Брахмаварська (Гоанська) православна церква

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Бра́хмаварська (конка́нська) правосла́вна це́рква — це відокремлена фракція Католицької церкви, сформована під керівництвом єпископа Антоніо Франциско Ксав'є Альвареса в 1889 році.

Тоді територія Гоа була португальською колонією. Антоніо Альварес, який на той час був латинським католицьким священиком, виступав проти політики Ватикану та втручання уряду в адміністрацію Церкви. Його періодичні видання, що проголошували незалежність, і які також критикували Католицьку церкву, були заборонені.  Його відлучили від церкви, роздягли голим і продефілювали вулицями. Він покинув Церкву із сотнями гоанських католицьких сімей і приєднався до Маланкарської православної церкви, а громада Брахмавар (Конкані)[1] з тих пір існує як частина Індійської православної церкви.[2]

Антоніо Франциско Ксав'є Альварес був висвячений на посаду першого православного митрополита Ґоа, Цейлону та Великої Індії в 1889 р. Паулосе Мар Афанасій і Геваргезе Мар Грегоріос з Парумали в Православній духовній семінарії, Коттаям, штат Керала.

У даний час вони перебувають під єпархією Брахмавар [3] Маланкарської (Індійської) православної церкви.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Група «Brahmavar Konkani Orthodox Church» на Facebook
  2. Holy Brahmavar. The Orthodox Church. Архів оригіналу за 10 November 2013. Процитовано 2 березня 2013.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 жовтня 2020. Процитовано 11 січня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)