Міжнародний навчальний авіаційний центр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міжнародний Навчальний Авіаційний Центр, також Міжнародний Авіаційний Центр Підготовки (англ. International Aviation Training Centre, IATC) є авіаційною навчальною організацією, що регулюється ІКАО та JAA, що надає послуги у навчанні цивільного авіаційного персоналу: пілотів, стюардів, польотних диспетчерів.

Основна інформація[ред. | ред. код]

IATC базується у Києві, Україна. Її ліцензії визнаються Росією, Білоруссю, Киргизстаном, Грузією, Афганістаном, Казахстаном, Туреччиною, Камбоджою та Об'єднаними Арабськими Еміратами (державними авіаційними організаціями).

Концептом послуг центру є надання повного циклу послуг компаній замовників, починаючи з базового і лінійного навчання, розробки необхідних для авіаційної компанії документів, аналізу аеропортів, і закінчуючи повторними курсами, підвищення кваліфікації та спеціального навчання.

IATC авторизовано Державною Авіаційною Службою України на прийом сертифікаційних екзаменів авіаційних спеціалістів та, для власників Українських ліцензій, продовжувати термін дії останніх.

У 2006 році IATC була номінована у якості Лідера Відділу Освіти Торгово-Промисловою Палатою України[1]

Послуги[ред. | ред. код]

IATC надає послуги повного спектру навчання для кожного з типів літальних апаратів, що зазначені нижче (що називається також Навчання Типового Рейтингу[en], англ. Type Rating training). Це включає  навчання початкового етапу, перенавчання, підвищення кваліфікації, і власне сертифікацію.

Також, крім навчання типового рейтингу авіаційного персоналу, є ціла низка курсів, що доступні авіаторам, такі як Управління Ресурсами Екіпажу, Радіотелефонний Зв'язок, тренування інструкторів та екзаменаторів, авіаційна безпека та курси невідкладної допомоги.

Також IATC надає послуги аналізу аеропортів, розробляє документацію Ваги&Балансу та процедур Відмови Двигунів для літальних апаратів замовника.

Типи літальних апаратів[ред. | ред. код]

Літальний апарат з нерухомим крилом:

Гелікоптери:

Ультралегкі літальні апарати

Замовники[ред. | ред. код]

Основними замовниками IATC є:

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]