Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/червень 2007

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ґетеборґ

Мій атлас каже Ґетеборґ. А що каже твій? Чи ми обидва брешем? --Tomahiv 23:09, 31 травня 2007 (UTC)

Зараз в українських атлас куди тільки можна ліплять ґ. Я їм не довіряю в цьому плані.:) Словник УЛІФ дає Гетеборг, РУТА/Плай дає Ґетеборг, орфографія MS Word приймає лише Ґетеборг.--Ahonc?!/©~№? 23:14, 31 травня 2007 (UTC)
Ага... Так, здається в скандинавських мовах кінцевий приголосний завжди приглушується, отже ґг --Tomahiv 23:17, 31 травня 2007 (UTC)
Чинний правопис вимагає писати Гетеборг
§ 87. G і h звичайно передаються літерою г: авангард, агітація, агресор, гвардія, генетика, гімнастика, гоніометр, грандіозний, графік, грог, ембарго, лінгвістика, міграція; гандбол, гегемонія, гектар, гербарій, герцог, гінді (мова), гіпотеза, горизонт, госпіталь, гугенот, гумус; Гаага, Гавана, Гавр, Гарвард, Гаронна, Гвінея, Гельсінгфорс, Гельсінкі, Гіндустан, Гренландія, Греція, Йоганнесбург, Люксембург; Ганнібал, Гейне, Гете, Гізо, Гомер, Горацій, Горн, Гюго, Магомет.

В окремих словах англійського походження h передається літерою х: хобі, хокей, хол; Хемінгуей та ін.

--OlegB 03:49, 1 червня 2007 (UTC)

Кравчучка

А в чому саме ти помітив не нейтральність та упередженість статті Кравчучка? Хіба що Кравчука згадали, так із пісні слів не викинеш. Можливо перейменувати на Ручний возик (Hand trucks), але вказати, що народна назва в Україні Кравчучка і залишити редирект?--Kamelot 18:32, 23 травня 2007 (UTC)

Так, мабуть, потрібно.--Ahonc?!/©~№? 18:53, 23 травня 2007 (UTC)
мабуть, потрібно було б декілька статей.-- 19:09, 23 травня 2007 (UTC)
Обговорення користувача:Yakudza#кравчучка вже стала предметом історії та гордості, тож вона має право на окреме, кравчуче життя:)-- 20:55, 1 червня 2007 (UTC)

Що за манера відкидати чужі редагування [1]??? Якщо не подобається, прошу обговорити. Все що я зробив, зробив прапор та герб необов'язковими.--Oleksii0 20:26, 1 червня 2007 (UTC)

Хто чиї відкидає? Прапор і герб і так необов'якові. Просто в картці потрібно прибрати прапор= і герб=, якщо їх прибрати, то має відображатися зображення Файл:No coat.jpg. А зараз (після твоїх змін) воно не відображається хоча б у тій же статті Коррієнтес (місто).--Ahonc?!/©~№? 20:55, 1 червня 2007 (UTC)
Саме цього я і хотів добитися. Інколи герба просто немає. А це зображення із знаком питання мені сильно не подобається, це як вказівка спочатку, що стаття недопрацьована, краще ніякого зображення.--Oleksii0 21:11, 1 червня 2007 (UTC)
Втоді нема й потреби у включенні цього зображення.-- 21:19, 1 червня 2007 (UTC)
ЯК НЕ ТРЕБА??? Воно там півтора роки стояло, а тепер не треба??!!! Воно означає, що немає герба в статті. Якщо в якогось міста нема герба (а що такі є?), то просто слід написати герб= і нічого не буде відображатися.--Ahonc?!/©~№? 21:34, 1 червня 2007 (UTC)
Всі ці півроку я вважав, знайду час — перероблю. Звичайно не треба, воно тільки заважає.--Oleksii0 21:41, 1 червня 2007 (UTC)
До речі, я це не сам придумав, запозичив з німецької Вікіпедії. Якщо герба нема в статті, а наспавді він є, то відображається це зображення, якщо герба взагалі нема, пишеш герб=. І його не буде.--Ahonc?!/©~№? 21:45, 1 червня 2007 (UTC)

Прізвище чув по радіо і телебаченню нераз у Канаді: вимовляють "Єнкович" --лк 09:57, 2 червня 2007 (UTC)

Вам вже вказували на небажаність одноосібних змін назви і просили поважати інших користувачів коли ви робите суттєві зміни. Ви знову одноосібно, без обговорення змінили назву статті на неправильну. Крім мене ще один користувач висловив сумнів, ви ж навіть не вважали за доцільне спитати чи попередити. Це хамство довго продовжуватися не може, щось треба робити.--Гриць 11:43, 19 травня 2007 (UTC)

Пане Гриць, хоча Анатолій (не в перший раз) допустив некоректність, це не виправдовує (і не може виправдати) застосування Вами особистих образ. Нагадую Вам, що застосування образ є само по собі порушенням правил Вікіпедії і нема підстав вважати таке порушення «дрібнішим», ніж зміна назви статті без обговорення. --pavlosh 13:09, 19 травня 2007 (UTC)
Погарячкував. Вибачаюсь.--Гриць 14:45, 19 травня 2007 (UTC)

Неприпустимість лапок у назві статті необґрунтована ніякими технічними обмеженнями. Напроти, вважаю, слід керуватись типографськими принципами, за винятком статей, назва яких в оригіналі повністю у лапках — тоді їх слід уникати. А якщо назва складна, то лапки просто обов'язкові. Власне, правильно стаття повинна називатись «Дивний Ел» Янковик, а не "Дивний Ел" Янковик. Зрозуміло, повинні бути всі необхідні перенаправлення.--Leon 17:21, 19 травня 2007 (UTC)

Але чомусь їх часто у нас вилучають чи перейменовують. Деякі символи небажано використовувати в назвах статей (так наприклад, в ен-вікі я зустрічав статтю en:DVD plus RW (а моло би бути DVD+RW).—Ahonc?!/©~№? 17:28, 19 травня 2007 (UTC)
Ну то що перейменовують чи вилучають, то вже особисті преференції. Формальних і технічних причин щодо заборони лапок немає (єдине — слід в категоріях ставити теги сортування, і все). А en:DVD plus RW — просто редирект, про всяк випадок; стаття називається-то en:DVD+RW.--Leon 17:33, 19 травня 2007 (UTC)

Бот

Читаєш думки . А я було заявку подав. Дякую.--Leon 16:58, 3 червня 2007 (UTC)

Шановний Ahonc! Такі часткові питання голосуванням не розв'язуються. Чинний правопис однозначно вимагає писати Гренландія (параграф 87), хоча люб'язно дозволяє читати і Гренландія, і Ґренландія (примітка до параграфа 15). Тобто, якщо Вікіпедія дотримується чииних правописних норм, то без голосування в усіх без винятку географічних назвах треба писати Г, а не Ґ. При внесенні змін до правопису такою була воля головного українського правописця Віталія Макаровича Русанівського (в статті про нього дискусію про правопис не відображено, хоч стаття претендувала на вибрану й удруге номінується на добру). Попри чинний правопис, Енциклопедія Сучасної України взяла за принцип таке: якнвйточніше передавати зарубіжні імена, прізвища, географіічні назви (наприклад, писати не Ейнштейн, а Айнштайн). Таких принципів, очевидно, дотримується і «Атлас світу України» (точніше, Державна служба геодезії, картографії та кадастру та Державне науково-виробниче підприємство «Картографія», які видали цей атлас). Таких принципів дотримується низка інших видань (УСЕ, доаідник «Країни світу» Дахна тощо). Тому вони пишуть Ґренландія — усупереч чинному правопису.

Підсумок: якщо Вікіпедія хоче слідувати ЕСУ, УСЕ, «Атласові світу» та якнайточнішк відображати вимову зарубіжних власних назв, то цей принцип треба обговорити й проголосити (або відкинути). Бо досі в нас проголошено принцип дотримування норм чинного правопису.

На жаль, ухвалу про Ґренландію Ви винесли не за духом обговорення (зокрема, остання моя суттєва репліка провисіла 9 днів без реакції, тобто її ніхто не заперечив), а формально (за голосами на кшталт «така файна назва», «для мене існує тільки Ґренландія»). Погодьтеся, несерйозно на підставі таких аргументів щось ухвалювати. З повагою --OlegB 04:23, 27 травня 2007 (UTC)

Підтримую зауваження OlegB. У Вікіпедії голосування не повинне мати за основу просту більшість голосів. Але вважаю, що навіть не слід обговорювати питання чи будемо вважати ми чинний правопис чинним у Вікіпедії, або ні. Так можна дійти до абсурду і від правопису перейти, наприклад, до Цивільного кодексу. Якщо чинний правопис вимагає Гренландія, то слід перейменовувати навіть без обговорення, на те він і чинний правопис (власне, це так зване «технічне перейменування, згідно правопису»). А деякі з наведених словників не можуть бути взірцем для наслідування, якщо вони самі не дотримуються чинного правопису. У Вікіпедії законодавство не підлягає перегляду.--Leon 08:21, 27 травня 2007 (UTC)
Так не я ж виносив на голосування. Я лише підвів підсумки (за більшої кількості голосів проти наву статті залишили). --Ahonc?!/©~№? 09:39, 27 травня 2007 (UTC)
Напевне, слід відстежувати технічні випадки і прибирати їх з обговорення.--Leon 09:50, 27 травня 2007 (UTC)
Щодо підсумків: Yakudza вже неодноразово нарікав на те, що при підведенні підсумків у нас аргументи йдуть побоку; рахуємо лише голоси, що не є правильно.--Leon 09:59, 27 травня 2007 (UTC)
А як бути з іншими географічними назвами. У Вікіпедії джуе багато таких назв. Якщо назви ркаїн є в словнику з літерою Г, то їх можна виправити, а таких назв як Каґосіма, Бурґас, Ідальґо у словниках і правописі нема.--Ahonc?!/©~№? 09:45, 27 травня 2007 (UTC)
Чинним правописом зафіксовано, що у загальних і власних назвах (запозичених зі слов'янських мов, із грецької, латинської та інших) фонеми Г і Ґ передавати тільки буквою Г, не дивлячись на те як H чи G звучить і пишеться в назві в мові-джерелі. Виняток становлять тільки ті слова, що наведені у Словнику іншомовних слів.--Leon 09:50, 27 травня 2007 (UTC)
Поясни це Алексу К.--Ahonc?!/©~№? 09:52, 27 травня 2007 (UTC)
))) --Leon 09:54, 27 травня 2007 (UTC)
Треба правопис завантажити у Вікітеку і в разі необхідності посилатись на певний параграф. Кому не подобається, нехай пише скаргу в ООН.--Leon 09:56, 27 травня 2007 (UTC)
А в кого є повний текст? Хай завантажить (тільки не «Проєкт», а чинний). І вказати посилання на нього у Вікіпедії.—Ahonc?!/©~№? 10:00, 27 травня 2007 (UTC)
Запитав у OlegB.--Leon 10:07, 27 травня 2007 (UTC)
Навіщо взагалі літера "Ґ" у географічних назвах, які вже давно увійшли у вжиток?! Взагалі навіщо нам літера "Ґ" в українській мові, заради двох десятків слів? --SteveGOLD 10:39, 30 травня 2007 (UTC)
А я тут при чому? Це ж не я її придумав:)--Ahonc?!/©~№? 10:42, 30 травня 2007 (UTC)
Та ні друге питання це не до вікіпедистів, а скоріше до мовознавців. :))) Ну я розумію люди зарплату отримують, тому повинні принаймі вигляд подавати, що працюють — скоро будемо мати нові букви для позначення звуків: "сь", "ль", "бля" і т.д. :)) --SteveGOLD 11:18, 30 травня 2007 (UTC)
Я тут лиш зауважу, що якщо орфографічний словник (а тупер він уже двотомний, якщо на папері) приймає і опускає паралельлні варіянти, Ґренландія тощо, значить, вони не хибні, а можуть вживатись як основні. Правила давньозапозичнених і новозапозичнених назв лишаютсья у силі.-- 18:15, 4 червня 2007 (UTC)

в Україні інший формат дат

Я так зрозумів, ти створив статтю шаблону без коми (мабуть, уперше), от чому й спершу не запрацювала. НАм належить визначити, чи переміщати усы шаблони до нового формату (і вилучати старі), чи лишати як є.-- 20:24, 3 червня 2007 (UTC)

По-моєму, все працювало (принаймні на головній сторінці). А перейменовувати думаю не потрібно, просто в нових статтях писати без коми.--Ahonc?!/©~№? 20:52, 3 червня 2007 (UTC)
Раніше писали місяць з великої літери, ті статті ніхто не перейменовував ({{Вибрана стаття/5 Січня, 2005}}).--Ahonc?!/©~№? 20:54, 3 червня 2007 (UTC)
Загалом формат вже давно прописано у шаблонах типу Вікіпедія:Вибрані статті/Червень 2007 і на тій сторінці є підказки типу ЗАБЕРІТЬ ЦЕЙ КОМЕНТАР ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ДОДАТИ ПОСИЛАННЯ НА ВИБРАНУ СТАТТЮ, та існує інструкція для адміністраторів Вікіпедія:Як додати нову Вибрану Статтю. Тому дивно, що виникають суперечки щодо нового формату. --Yakudza -พูดคุย 21:12, 3 червня 2007 (UTC)
Що ви цитуєте? там навіть в описі використовуються великі літери.-- 19:24, 4 червня 2007 (UTC)
Отож бо:)--Ahonc?!/©~№? 19:25, 4 червня 2007 (UTC)

Мукачево/Мукачеве

Чи було це місто офіційно перейменовано в Мукачево. Бо на сайті ВР воно називається як Мукачеве? --Yakudza -พูดคุย 21:12, 3 червня 2007 (UTC)

Схоже, що ні. Варто повернути.--Ahonc?!/©~№? 21:14, 3 червня 2007 (UTC)

Так і не зрозумів, чого саме ви свого часу перейменували Мукачеве на Мукачево. Будь ласка, коли переміщуєте статті, не залишайте поле "причина" пустим. --Supporter! 01:35, 5 червня 2007 (UTC)

Таблиці

Ти не знаеш я зробити так, щоб права стінка таблиці не обмежувалась рамками вікіпедійної сторінки, а могла продовжуватись йти у право? Тобто як знати обмеження на ширину (сторінка: Японські ранги і посади)-- Alex K 07:46, 4 червня 2007 (UTC)

Можна ширину збільшити, наприклад, width=200%.--Ahonc?!/©~№? 11:12, 4 червня 2007 (UTC)
Дякую ю Мені вже Олексій пояснив.-- Alex K 13:02, 4 червня 2007 (UTC)

Навіщо історію Гренландії перейменував? По-перше, обговорювалося тільки зворотне перейменування, причому аргументованих думок проти висловлено не було, на що тобі вже указували. По-друге, аргументи свідчать, що написання «Гренландія» принаймні таке ж загальноприйняте, як і «Ґренландія». По-третє, стаття була створена з назвою «Історія Гренландії». Не бачу ніякого криміналу в тому, щоб в різних статтях використовувалися різні написання, якщо обидва вони однаково правильні. Прошу припинити самодіяльність, повернути статті початкову назву і виставити на голоcування, якщо потрібно. Verdi 15:10, 4 червня 2007 (UTC)

Я перейменував, бо основна стаття так називається (що обговорювалося на ВП:ПС). Якщо не подобається, можете повернути назву.--Ahonc?!/©~№? 15:12, 4 червня 2007 (UTC)
Щоб її було заблоковано, як Йоахіма Бйорклунда? Так ми піввікіпедії заблокуємо. Verdi 15:22, 4 червня 2007 (UTC)
За що блокувати? Я не блокуватиму.--Ahonc?!/©~№? 15:23, 4 червня 2007 (UTC)
Бйорклунда тоді давай розблокуємо. Там категорій бракує. Verdi 15:29, 4 червня 2007 (UTC)
А що його ще не розблокували? І до чого тут Бйорклунд?--Ahonc?!/©~№? 15:47, 4 червня 2007 (UTC)
Не розблокували. До того, що там я також повертав початкову редакцію, після чого його було заблоковано. Verdi 16:45, 4 червня 2007 (UTC)

Вікіфікатор

А хто сьогодні змінив вікіфікатор? Мене нові лапки не влаштовують--Kamelot 16:43, 4 червня 2007 (UTC)

Ніхто не міняв: [2]. Він міняє "прямі" лапки на «парні».--Ahonc?!/©~№? 16:47, 4 червня 2007 (UTC)
Там якийсь глюк. Якщо редагувати окремий розділ, вікіфікатор працює правильно. Якщо всю статтю - міняє парні лапки на зворотні.--Leon 16:50, 4 червня 2007 (UTC)
Може там зайві лапки чи ще якісь символи?--Ahonc?!/©~№? 16:53, 4 червня 2007 (UTC)
Ні. Я щойно перевірив. Коректно працює лише при редагуванні будь-якого підрозділу, незалежно від його розміру. На всю статтю - працює навпаки.--Leon 16:55, 4 червня 2007 (UTC)
Спробуй на інших статтях. Так буває.--Ahonc?!/©~№? 16:56, 4 червня 2007 (UTC)
Так. На інших все нормально.--Leon 17:02, 4 червня 2007 (UTC)

Гетожиток

По-перше, [3]; по-друге, це якісь оригінальні дослідження (див обговорення Якудзи)--Leon 18:27, 4 червня 2007 (UTC)

Ну так я їх і поставив на ВП:ВИЛ.--Ahonc?!/©~№? 18:29, 4 червня 2007 (UTC)
А чи може це не вважатись оригінальним досліженням, коли це згадується десь в інтернеті (чи це преса, чи бозна-що) УсмішкаBoduni 20:14, 4 червня 2007 (UTC)
Одиничні публікації в газетах, тим більш - в Інтернеті, блогах тощо не вважаються поважним підґрунтям для занесення згадуваного в них у енциклопедію.--Leon 20:43, 4 червня 2007 (UTC)

Якось, редагуючи статтю про Івана Керницького, попав на розірване гіперпосилання на Баунд-Брук пру згадці про місце поховання покійного. Вирішив доповнити та завершити редагування статті, проте виявилося, що українці Західної діаспори мішають ці дві назви і помилково називають Саут-Баунд-Брук Баунд-Бруком. Довелося розпочати 2 нові статті, одну для кожної назви, та перш ніж удалося завершити діло наклав якийсь користувач вето-delete на Саут-Баунд-Брук, що й спинило весь процес. Зараз накопичив я там купу доречного матеріалу, але треба б відкрити рамку та зняту існуючі попередження про недоцільність статті, щоб міг закінчити. До речі, не знаю, чи зробив мені на збитки це один із ваших адміністраторів, чи по простому неналаштований до статті користувач. У всякому разі: процес редагування загальмовано — був би вдячний, якщо б дозволили завершити.--лк 12:43, 5 червня 2007 (UTC)

То може їх в одну статтю об'єднати? А шаблон поставили, коли в статті кілька речень і вважали вона замала, що її слід вилучити (це був швидше за все не адміністратор, бо він би зразу вилучив).—Ahonc?!/©~№? 12:48, 5 червня 2007 (UTC)

Судячи по "історії" — зробив це, здається, Birczanin з Польщі. Для мого відома, будь ласка, чи будь-хто може будь-кому таку пакость зробити? І, скажіть, будь ласка, як позбутись (зняти) ті рамки, що зараз заважають завершити діло?--лк 12:58, 5 червня 2007 (UTC)

Ті два шаблони я зняв. Поставив інші: шаблон {{Edited}}, щоб інші не редагували статтю (оскільки Ви її ще не доробили). {{Wikify}} означає, що статтю треба вікіфікувати.--Ahonc?!/©~№? 13:02, 5 червня 2007 (UTC)
Дуже вдячний за швидку відповідь та зареагування на мою 'проблему'--лк 13:10, 5 червня 2007 (UTC)
Коли закінчите зі статтями, зніміть ті два шаблони.--Ahonc?!/©~№? 19:30, 5 червня 2007 (UTC)

Перейменування румунськи міст

Може би ти ще й багатозначні створив? Ото би дякую сказав --Tomahiv 09:20, 6 червня 2007 (UTC)

Не все одразу, зачекай:)--Ahonc?!/©~№? 09:23, 6 червня 2007 (UTC)

Що скажеш?

Що скажеш на нову кандидатуру? Стів Ґолд спочатку написав себе у коментар, треба було його спочатку звідти витягнути. А може це був його жарт? --Tomahiv 10:49, 6 червня 2007 (UTC)

не знаю. Висунув, значить голосуватимемо. А ти не хочеш в адміни?Усмішка--Ahonc?!/©~№? 10:51, 6 червня 2007 (UTC)
Я б не проти, взагалі-то Усмішка --Tomahiv 10:56, 6 червня 2007 (UTC)

Зміни

Не треба міняти всі назви міст на назва (місто). Так в усіх вікі. Краще залишьте.--Xkbz 11:29, 6 червня 2007 (UTC)

Я не всі міняю, лише ті, що називаються так як повіти або ріки. А натомість створюю дизамбіг-сторінки: Галац, Хунедоара.--Ahonc?!/©~№? 11:31, 6 червня 2007 (UTC)
Все вірно робить Ahonc. Ніхто не знає, що буде шукати пересічний читач під такою назвою, а дизамбіг йому допоможе в пошуку--Kamelot 11:36, 6 червня 2007 (UTC)
А може би ще до них інтервікі? Хоч трошечки…? --Tomahiv 11:37, 6 червня 2007 (UTC)
Додав, але такі дизамбіги не в усіх вікіпедіях є.--Ahonc?!/©~№? 12:10, 6 червня 2007 (UTC)
Якщо повіт і місто, то залишайте титульним місто, бо жудець як в Україні район — Тернопіль-Тернопільський район.--Xkbz 11:38, 6 червня 2007 (UTC)
Ми ж не пишемо Галацький повіт.--Ahonc?!/©~№? 12:03, 6 червня 2007 (UTC)
В інших віках люди недурні пишуть. Зверніть увагу.--Xkbz 11:40, 6 червня 2007 (UTC)
Можна написати повіт Галац. Як у румунській вікі. Бо Галац (повіт) звучить як Київ (область). -- Alex K 12:07, 6 червня 2007 (UTC)
А чому не як у російській — Галац (жудец)? У румунській також пишуть: Ріка Бистриця і т. д.--Ahonc?!/©~№? 12:11, 6 червня 2007 (UTC)
P.S.А чому ти префектура називаєш не так як у японській, а так як в англійській:)?--Ahonc?!/©~№? 12:11, 6 червня 2007 (UTC)

::::Тому що так прийнято у географічній і історочній літературі. Можна звичайно написати Хіросімська префектура або Серський повіт. По формі — більш японсько. Проте так не як прийнято. Викривлюється оригінальна назва. Тому всі пишуть Префектура Хіросіма, ставлячи означувальне слово в кінці.-- Alex K 12:38, 6 червня 2007 (UTC) Я не про Серський повіт, а про Сера (повіт), Хіросіма (префектура), адже япоснької сера ґун, хіросіма-сі, а не ґун сера, сі хіросіма.--Ahonc?!/©~№? 13:22, 6 червня 2007 (UTC)

А я про українську мову і природній порядок написання. В японській дійсно пишеться в кінці, але не у дужках . Але природньою українською це виглядатиме навпаки — префектура Хіросіма і повіт Сера. Не все у світі можна уніфікувати і підігнати під однакові рамки...-- Alex K 13:37, 6 червня 2007 (UTC)

Назви

Я поміняв назви річок на з "Річка (притока Річки)" на Річка (Річка)". Так краще для пошуку.--Xkbz 05:05, 7 червня 2007 (UTC)

Для якого пошуку? Нехай так буле, та зрозуміліше.Ahonc?!/©~№? 08:50, 7 червня 2007 (UTC)

Захист на шаблони

Може тоді поставити на всі шаблони захист? Адже айпішки переважно всеодно нічого корисного туди добавити не можуть? --Tomahiv 10:49, 7 червня 2007 (UTC)

Це дуже довго, я сам не справлюсь.--Ahonc?!/©~№? 10:54, 7 червня 2007 (UTC)

Може поставити на суд спільноти? Адміністраторів? --Tomahiv 10:56, 7 червня 2007 (UTC)

Можеш поставити.--Ahonc?!/©~№? 10:59, 7 червня 2007 (UTC)

Це куди, в Кнайпу? --Tomahiv 11:01, 7 червня 2007 (UTC)

Так.--Ahonc?!/©~№? 11:03, 7 червня 2007 (UTC)

Шаблон

Простав Шаблон:НПУ в заблоковані шаблони. Доречі мені твоя ідея з блокування не дуже подобається. Шаблон:Смт не високого гатунку--Kamelot 12:32, 7 червня 2007 (UTC)

Уже проставив. А про смт я й забув:). Блокування, щоб не було воєн правок як у шаблоні {{Картка:Місто}}. Спочатку обговорити, потім змінювати, бо такі зміни впливають на багато статей.--Ahonc?!/©~№? 12:35, 7 червня 2007 (UTC)
P.S. Тобі ж пропонували бути адміном :)--Ahonc?!/©~№? 12:39, 7 червня 2007 (UTC)
Нічого. Раз в рік тебе поганяю:). А пробіл потрібен між НПУ і div class="messagebox" style="border:1px solid #A00; clear: both"
Дякую. В шаблоні Село зроби пробіл між попередженнями і НПУ--Kamelot 12:37, 7 червня 2007 (UTC)

Таке...

Чи можна для всіх вікіпедій, в так як для української в шаблоні прописати шаблони, які би займалися автоматичим оновленням статистики? --Tomahiv 20:19, 7 червня 2007 (UTC)

От чого не знаю, того не знаю.:) Подивись, як роблять в інших Вікіпедіях.--Ahonc?!/©~№? 20:30, 7 червня 2007 (UTC)

Бот

Можна подивитися сирець? --Tomahiv 19:18, 8 червня 2007 (UTC)

Не зрозумів? Ти маєш на увазі код? Це завантажена програма (див. AWB)--Ahonc?!/©~№? 19:20, 8 червня 2007 (UTC)

Так, код. рос. Исходник - українською сирець. Тобто твій бот - не програма? в значенні він створювався автоматично, чи на нього був якийсь шаблон? (Можу тут видатись й смішним) --Tomahiv 19:24, 8 червня 2007 (UTC)

Скачуєш AutoWikiBrowser, потім заходиш з-під неї у Вікіпедію (можна під попередньо створеним акаунтом бота, див. AWB) і робиш потрібні зміни.--Ahonc?!/©~№? 19:30, 8 червня 2007 (UTC)
Там написано що AutoWikiBrowser тільки під Віндовс. Є щось для Лінукса? --Tomahiv 20:00, 8 червня 2007 (UTC)
Не знаю. Спитай у ру-вікі чи ен-вікі.--Ahonc?!/©~№? 20:04, 8 червня 2007 (UTC)

Будизм

для чого то хоч 14-го квітня вилучили адрусування з Будизм на Буддизм? кому це заважає?? пан ґуґл і тей дає 18 тисяч результатів із однією „д”, якщо не бажаєте зовсім перейменовувати, збережіть хоч адресування? і що це значить ('#Redirect Буддизм' (і тільки один дописувач був 'Riwnodennyk')))??? [4] --рівноденник 21:32, 8 червня 2007 (UTC)

'#Redirect Буддизм' (і тільки один дописувач був 'Riwnodennyk') автоматично додається при вилученні статті (якщо не написати нічого іншого). А щодо пошуку в гуглі, то половина з тих статей (якщо не більше) російською.--Ahonc?!/©~№? 21:35, 8 червня 2007 (UTC)
Будизм - за чинним правописом - неправильно. Редиректи робляться для варіантів правильного написання. Посилання в Гуглі - не аргумент, в інтернеті можна знайти десятки тисяч посилань на слова із орфографічними помилками. Тим більш - в рефератах.--Leon 21:40, 8 червня 2007 (UTC)

Шаблон:Іршавський район

Там не вандалізм. Просто користувач новачок хоче туди ще вставити ради і ексерементує. Я написав в його сторінку обговорення. Якщо захоче розповім йому що він робить не так :)--Kamelot 11:47, 9 червня 2007 (UTC)

Нехай поки побуде (кілька днів), все одно нових сіл поки там не з'явилося.--Ahonc?!/©~№? 11:49, 9 червня 2007 (UTC)

Інтер — Інтернаціонале

Поясни мені, якщо самі італійці його називають «Інтер» у своїх статтях, то чому ми повинні скрізь писати «Інтернаціонале»? Verdi 19:04, 9 червня 2007 (UTC)

Інтер — скорочено, Інтернаціонале (Football Club Internazionale Milano SpA) — повністю.—Ahonc?!/©~№? 19:08, 9 червня 2007 (UTC)
Це зрозуміло, але чи варто геть-всюди вживати повну назву, тим більше таку довгу? Це ж читати втомишся. Адже ми пишемо «СРСР» чи «Радянський Союз» замість «Союз Радянських Соціалістичних Республік», хоча останнє — правильна назва. Давай припинимо такі заміни. Про те що він «Інтернаціонале», можна написати в статті про клуб, коли вона буде, а в інших випадках варто вживати скорочену назву, тим більше, що й італійці так роблять. Verdi 19:18, 9 червня 2007 (UTC) Verdi 19:15, 9 червня 2007 (UTC)
Ну добре:)--Ahonc?!/©~№? 21:08, 9 червня 2007 (UTC)

Міста Молдови

Вітаю, ти ідеш попереду епохи! В нас і близько немає тих районів, ані міст, а шаблони вже є. Але то також потрібне Усмішка --Tomahiv 15:45, 11 червня 2007 (UTC)

До речі, прохання. В тебе шаблон куди кращий від тих, який я вставляв у міста Тернопільської області. Можеш його замінити? --Tomahiv 15:51, 11 червня 2007 (UTC)

Який? Для населених пунктів? Це Ігор робив. До нього претензії.:)--Ahonc?!/©~№? 18:26, 11 червня 2007 (UTC)

monobook.js

Маю одне питання. Що дає monobook.js у просторі користувача?-- Alex K 14:39, 12 червня 2007 (UTC)

Ти, як адмін, мав би знати, що в кожного користувача є свій monobook.js і monobook.css (тільки в багатьох вони порожні).--Ahonc?!/©~№? 14:44, 12 червня 2007 (UTC)
Не знаю, тому і питаю. В укр вікі немає пояснення про це. Що дають monobook.js і monobook.css ?-- Alex K 14:50, 12 червня 2007 (UTC)
В ук-вікі AS щось пробував писати, зараз не пам'ятаю, де. Є в ру-вікі: ru:Википедия:Проект:Персональные скрипты, ru:Википедия:Персональное оформление.--Ahonc?!/©~№? 14:55, 12 червня 2007 (UTC)
Дякую.-- Alex K 15:12, 12 червня 2007 (UTC)
Вже знайшов.en:Help:User style-- Alex K 14:52, 12 червня 2007 (UTC)

Фотокамера - підрахунок голосів

Я не розумію - троє підтримало без застережень, один (Камелот) - з таким застереженням, що його голос більше, як на «0,5» не тягне (адже жодного джерела не додано досі), відтак 3,5 "за". З іншого боку, двоє проти + та половинка від голосу Камелота - 2,5. Звідки "4,5-1,5"??? --pavlosh 18:33, 12 червня 2007 (UTC)

Ви написали умовно, я думав, це Вашого голоса половинка туди й туди.--Ahonc?!/©~№? 18:35, 12 червня 2007 (UTC)
Зрозуміло :) Ну, оскільки моя позиція подібна до позиції Камелота, але трошки навпаки (він умовно "за", а я умовно "проти"), то треба в обох випадках рахувати по 0,5. Тобто - пропоную поставити 4:2 ((3+0.5+0.5) : (1+0.5+0.5)) --pavlosh 18:43, 12 червня 2007 (UTC)

Територія села

Деякі джерала вказують території самих сіл, деякі сіл із орними землями, лісами, і т. д. що їм належать. Можливо зробити в шаблоні дві території? Чи взагалі як бути?--Kamelot 12:24, 12 червня 2007 (UTC)

А як вказує сайт ВР?--Ahonc?!/©~№? 12:30, 12 червня 2007 (UTC)
В тому то і справа, що вказує по різному, але в основному територію села, без угідь. І друге питання, як тоді розраховувати щільність населення?--Kamelot 12:38, 12 червня 2007 (UTC)
Пропоную вказувати ту площу і густоту, що на сайті і давати посилання на нього.--Ahonc?!/©~№? 12:45, 12 червня 2007 (UTC)
Тобто механічно повторювати численні помилки сайту ВР? Цікаве вирішення проблеми. Дякую і за це.--Kamelot 12:48, 12 червня 2007 (UTC)
Якщо є інше джерело, вказуєш інше. Можна кілька вказати (за допомогою <ref>).--Ahonc?!/©~№? 12:51, 12 червня 2007 (UTC)

Суть не в посиланні на джерело. Ми просто не порузумілися. Суть в тому що фактично є площа села де проживають мешканці і площа села з угіддями, ярами, лісами. І та і інша цифра мають статистичне значення. Я просто пропоную внести додатковий параметр в шаблон, щоб не плутати ці площі.--Kamelot 12:57, 12 червня 2007 (UTC)

Нормальна ідея. Є ж у інших шаблонах параметри "загальна площа" Нас пункту, яка розбита на підпараметри "% води" "% жил площі"...-- Alex K 13:02, 12 червня 2007 (UTC)
Так, можна додати.--Ahonc?!/©~№? 13:05, 12 червня 2007 (UTC)
На жаль, дуже важко визначити тільки з сайту ВР без додаткових даних яка саме площа на ньому вказана з угіддями чи без. Тому, додаткові параметри можна вводити тільки тоді, коли є ініші опубліковані дані про площу з угіддями, водоймами і без. Але для абсолютної більшості сіл ніякої іншої інформації, крім даних сайту ВР нема, і тому ми не зможемо достовірно виправити наявні там помилки, у більшості випадків ми можемо тільки відобразити те, що там є. Єдине, що можна було б додати примітку до шаблону, що площа села, в багатьох випадках, може включати орні землі. Але я не зовсім уявляю як це зробити, може якийсь текст, що буде показаний при наведенні курсора на цифру? --Yakudza -พูดคุย 21:29, 12 червня 2007 (UTC)
Камелот уже вніс зміни в шаблон, додавши параметри для приміток.--Ahonc?!/©~№? 21:31, 12 червня 2007 (UTC)

Портал

Подивіться, чому у полякі є автоматичне посилання на портал http://pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Rumunia/Artyku%C5%82_miesi%C4%85ca, а на укрвікі Портал:Румунія і Молдавія/Знакова стаття немає.--Xkbz 19:04, 13 червня 2007 (UTC)

Я не зовсім зрозумів, про що Ви кажете, але це, мабуть, через те, що у нашій Вікіпедії поки нема простору Портал.--Ahonc?!/©~№? 21:13, 13 червня 2007 (UTC)

Там зверху лінк на сторінку-мати.--Xkbz 21:37, 13 червня 2007 (UTC)

Я ж кажу, в нас нема такого простору поки що. Його не активували на мета-вікі.--Ahonc?!/©~№? 21:40, 13 червня 2007 (UTC)

Річка, категорія

В українській мові є слово «річка» для російського «река» й «речка» в незалежності від розміру.

Узагалі це синоніми. Річка — це зменшувано-пестливе (рос. уменьшительно-ласкательное) від ріка. У нас прийнято іменувати статті з додатком ріка.—Ahonc?!/©~№? 17:03, 13 червня 2007 (UTC)
Я вивчав українську мову й мене вчили про річку. Правильно річка. Де вказано, що в укрвікі ріка, але не річка.--Xkbz 21:41, 13 червня 2007 (UTC)
Висуньте на ВП:ПС, нехай усі висловляться, а до того пропоную припинити перейменування щодо ріка vs річка.--Ahonc?!/©~№? 21:45, 13 червня 2007 (UTC)

Міста Румунії необхідно залишати в загальній категорії «Міста Румунії». Це не обов'язково має бути знати місто до якого жудцю відноситься, щоб його віднайти.--Xkbz 16:24, 13 червня 2007 (UTC)

Зазвичай статті не відносять і до категорії, і до її підкатегорії. При можна додати в шаблон обидві категорії.—Ahonc?!/©~№? 17:03, 13 червня 2007 (UTC)

Спам фільтр

Чому при збереженні статті Отттава мені вибило оце:?

«

Сторінка, яку ви намагаєтесь зберегти, заблокована спам-фільтром. Ймовірно вона містить посилання на зовнішній сайт.

Наступне повідомлення отримане від спам-фільтра: ... (Сайт) ...

Повернутися до Головна стаття.


»

--Tomahiv 09:49, 14 червня 2007 (UTC)

Не знаю.--Ahonc?!/©~№? 09:50, 14 червня 2007 (UTC)
Це можна виправити і зберегти статтю зі шаблоном {{Столиці Північної Америки}} ? --Tomahiv 09:51, 14 червня 2007 (UTC)
Мені теж видає таке повідомлення. Тут адміністратори безсилі.--Ahonc?!/©~№? 09:53, 14 червня 2007 (UTC)
Може просто видалити те посилання? --Tomahiv 09:54, 14 червня 2007 (UTC)
Виправив. Треба було прибрати посилання на той сайт.--Ahonc?!/©~№? 09:56, 14 червня 2007 (UTC)

Редагування

Я створив статтю Яський університет. Ви її перенесли і видалили де я створив. Щодо правильності назви див. в обговоренні.--Xkbz 16:47, 14 червня 2007 (UTC) Ви змінили http://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B0&diff=prev&oldid=765631 мій текст "29 до Р.Х." на ваш "29 році Жирний текстдо н.е.".--Xkbz 17:01, 14 червня 2007 (UTC) Я назвав Бирлад (річка). Немає закону, що річка не вірно на Вікіпедії. Спочатку зробіть правило. А так переіменування через голусування.--Xkbz 17:05, 14 червня 2007 (UTC)

Що значить Вікіфікатор. Як його застосовувати?--Xkbz 17:12, 14 червня 2007 (UTC)

Вікіпедія:Вікіфікатор --AS sa 17:13, 14 червня 2007 (UTC)

Бухуши

Ви знову переіменували статтю. Я Проти.--Xkbz 17:46, 14 червня 2007 (UTC)

Наведіть аргументи.--Ahonc?!/©~№? 17:47, 14 червня 2007 (UTC)
Для чого чіпати статті Xkbz. Хай пише собі людина по Румунії. Окрім нього ніхто цим не займається. Бо бачу ситуація з моїми японськими містами повторюється.-- Alex K 17:49, 14 червня 2007 (UTC)
З твоїми чи з японськими? Як ніхто не займається? Інші ледь встигають за ним виправляти.--Ahonc?!/©~№? 18:16, 14 червня 2007 (UTC)
Ваші поправи невірні і іноді недоречні.--Xkbz 18:54, 14 червня 2007 (UTC)
"Мої японськими" = "статтями по японських містах які створив я". Інші це лише ти один. Дай людині нормально працювати. Якщо хочеш змінити назву, обговри з нею. Ні - став на дошку переіменувань. Вже декілька раз тобі про це говорили. -- Alex K 18:20, 14 червня 2007 (UTC)
Поставив уже на ВП:ПС.--Ahonc?!/©~№? 18:25, 14 червня 2007 (UTC)
Buhuşi. --Xkbz 17:52, 14 червня 2007 (UTC)

Уклінно прошу

Не міг би ти, коли прийдеш/проснешся посортувати назви в шаблоні {{Лени Швеції}}, так як ти це зробив у столицях Північної Америки. І ще, подивись, будь ласка, як там у шаблоні {{Лен}}. Чи все правильно прописане у "Застосуванні".

Наперед дякую --Tomahiv 07:41, 15 червня 2007 (UTC)

Спасибі за допомогу. Я вже є. Але чим краще, на твою думку остання версія цього шаблону? --Tomahiv 10:07, 15 червня 2007 (UTC)
Ну, по-перше, там є посилання на редагування, перегляд, обговорення; по-друге, шаблони інших країн так само виглядають.--Ahonc?!/©~№? 10:09, 15 червня 2007 (UTC)

Вибач за наївність

Але чи не хотів би ти розпочати працю над супутниками Сатурна? В нас вони надто неоюхідні статті :). Успіху тобі і ще раз спасибі за Швецію, я думаю на днях зайнятися нею --Tomahiv 10:34, 15 червня 2007 (UTC)

Ці супутники імовірно не існують, в інших Вікіпедіях їх немає.--Ahonc?!/©~№? 10:36, 15 червня 2007 (UTC)
То може їх викреслити з шаблону, щоб не червоніли інші статті про супутники? --Tomahiv 10:37, 15 червня 2007 (UTC)
Хай будуть, може колись зроблю. Якщо викреслювати, то всі ймовірні супутники.--Ahonc?!/©~№? 10:39, 15 червня 2007 (UTC)

Блокування Movses-bot

  • Пояснення на моїй сторінці обговорення. --Movses
  • Я розблокував Movses на його переконливе прохання (в ICQ) до закінчення призначених тобою (при блокуванні) двох годин тому що Movses користується тією самою IP адресою, що і його бот, відтак блокування відрізало йому можливість надання пояснень щодо проблеми. Зразу після надання пояснень Movses повідомив мене про згоду знову бути заблокованим, але оскільки він нормальна :) людина, а ти його блокував всього на 2 години, то я вирішив залишити його розблокованим.
    До речі, я вважаю, що за помилку (навіть якщо (?!) ти був впевнений, що це - помилка) не варто блокувати - адже тоді людина не має змоги ні пояснити свої дії, ні (визнавши в результаті дискусії помилку) виправити наслідки сво.
    --pavlosh 14:49, 15 червня 2007 (UTC)
Я не врахував, що в них однакові IP-адреси, там треба було прибрати галочку.--Ahonc?!/©~№? 18:00, 15 червня 2007 (UTC)

Видалення

Можеш видалити всі старі верісії моєї сторінки, мого обговорення і повністю видалити Користувач:SteveGOLD/Testodrom. Дякую. --SteveGOLD 19:40, 15 червня 2007 (UTC)

Тут ніби вже статті повинні були стати добрими. Бо ж написано, що 15 чернвя 2007 року. Але видно, шо не всі вони набули відповідного статусу. Або ж поміняй дату. Хоча є статті, що були там раніше --Tomahiv 20:20, 15 червня 2007 (UTC)

Вибрані статті

Отут подивись. Мені здається, що з шаблону "Вибрані статті" потрібно викреслити ті місяці, в яких їх у нас не було --Tomahiv 09:19, 16 червня 2007 (UTC)

Так тоді там залишиться лише 2 місяці.--Ahonc?!/©~№? 09:42, 16 червня 2007 (UTC)
2 за 2004 і всі за наступні роки --Tomahiv 09:43, 16 червня 2007 (UTC)

{{formatnum:}}

Привіт! Не підскажеш як зробити так, щоб в українських шаблонах працювала функція {{formatnum:}} Formatting.-- Alex K 09:10, 16 червня 2007 (UTC)

А вона хіба не працює: {{formatnum: 123456}} = 123,456, {{formatnum: 123,456}}=123,456, {{formatnum: 123.456}}=123,456.--Ahonc?!/©~№? 09:13, 16 червня 2007 (UTC)
Тоді виникає питання. Чому у шаблоні Шаблон:Infobox Former Country, який я переніс з англійської вікі, у розіді Площа і Густота населення ця функція не спрацьовує. Видає помилку (Густота і Площа)-- Alex K 09:18, 16 червня 2007 (UTC)
Уже працює, користуватись треба вміти:) P.S. А столицею Японської імперії хіба не Кіото було?--Ahonc?!/©~№? 09:45, 16 червня 2007 (UTC)
О дуже дякую ! Справді, не розторопав... Щодо столиці то тут ціла історія. Кіото фактично і зараз є столицею. Імператорської дерективи, яка б узаконила її перенесення до Токіо, досі немає. Імператор переніс лише свою резиденцію до Токіо, а не столицю. Сьогодні в усьому світі Токіо вважається столицею, бо там розміщені усі центральні органи влади країни. Але з точки зору японських законів це не так. Подібна неясність зі столицями тягнеться від 19 століття. Тоді теж усі іноземні країни вважали столицею імперії Токіо. Я слідував "міжнародному визанню", коли поставив Токіо. Можна, в принипі поставити ремарку. Ще раз дуже дякую.-- Alex K 09:53, 16 червня 2007 (UTC)

Данська Вікіпедія

Ти знаєш, вибач, але мені здається це негарно, коли хтось створює статтю, а інший переіменовує її собі на свій лад, тим паче, що обидва варіанти правомірні. Плюс усе в укрвікі, що стосується Данії названо данським - Данська мова, Крістіан IV Данський, Данський ярус. Вибач друже, але мені здається це нечесно.--Tomahiv 14:48, 16 червня 2007 (UTC)

Вам не слід було ставити статтю на голосування, бо ви написали Данська Вікіпедія. Якщо Ahonc наполягає, він ставить питання переіменування на Датська Вікіпедія.--Xkbz 18:38, 16 червня 2007 (UTC)
Та я ж не на свій лад :) Таке слово є в українській мові. Крім того, як видно з обговорення ВП:ПС є користувачі, які мене підтримують. P.S.Зігдно ВП:5О, Вікіпедія:Будьте рішучими кожен користувач може сміливо створювати, редагувати чи перейменовувати.--Ahonc?!/©~№? 14:59, 16 червня 2007 (UTC)
Але все ж може це тобі варто було ставити на перейменовування (якби я цього не зробив, ти би заблокував статтю). Попрошу тебе дуже, наступного разу чини саме так --Tomahiv 15:12, 16 червня 2007 (UTC)
Я б не заблокував, бо я зацікавлений адмін. Думаєш, якби було навпаки, тебе б більше підтримали?--Ahonc?!/©~№? 15:15, 16 червня 2007 (UTC)
Думаю, що так, оскільки це правомірні варіанти --Tomahiv 15:15, 16 червня 2007 (UTC)

Вилучення статей

До речі, вибач за цікавість, а це обов'язково видаляти усі статті, що там КШВ... (я взагалі не шарю що це таке). Так ми спустимось на рівень Індонезійської Вікіпедії :) --Tomahiv 15:37, 16 червня 2007 (UTC)

Необов'язково. Там багато словникових. Усі все одно не вилучу:) А ти, як без двох днів адмін, мав би знати, що таке ВП:КШВ:)--Ahonc?!/©~№? 15:40, 16 червня 2007 (UTC)
Дякую, тепер знаю --Tomahiv 15:41, 16 червня 2007 (UTC)

А якщо КШВ, то навіщо їх на голосування ставити?--Leon 17:40, 16 червня 2007 (UTC)

По КШВ треба вилучати, якщо <296 байт. У нас таких статей понад 1200 (половина з яких дизамбіги). Ті що я виставив мають трохи менше 290. Краще зайвий раз обговорити, ніж вилучити, а потім відновлювати.--Ahonc?!/©~№? 19:45, 16 червня 2007 (UTC)

Редагування

Не треба поспішати редагувати мої статті.--Xkbz 22:00, 16 червня 2007 (UTC)

Ставте шаблон {{Edited}}. У румунській Вікіпедії повіт називається Alba.--Ahonc?!/©~№? 22:02, 16 червня 2007 (UTC)
Стаття була тільки написана. Увас має бути ще робота.--Xkbz 22:10, 16 червня 2007 (UTC)

Персональні запрошення

Краще дай загальне повідомлення у заголовку списку спостереження (як для Вікі-зустрічі)--Leon 09:47, 17 червня 2007 (UTC)

До нього вже всі звикли, не звернуть уваги:) --Ahonc?!/©~№? 09:49, 17 червня 2007 (UTC)
Ще й як звернуть. Я, наприклад, постійно звертаю увагу :)--Leon 09:55, 17 червня 2007 (UTC)
А я вже звик, навіть не читаю, що там пишуть.:)--Ahonc?!/©~№? 09:56, 17 червня 2007 (UTC)

Я додав-таки :) До уваги адмінскладу пропонується шаблон {{Загальне оголошення}} --Leon 10:06, 17 червня 2007 (UTC)

Ти хоч би колір змінив:)--Ahonc?!/©~№? 10:09, 17 червня 2007 (UTC)
Вуаля. Зараз не помітити неможливо. Можеш припинити розсилку --Leon 10:11, 17 червня 2007 (UTC)

Шаблон захисту не став. Він чомусь додається до оголошення. Глюк?--Leon 10:27, 17 червня 2007 (UTC)

У списку спостереження додається, а в нових редагуваннях — ні!--Ahonc?!/©~№? 10:28, 17 червня 2007 (UTC)
Дивно. Але у списку спостереження він теж непотрібний :)--Leon 10:30, 17 червня 2007 (UTC)

Шахти

Якщо буде час і бажання - перейменовуй із спрощенням: Шахта «Така-то», без ДВАТ, ДП тощо. Основної частини назви достатньо для однозначної ідентифікації, до того ж вони бувають змінюють юридичний статус та підпорядкування. Я спочатку сам додав у парі статей повний формат, але бачу то зайве. На практиці обмежуються саме назвою шахти.--Leon 15:04, 17 червня 2007 (UTC)

Так там є однакові (напр.: ДВАТ «Шахта ім. М.І.Калініна» і ДП «Шахта ім. М.І.Калініна»). --Ahonc?!/©~№? 15:09, 17 червня 2007 (UTC)
Краще уточнювати за містом - вони у Донецьку (якщо не помиляюсь) і у Горлівці відповідно. Крім того, в Росії теж є Шахта ім. Калініна--Leon 15:15, 17 червня 2007 (UTC)
Якби там іще було написано, де вона знаходиться:)--Ahonc?!/©~№? 15:18, 17 червня 2007 (UTC)
Та інформація, яку я ставлю по шахтах - це все ж чинна на 2004 рік. Зараз у вугільній промисловості України все дуже плинне. Особливо підпорядкування підприємств. Та й інші речі (стан виробництва тощо) потребують постійного доповнення. Так що хто має інформацію - прошу доповнювати, виправляти (підпорядкування, скажімо) тощо.Білецький В. С.

Автомобільні шляхи України

Чому ти поставив стаб? Міг би мені повідомити, якої інформації замало, або сам дописати--Kamelot 03:24, 18 червня 2007 (UTC)

Жижия

Шаблон:Попередження Я написав статтю Жижия. Ви вже другий раз переіменували її.--Xkbz 18:58, 18 червня 2007 (UTC)

Я знаю. Згідно чинного правопису ia в кінці слова передається як ія (параграф 90, п 5, 2)).--Ahonc?!/©~№? 19:00, 18 червня 2007 (UTC)
У вас є посилання на це правило.--Xkbz 19:11, 18 червня 2007 (UTC)
Не зрозумів? --Ahonc?!/©~№? 19:12, 18 червня 2007 (UTC)
Але це після "ж".--Xkbz 19:04, 18 червня 2007 (UTC)
У кінці слова.--Ahonc?!/©~№? 19:06, 18 червня 2007 (UTC)

Редагування

Коли стаття тільки написана ви можете почекати 5-10 хвилин перед редагуваннями. У вас має бути інша робота.--Xkbz 21:27, 18 червня 2007 (UTC)

Колаборацiонiзм та iн.

Шановний Ahonc, при голосуваннi статтi Український колаборацiонiзм з нацистською Німеччиною пiд час Другої Свiтової вiйни Ви написали, що назва не вiдповiдає змiсту. Зараз те та iнше суттєво змiнено.

Будь ласка, найдате свої пропозицiї та зауваження (стаття знаходиться поки ще у редагуваннi). Її мета - вiдповiдати НТЗ та бути обоснованою українською точку зору по темi ранiше створених en та ru статтей (посилання на них є у статтi). --RoteArmee 19:58, 19 червня 2007 (UTC)

Так що мені кожен раз міняти голос? Якщо стоїть шаблон {{Delete}}, то не слід її кардинально змінювати до кінця голосування (або зняти з голосування).--Ahonc?!/©~№? 20:01, 19 червня 2007 (UTC)
Там стоїть шаблон {edited} поки що. Якщо маєте iнтерес до питання, Ваша думка була б цiкавой --RoteArmee 20:05, 19 червня 2007 (UTC)

Можна таке питання

Скільки треба голосів, щоби стаття набула статусу доброї. Це здається ніде не вказано. Написано лише з "необхідним балансом голосів" --Tomahiv 21:04, 19 червня 2007 (UTC)

Там сказано, хоча б 2/3 за (+ треба, щоб було За не менше 3 голосів). Почитай уважніше правила обрання.--Ahonc?!/©~№? 21:08, 19 червня 2007 (UTC)
Вже бачу, виходить десь з процентів 70 --Tomahiv 21:11, 19 червня 2007 (UTC)

Вікіпедія:Кнайпа (технічні питання)

І для чого так гарячкувати? Хіба не можна охолонути, і написати свої зауваження окремо у статті переіменувань про Китай, не розбиваючи мої аргументи. Може почати писати статті за своїми уподобаннями чи професіями?-- Alex K 12:39, 21 червня 2007 (UTC)

Ти теж не зовсім правильно поступив. Відкидати чужі коментарі не можна. Поверни мої три репліки.--Ahonc?!/©~№? 15:14, 21 червня 2007 (UTC)

Попередження

Шаблон:Попередження

Подібні правки розцінюються як порушення правил вікіпедії.-- Alex K 12:08, 23 червня 2007 (UTC)

Це хто порушує правила? Albedo поставив {{Edited}}, а ти його відкинув його зміни.--Ahonc?!/©~№? 12:11, 23 червня 2007 (UTC)
Саме тому що цього шаблону не було, я і поставив габлон про порушення авторських прав. Тому нічого махати руками після порушення прав. -- Alex K 12:13, 23 червня 2007 (UTC)
Його спочатку не було, але потім його поставили! Якщо Albedo його поставив, значить він хотів відредагувати статтю. А ти відкинув його зміни.--Ahonc?!/©~№? 12:17, 23 червня 2007 (UTC)
Його не було більш годину після появи статті. Альбедо навіть не поставив його після відкоту мого шаблону. Судячи з тексту сатті, у нього від початку не було бажання розвивати статтю. Ти ще раз доводиш своє незнання правил вікіпедії.-- Alex K 13:01, 23 червня 2007 (UTC)
Яка різниця, скільки пройшло після появи статті? Шаблон можна ставити на будь-які статті (хоч створені 2 роки тому). Якби шаблон там стояв годину, а Albedo нічого не редагував, тоді б ти (і я теж) мав повне право прибрати шаблон і редагувати текст статті.--Ahonc?!/©~№? 13:07, 23 червня 2007 (UTC)
Стаття була без шаблону "у роботі" з самого початку. Згідно політики вікі я поставив шаблон. Усі "потім поставили" і відкоти шаблону про порушення авторських прав є порушенням правил Вікіпедії. "Потім" не діє після фіксації порушення. Не обманюй самого себе, -- Alex K 13:11, 23 червня 2007 (UTC)
А як по-твоєму, він мав виправити порушення, не редагуючи статтю?--Ahonc?!/©~№? 13:14, 23 червня 2007 (UTC)
Взяти дозвіл посольства чи переписати статтю у темп файлі. Це чітко написано у шаблоні, який він і ти неодноразово відкидали.-- Alex K 13:16, 23 червня 2007 (UTC)
Alex K уже знає, що я не мав наміру вдосконалювати статтю з самого початку . Може, він за мене буде писати адже йому краще знати, що я розвиватиму, а що — ні. Навіщо ж я тоді пройшовся по інтервіках, офрмв для початку структуру статті, вияснив щоі звідки доповнювати? Чи задля того, щоб удруге статтю відкотили??? Я мав стправу із копівом, чимало його вилучав, проте знаходив час, аби вести нормальну розмову з користувачами. Знаходив й час на вдосконалення статей.-- 13:23, 23 червня 2007 (UTC)
Так, ти поставив інтервікі. Молодець. Але ти статтю кинув. Звідки мені знати твої задуми. Я що твоя дружина? Я бачу порушення копірайту — відповідно реагую. Ти міг спокійно переписати статтю у темп файлі. Але ти обрав орушення правил — твій вибір. І останне очевидне. -- Alex K 13:52, 23 червня 2007 (UTC)
Ні, це Alex K — молодець.-- 14:20, 23 червня 2007 (UTC)

Мій монобук

Мій монобук не підігнав тих правок, відповідно, категорія і рефереції унизу не появились. Зате зникла LivePreview, тому я цы зміни й відкочував. Ти не знаєш, як поміняти?-- 14:20, 23 червня 2007 (UTC)

Я поміняв. Там треба було написати nowiki або source. А LivePreview пропав, бо ти відкинув усі свої зміни (не вмієш користуватися кнопкою "відкинути":)?). Спробуй очистити кеш.--Ahonc?!/©~№? 14:24, 23 червня 2007 (UTC)
Кеш почистив. Все, як було, без прев’ю і зазначеного.-- 14:57, 23 червня 2007 (UTC)
А інші функції працюють? Оті, що для стабів, cleanup і т.д. Спробуй код для Live Preview у окремий файл помістити. Взагалі в нашій Вікіпедії багато функцій не працюють (наприклад, коли я копіюю свій монобук з ру-вікі до ук-вікі, половина функцій не працюють). Я не дуже добре знаюся на Java-скриптах. Звернися до знавців.--Ahonc?!/©~№? 15:13, 23 червня 2007 (UTC)
немає далі.-- 15:30, 23 червня 2007 (UTC)

Цецора

Шаблон:Попередження Я редагував Цецора. Ви прийшли, відкинули три рази мої правки і поставили її на редагування.--Xkbz 22:27, 20 червня 2007 (UTC)

Все повертаю назад. Займіться вашими справами.--Xkbz 22:29, 20 червня 2007 (UTC)
Ви перші відкинули мої правки. А відкидання правок, коли стоїть шаблон {{Edited}}, — це хамство.--Ahonc?!/©~№? 22:30, 20 червня 2007 (UTC)
Не треба брати статтю, яку я поточно редагую під свою редакцію. Ви займайтеся вашими справами.--Xkbz 22:33, 20 червня 2007 (UTC)
Якщо довго редагуєте, ставте {{Edited}}. А чим мені займатися, я сам знаю.--Ahonc?!/©~№? 22:34, 20 червня 2007 (UTC)
Ви постійно влаштовуєте війни редагувань. Ви прийшли й поставили {{Edited}} де я редагую.--Xkbz 22:47, 20 червня 2007 (UTC)
А хто Вам не давав поставити Edited, коли Ви почали редагувати? Давайте розберемо все по порядку: я побачив незавершену статтю, вирішив її вікіфікувати, розкрити скорочення. Я переробив речення (Ваших змін не відкидаючи). Потім Ви спокійно відкинули мій текст, щоб вставити два речення. Оскільки Ви не пояснили, чому Ви відкинули, я відкинув вашу правку, поставививши Edited. Потім, редагуючи статтю, я додав і Ваш раніше відкинутий текст. Отже, і Ваш текст істотних змін не зазнав, і стаття стала вікіфікованішою.--Ahonc?!/©~№? 22:55, 20 червня 2007 (UTC)

Стаття не була редагована з 21-го жовтня 2006. Я почав її редагувати я зробив редагування [5] й через 4 хвилин додав інформацію про історію, але стаття була редагована вже дважди [6]. Я зберіг мої зміни відкотивши ваші [7] й після цього додав ваші редагування [8]. Ви почали війну редагувань. Не враховуючи мої зміни. Ви прийли в статтю під моєю редакцією і поставили шаблон Edited. Й потім почали запитали мене, чи це мені подобається[9].--Xkbz 18:39, 23 червня 2007 (UTC)

Подивіться сюди: [10] Ваш текст залишився. Я прибрав одне речення, бо воно було не по темі, а всі інші залишилися.--Ahonc?!/©~№? 18:43, 23 червня 2007 (UTC)

Повіти Румунії

В шаблон Повіти Румунії я додав карту, як в інших віках. Я настоюю на її присутності там.--Xkbz 22:31, 20 червня 2007 (UTC)

Де в інших? Додайте інтервіки.--Ahonc?!/©~№? 22:33, 20 червня 2007 (UTC)
Ось посилання [11][12].--Xkbz 22:36, 20 червня 2007 (UTC)
Так це для історичних регіонів. Подивіться на шаблони інших країн: ніде нема мап.--Ahonc?!/©~№? 22:48, 20 червня 2007 (UTC)
В шаблонах про краї є мапи. Хоча її й не розібрати в цьому маштабі, проте вона дуже корисна: жудці розміщені в абетковому порядку, й не ясно де саме вони розташовані. Український шаблон стає з цією картою кращим за шаблони інших країн. Там теж можно буде додати адміністративно-територіальні карти, якщо вони є.--Xkbz 18:44, 23 червня 2007 (UTC)
Де розміщений жудець можна побачити в статті про цей жудець.--Ahonc?!/©~№? 18:47, 23 червня 2007 (UTC)
Потрібна карта.--Xkbz 18:54, 23 червня 2007 (UTC)
У статтях про жудці є карти. А шаблон використовується в статтях про жудці. Виходить у статті буде дві карти.--Ahonc?!/©~№? 18:56, 23 червня 2007 (UTC)

Яський університет

Ви знову змінили статтю Яський університет. Щодо правильності назви див. в обговоренні. Пари Яси-яський, Тиса-тиський.--Xkbz 18:52, 14 червня 2007 (UTC)

Ось цитата з українського правопису (чинного):

Параграф 113

2.(…) При творенні прикметника за допомогою суфікса -ськ(ий) від географічних назв і назв народів, основа яких закінчується на приголосний, відбуваються такі фонетичні зміни:
а) Г, ж, з (дз) + -ськ(ий)-зьк(ий) [-дзьк(ий)]: Буг — бузький, Ветлуга — ветлузький, Виборг — виборзький, Волга — волзький, Гаага — гаазький, Гамбург — гамбурзький, Калуга — калузький, Ладога — ладозький, Люксембург — люксембурзький, Лейпциг — лейпцизький, Онега — онезький, Острог — острозький, Прага — празький, Рига — ризький, Страсбург — страсбурзький; Воронеж — воронезький (пор. назву українського селища— Вороніж — воронізький), Запоріжжя — запорізький, Париж — паризький; Абхазія — абхазький, Кавказ — кавказький, Лодзь — лодзький, Сиракузи — сиракузький, француз — французький.
б) К, ц, ч + -ськ(ий)-цьк(ий): Баскунчак — баскунчацький, Великі Луки — великолуцький, Вишній Волочок — вишньоволоцький, Владивосток — владивостоцький, грек — грецький, Кагарлик — кагарлицький, Казбек — казбецький, калмик — калмицький, Кобеляки — кобеляцький, коряк — коряцький, Кременчук — кременчуцький, Прилуки — прилуцький, словак — словацький, таджик — таджицький, турок — турецький, узбек — узбецький; Ніцца — ніццький, Суец — суецький, Череповець — череповецький; Бахмач — бахмацький, Галич — галицький, Гринвіч — гринвіцький, Овруч — овруцький, Солигалич — солигалицький. Але: Дамаск — дамаський, Мекка — меккський, тюрки — тюркський.
в) С, х, ш + -ськ(ий)-ськ(ий): Арзамас — арзамаський, Одеса — одеський, Тбілісі — тбіліський, тунгус — тунгуський, Черкаси — черкаський, черкес — черкеський, Ясси — ясський; волох — волоський, Карабах — карабаський, Лепетиха — лепетиський, чех — чеський; Золотоноша — золотоніський, Кандалакша — кандалакський, латиш — латиський, Сиваш — сиваський, чуваш — чуваський.
Примітка. Деякі слова, узвичаєні без зміни приголосних основ, передаються з ними і на письмі: баски — баскський, казах — казахський, Перемишль — перемишльський та ін.

--Ahonc?!/©~№? 18:21, 25 червня 2007 (UTC)

Жижія

Шаблон:Попередження Я назвав статтю вірною назвою Жижия. Річка українська тому перекладу не потредує з -ія. Якщо вважаєте невірним, ставьте на голосування.--Xkbz 18:54, 23 червня 2007 (UTC)

Я наводив свої аргументи при перейменуванні. Згідно правопису пишемо ія. Ставте самі, якщо не подобається назва. Але пропоную зачекати до завтра. Я спробую купити карту Чернівецької області і подивитись, як там вона називається.--Ahonc?!/©~№? 18:58, 23 червня 2007 (UTC)
Ставити не буду. "Ія" якщо б назва перекладалася. --Xkbz 19:07, 23 червня 2007 (UTC)
Ідея з картою Чернівецької області доречна.--Xkbz 19:08, 23 червня 2007 (UTC)
На карті написано Жіжія.--Ahonc?!/©~№? 18:44, 25 червня 2007 (UTC)

Річка протікає декілька сот метрів по території України, тому краще подзвонити в сільраду. Але це зможу зробити тількі в понеділок, якщо не забуду.--Xkbz 19:10, 23 червня 2007 (UTC)

Наша Ніва

перенесіть, будь ваша ласка, статтю Наша Нива (газета) в Наша Ніва за результатами обговорення --рівноденник 01:17, 27 червня 2007 (UTC)

До речі,

чи не з Енциклопедії Києва ти береш статті про вулиці? Якщо так, то вказуй посилання, будь ласка (якщо не важко) --Tomahiv 23:16, 27 червня 2007 (UTC)

Ви видалалили щойно створений шаблон!

Поверніть його, будь ласка. Навіщо видаляти такі речі? Краще б писали статті про населені пункти --ΑΜακυχα Θ 18:48, 29 червня 2007 (UTC)

Він був порожній і не використовувався. Зараз поверну.--Ahonc?!/©~№? 18:51, 29 червня 2007 (UTC)

Попри все

Ви давно були у списку найзначущих користувачів, тому не дивуйтеся ;)

За значну та невтомну роботу над статтями з географії та населених пунктів, а також за загальне редагування --ΑΜακυχα Θ 20:36, 29 червня 2007 (UTC)

Дякую.--Ahonc?!/©~№? 20:39, 29 червня 2007 (UTC)

Це що хабар молоком за голосування? Так от для чого то все придумали?! УсмішкаУсмішкаУсмішка А якщо серйозно, то приєднуюсь до побажань. Вітаю! --Гриць 20:42, 29 червня 2007 (UTC)
Скоро і до вас черга дійде:)--Ahonc?!/©~№? 20:44, 29 червня 2007 (UTC)

Як я вже відповів у себе на сторінці обговорень, користувач може скопіювати і навіть відредагувати нагороду щоб помістити собі на сторінку, якщо забажає. Це загальна практика у АнглоВікі --ΑΜακυχα Θ 21:17, 29 червня 2007 (UTC)

Станіславів

Там було правильно. Станіслав — багатозначна, Станіславів — редирект --Tomahiv 18:59, 30 червня 2007 (UTC)

Редирект Станіслав (місто)--Ahonc?!/©~№? 19:01, 30 червня 2007 (UTC)
Але в статті Західно-Українська Народна Республіка то посилання стоїть на якісь там села чи імена --Tomahiv 19:02, 30 червня 2007 (UTC)
Якщо я не помиляюсь, Станіславів (Станіславув) — польська назщва, а українська — Станіслав (принаймні область так назвивалася до 1962 року). Тому слід писати [[Станіслав (місто)|]].—Ahonc?!/©~№? 19:06, 30 червня 2007 (UTC)
І я так думав, в принципі. Кажу, що збив з пантелику редирект, але бачу, ти посилання там якось сфіксував. Тепер питання відпадають --Tomahiv 19:08, 30 червня 2007 (UTC)

Доброї ночі

Це не назви мов, а назви Вікіпедій --Tomahiv 21:47, 30 червня 2007 (UTC)

Там були і назви мов, і назви Вікіпедій. А ти впевнений, що назви Вікіпедій пишуться з великої літери?--Ahonc?!/©~№? 21:51, 30 червня 2007 (UTC)
Знайдеш на це правило у правописі? :) Назв мов там не було, я знаю точно --Tomahiv 21:52, 30 червня 2007 (UTC)
У правописі про Вікіпедії ще не написано:). Глянув ру-вікі: в статтях ru:Английская Википедия, ru:Немецкая Википедия та ін. пишуть англицская, немецкая з малої, а Википедия з великої літери.--Ahonc?!/©~№? 21:57, 30 червня 2007 (UTC)
Все ж не варто мавпувати московську вікіпедію. Тут і справді, поки нема конкретних правил щодо правопису, кожен праивй по-своєму. Хоча я як автор наполягаю на тому, щоб назви Вікіпедій писалися з великої літери --Tomahiv 21:59, 30 червня 2007 (UTC)
Багато правил в українській і російській мовах схожі.--Ahonc?!/©~№? 22:02, 30 червня 2007 (UTC)
…що не має оправдання. Це лише результат багатостолітнього поневолення, нищення національної особливості, яке очевидно продовжується і донині --Tomahiv 22:09, 30 червня 2007 (UTC)
Пропоную це обговорити тут.--Ahonc?!/©~№? 22:18, 30 червня 2007 (UTC)