою і переданий до Варшави» (Богдан Купчинський, «Історія Тишківців», Коломия, 1994 — стор. 163). Наскільки я розумію, це була Држевиця або Леліва. Питання мучить уже не перший рік, у польських інтернетах жодної згадки. Може, п. Богдан знає щось додатково? З вдячністю - ----Олекса Юр 11:31, 14 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Статистика

Розмір вносити не обов'язково. Знайшов спосіб, як це зробити автоматично - лінощі збороли. --Дядько Ігор 19:44, 14 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Чеська та Словацька Екстраліги

Я вам підкину список потрібних клубів (є статті про гравців цих клубів, Гунько виступав за «Зволен»): --AnatolyPm 11:18, 17 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Словацька Екстраліга

Чеська Екстраліга

Дзенькую! Та на чеських площадках планую погостити уже після літа. Тра добре «перетравити» словацьку гокейну кухню. А особливості назв гадаю потроха освоїти. Успіхів! --Когутяк Зенко 19:04, 17 квітня 2010 (UTC) Шануймося!Відповісти

Чемпіонат світу з хокею із шайбою 2010 — Дивізіон I

Вітаю! ну що ж, ваші словенці набрали ходу.. вчора обіграли поляків, сьогодні винесли хорватів 10:1 :) В цій групі два претенденти на повернення до еліти: словенці (які там були в 2008) і угорці (які там були торік). Очна зустріч відбудеться 23 числа.. Я буду за угорців вболівати :).. шкода що поляки так слабо виступають.. Завтра матчів не буде, то ж буде час дописати про ті що вібулись сьогодні.

ПС: так тримати зі словацькими командами! --AnatolyPm 21:02, 18 квітня 2010 (UTC)Відповісти

В поляків зараз реальна суспільна «ломка» бо наклалися пік форми та суспільства на емоційний стрес, що зачепив кожного й це заганяє в ступор або аморфну інерцію, знаю від багатьох з них в різних галузях. Цей рік в них буде вхолоту в більшості спортивних та громадських проектах.
Для оізноманітності хотілося би зростання мадярів (тим паче їм за будь-які гроші тра наздогнати словаків, яких вони вважають своїми історичними, та взагалі по життю, сателітами). Хороші мадярські гаківники будуть їхати та грати в Австрії чи навіть сербії, де ліги на кілька порядків нижчі за Славацьку Екстралігу, але то такий в них гонор. Але здається не все рішают гроші (тим більше, що цього року їх у них катма-банкроти, тому не зможут купити все, до речі наших хлопців вони так й убили минулих років)
Шось мені здається, тут ще не все сказали «чорні конячки» - з Англії, та й Кореянці ще ті хлопці - помнут боки фаворитам, що хтось до очної зустрічі пдійде на «зриві»
Нуууу, подобається мені ставлення Словенського суспільства до спорту. Малюсінька країна (на пару мільйонів), а в спортом займаються всі й доволі «основательно» та успішно й наслідки не баряться. В хокеї, футболі, баскетбол-гандбол, кінний спорт, зимові види, навіть в легкій атлетиці..... Напротивагу нашому суспільству, яке в десяток разів більше, а «успіхи» лише в казнокрадстві та ВИПИВЦІ, тота наша хвалена роботящість вивітрюється мов той хміль і ми з Вами є свідками такого дивовижного історичного процесу - зміни суспільних орієнтирів-звичок, на жаль. Йой, шось мене пробило на скигління, йду до роботи, а потім у вільний час закінчуватиму словацькі сторінки й триматиму кулаки за наших хлопаків, а мо́ ще не все вивітрилося! --Когутяк Зенко 07:18, 19 квітня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Вітаю із перемогою! Хоч голландці і слабаки, але приємно :) Лишилось винести ще сербів і готуватися до Японії та Австрії. А тим часом ваші словенці ледве обіграли британців 4:3
Щодо литовців — то чудова заливка. Я створив {{Литва на ЧС з хокею 2010 (дивізіон I)}}, до існуючих статей вже додав. --AnatolyPm 11:09, 21 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Вітаю! Сьогодні зліпив картку. Див. у Толкунов Дмитро Миколайович. --AnatolyPm 16:44, 24 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Na zdraví!

Пльзенське
Прошу відсвяткувати успішне завершення Чесько-Словацького тижня келихом справжнісенького пльзенського! ) --Thevolodymyr 08:14, 26 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую, та ще Вам помагатиму, й щодо Словацького повстання принагоді допоможу розписати.--Когутяк Зенко 08:29, 26 квітня 2010 (UTC)Відповісти

Про плани та інше

Вітаю!

Зайдіть на мій майданчик — і подивіться на склад збірної України (в самому низу сторінки). Планую зробити статистику по усім збірним нашого дивізіону (за зразок беру 2009 IIHF World Championship rosters|англійський вибраний список 2009). Що скажете? До речі Костя Касянчук із 13 очками став кращим нападником турніру. Класні в нього флангові прохои і швидкість.

Сьогодні розпочався Польський тиждень — може якось трохи пов'яжемо з хокеєм. Я допишу про тих гравців, що лишились (їх там 4-5), і може про команди. Якщо хочете, можу підкинути список клубів Екстраліги.

У тут відводив душу, просто захотілось екзотики. Не смійтеся. Наступного року іспанці виступатимуть в дивізіон 1, мо́ на нас натраплять. Так що цю зірну доведеться розписувати все одно.

1 числа створю Чемпіонат світу з хокею із шайбою 2010 (цього разу збірні вибирати вам, а то скажете що я тільки косооких вам віддаю..:) --AnatolyPm 13:16, 26 квітня 2010 (UTC)Відповісти

  • Оце хороша ідея по списку, а то я вже починав морочити собі голову, до чого прив'язати склади команди, які що сезону суттєво поновлюватимуться (особливо в команд вищої пульки)
  • Щось на травень насувається суттєва загрузка, й здається польський тиждень троха пропущу, тим паче набираю сили на головний хокейний чемпіонат світу тамка є великий пласт роботи (ті ж таки словаки чи просто купа роботи залишилося ще з олімпіади), та й по 1 дивізіону тра з литовцями й котримись з «окосівших» покінчити. Зрештою, маю намір десь восени (тра щоб ти нагадав мені якщо призабуду) написати хорошу статтю про польський хокей загалом (назбирав достатньо матеріалу, й зроблю як Хокей у Словаччині), ось тоді мож скооперуємося й видамо разом на гора все про польський гокей (зробивши собі тематичний «польський гокейний пленер» - як тобі така ініціатива)
  • Я теж так троха був раніше повідтягувався (індійський футбол та скоро буде південно-африканський), а ще помічне коли комусь «ключков по бебихам настукати», але сего разу тутешнє товариство поводиться смирно. А щодо гшпанців, то я не дивуюся, запримітивши твоє стратегічне мислення та комплексний підхід до справи.
  • Щодо чемпіонату, за мною ще сторінки про збірні Канади, США, Казахстану, а вже потім, яку групу скажеш ту писатиму - тай словаків треба мені вже доробити.
  • Ох і набігло тих плянів, а ще тра Ігору помочи та походити по музеям, та й на часі «каштановий» тиждень й буде причина троха навернутися до «соколят» й зо дві-три «обовязкові» статті розписати. Ну що ж тра запрягати, успіхів!--Когутяк Зенко 16:50, 26 квітня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти

Тишковецка тематика

Застабив Заячківські герба Правдич (таки поїду до Тишківців в кін. травня - на поч. червня, п. Богдан обіцяв розповісти багато цікавого) + трохи довів до пуття Заячківський Микола Остафійович (Круць таки не перший покутський олігарх )). Треба би взятися за Шухевичів. Ви часом не зустрічали інформації про їх герб?----Олекса Юр 11:18, 4 травня 2010 (UTC)Відповісти

  • Бачу що з червня нам обом (ато ще й з п. Богданом) вдасться суперовську статтю про Тишківці зробити. Мав намір з травня, але пару спортивних залежнів залишив, тра доробити, та й діти похорували, й на село виїзд відклали на той же час майже як й Ви. Бачу розмова з паном Богданом дає взнаки, тому на ніч сижу та зачитую Ваші доробки Городенківського спрямування, «жаба троха душит») - але набираюся спортивного азарту ради продуктивної роботи в цій тематиці...
  • Щодо герба Шухевичів, то бачив тільки герб Шухів з ходорівщини, звідки пішло коліно сего славного роду, але треба мені довести до ладу робочі му́менти з місцевим славним краєзнавцем - Арсеничеч, тоді ще багато цікавезного сюди подамо (от саме тоді в нагоді має стати музейний тиждень).
  • Загалом, зараз трохи мало часу приділяю вікі - бо приходиться «давати по бебихам» умовнов ключком (інформаційних ресурсах), а то й не умовнов, і не завше ключков, а де-коли й не по бебихам, а по писку(привселюдно ставлячи на місце), місцевим хруням, що потурали ХАМу, а теперка по корчам поховалися й дітисок під кийки міліціянські пхают. На днєх одному вікнєнському хруню перепало, бо «бідолаха» вже 5 політсилу за два місяці міняє, завод банкрутує...одним словом хімічит й усьому йому винна «невістка», а те що возив автобусами заводськими липових-100гривневих «голубеньких голосувальників» по селам та вісям «сам він ні чирк-чирк». Маю намір ще «нібито тишковецькому» хруню-матвієнку насолити й писок закрити, бо начепив вишиванку, а душа мє́лочна - ХАрчаМи не перебирає, бо теж всеядний.
  • Ще раз про Шухевичів, давайте опісля відвідин села й тутешнього музею, зберемо хорошого матеріалу і почнемо вписувати цікаві сторінки про сей рід. Мо́ навіть в інші вікі перепаде, бо тамка про «Чупринку» ружне понаписувано (десь виправляю, а десь треба комплексний підхід, про «ворожі вікі» навіть не кажу - туди навіть нема чого потикатися). Скоро (на 10 число мают німаки Раковець відвідати) тогди дамся знати з знимками вежі, мо́ ще щось про Шухевичів вивідаю. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 20:40, 4 травня 2010 (UTC) Слава Україні!!!Відповісти
Герб Шухів - це саме те! До речі, помалу роблю Ценських. Виявив цікавий нюанс - хтось (певно, самі ж )) міфологізував іх ранню історію, конкретно в моменті появи на Покутті і початках володіння Чернелицьким замком.----Олекса Юр 01:03, 5 травня 2010 (UTC)Відповісти

Пропозиція

Доброго Вам дня! Хочу запропонувати проведення тиждень присвячений здобуткам української селекції (в нас же є свої породи котів, собак, коней і т.д., крім того ще ж є рослини, заклади і головне люди, що цим займаються). Ця тема висвітлена дуже слабо, а пишатись є чим і ким. Я б сам зініціював тиждень, але в адмінських справах я повний нуль. До того ж почитав правила, там хоч трьох треба, а не знаю чи хтось цим ще зацікавиться. Ну як що Ви зайняті, то підкажіть до кого звернутись. Бо ж хочеться ще раз показати, що ми не такі вже і відсталі. На все добре! - Вуйко