Контакти Windows

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Контакти Windows
Компонент Microsoft Windows
Деталі
Інші назви Windows Contacts
У комплекті з Windows Vista, Windows 7, 8, 8.1, 10
Замінює Адресна книга Windows
Замінений на Microsoft Люди
Розширення файлу: .contact
MIME-тип: text/x-ms-contact
Розробник: Microsoft
Контейнер для: контактної інформації
Розширений з: XML

Контакти Windows (англ. Windows Contacts) — менеджер контактів, включений до складу Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10. Він прийшов на зміну Адресної книги Windows, але зберіг більшу частину функціональності і працює з Windows Mail.

У Windows Contacts використовується новий формат на основі схеми XML. Для зберігання інформації, контактів і фотографій використовується файл individual.contact. Контакти Windows мають інтерфейс програмування додатків (API) для інтеграції з іншими програмами та для зберігання інформації користувача. Контакти Windows можуть працювати з форматом .wab і стандартним форматом .vcf (візитна картка), також підтримується формат .csv .

Особливості[ред. | ред. код]

  • Контакти Windows реалізовано у вигляді спеціальної папки. Контакти можуть бути збережені у папках та групах.
  • Можливе збереження у форматах VCF, CSV, WAB та LDIF.
  • Можливе експортування у візитну картку версії 2.1 та формат CSV. Користувачі можуть надіслати візитну картку будь-кому.
  • Можливий друк контактів у форматах Memo, Business Card та Phone List.
  • Контакти зберігаються у файлах з назвами «Повне ім'я.contact», у папці «Контакти».
  • Windows Live People, Windows Live Messenger і Windows Live Mail можуть зберігати свою інформацію в папці «Контакти», якщо знято опцію шифрування у Windows Live Messenger.[1] Якщо контакти в Messenger оновлюються, вони також будуть оновлені у Windows Contacts. Однак ця функція працює лише до Windows Live Messenger 8.5. Синхронізація з Windows Contacts не підтримується у Windows Live Messenger 9.0.
  • Контакти Windows являють собою інтерфейс програмування додатків (скор. ІПП) для створення нових контактів, читання та запису в існуючі контакти, додаючи мітки у вигляді URI, також ІПП використовується для синхронізації пристроїв з Контактами Windows.[2][3]

Помилка імпорту файлів WAB[ред. | ред. код]

Існує відома проблема при імпорті файлів адресної книги Windows (*.wab) на інший комп'ютер. Якщо контакти організовані в папках, то ця структура папок не буде збережена під час імпорту файлу WAB. Однак усі контакти будуть збережені, - внаслідок чого деяким користувачам доведеться вручну відновлювати папки та переміщувати адреси на свої місця.[4]

Рішення для версій Windows, які все ще використовують файли WAB, як адресну книгу, полягає в копіюванні, а не експорті/імпорті файлів WAB у потрібне місце. Це дозволяє зберігти структуру папок.[4] На жаль, у Windows Live Mail це не працює, оскільки Windows Live Mail не використовує WAB.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Making your Windows Live Contacts work with Windows Contacts / Brandon LeBlanc. — 2007. — May 13. — Дата звернення: 09.07.2014.
  2. Windows Contact Schema Overview : [арх. 18.01.2008] // msdn2.microsoft.com. — Дата звернення: 03.01.2018.
  3. Programming Windows Contacts : [арх. 03.03.2008] // msdn2.microsoft.com. — Дата звернення: 03.01.2018.
  4. а б WAB contact folders from Outlook Express are not imported // Support.microsoft.com. — Article ID: 249670. Last Review: January 27, 2007.

Посилання[ред. | ред. код]