Атоменергомаш (Україна)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Атоменергомаш
Тип виокремлений підрозділ
Засновано 2003
Штаб-квартира Україна, 71503, м. Енергодар, Промислова, 52
Холдингова компанія Енергоатом
Код ЄДРПОУ 26444970
aem.zp.ua

Атоменергомаш — машинобудівний підрозділ державної корпорації з атомної енергії «Енергоатом», виробник ключового обладнання для атомної і теплової енергетики, суднобудування, газової та нафтохімічної промисловості. Здійснює агрегатно-відновлювальний ремонт теплообмінного обладнання для атомних і теплових електростанцій, а також інших підприємств різних галузей промисловості.

Історія[ред. | ред. код]

Виокремлений підрозділ створений відповідно до постанови компанії «Енергоатом» в 2003 році на базі трьох діючих підприємств: заводу нестандартного обладнання і трубопроводів (НСОіТ), заводу спеціальних конструкцій (ЗСК), ремонтно-механічного заводу (РМЗ), основна початкова діяльність яких була орієнтована на потреби будівництва енергоблоків Радянського Союзу.

В 2011 році відкрито нову лінію з виробництва комплектуючих паливних касет.[1]

В 2017 році ВП «Атоменергомаш» на базі заводу нестандартного обладнання і трубопроводів виконав агрегатно-відновлювальний ремонт пароперегріваючої частини СПП-1000 для потреб Запорізької АЕС.[2]

В 2018 році ВП «Атоменергомаш» ДП НАЕК «Енергоатом» нарощує виробничий потенціал та розширює номенклатуру продукції. Зокрема були виготовлені дослідні зразки запасних частин для дизель-генераторів, які експлуатуються на АЕС та виготовлялись за кордоном. Технічною документацією для їх ремонту передбачена номенклатура зі 117 позицій, 50 з них взялися опанувати на підприємстві.

Станом на лютий 2018 виготовлена пробна партія у 3 комплекти, після їх встановлення на діючий дизель-генератор відповідними установами буде прийматись рішення за результатами їх експлуатації.[3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У ВП «Атоменергомаш» відкрито нову лінію з виробництва комплектуючих паливних касет[недоступне посилання]
  2. ВП «Атоменергомаш» виконав ремонт обладнання для Запорізької АЕС. http://uprom.info/. Національний промисловий портал. 12 травня 2017. Процитовано 10 грудня 2018.
  3. «Атоменергомаш» розширює номенклатуру продукції для АЕС. http://uprom.info/. Національний промисловий портал. 5 лютого 2018. Архів оригіналу за 13 липня 2018. Процитовано 10 грудня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]