Обговорення користувача:ROMANTYS/Архіви/2012

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шаблон Edited в статті Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Дрогобич)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Дрогобич) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:09, 26 травня 2012 (UTC)

На жаль затримка не за мною, не дають обіцяний матеріал...ROMANTYS 14:25, 27 травня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Адміністративно-територіальна приналежність та влада Дрогобича

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Адміністративно-територіальна приналежність та влада Дрогобича був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:27, 1 червня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Дрогобицька духовна семінарія блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Дрогобицька духовна семінарія блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 13:20, 11 червня 2012 (UTC)

Для чого двічі чи навіть тричі в одну категорію

Моє шанування. Вже не вперше відкочую вашу категорію по гравцях Галичини і Нафтовика. Адже Ви берете їх безпосередньо з самих категорій футболістів клубів, де внизу написано Категорія:Персоналії:Дрогобич, тобто ви двічі включаєте їх в одну і ту ж категорію, а це зайва категоризація. Ще помітив по Броварському, до інших не приглядався, він уродженець Дрогобича, а це, мабуть, навіть більше, ніж персоналія Дрогобича, і без того вже двічі у цій категорії. Прошу це врахувати у майбутньому. --VPrypin (обг.) 21:20, 11 червня 2012 (UTC) Можливо й так, вибачте...ROMANTYS 04:13, 12 червня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Дрогобич)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Дрогобич) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:12, 21 червня 2012 (UTC)

Порушення авторських прав у статті Собор Пресвятої Трійці (Дрогобич)

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Собор Пресвятої Трійці (Дрогобич), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://www.katedra.org.ua/index.php/en/features/module-variations?showall=1&limitstart=. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Собор Пресвятої Трійці (Дрогобич). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії GFDL без незмінюваних секцій та Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Кілька порад

Вітаю! Маю до Вас кілька порад.

  • По-перше, в мене є реальні підозри у тому, що тексти Ваших статей порушують авторських прав (на це вказує певна стилістика, яка притамання для історичної та краєзнавчої літератури). Тому прошу Вас звернути на це увагу: у Вікіпедії всі дописувачі мають писати тексти своїми словами, переказуючи джерела. Текст, який порушує авторські права має вилучатись, а якщо текст у статті не буде переписаний своїми словами протягом тижня - вилучається і стаття. На даний момент я поки що припускаю, що Ваші статті порушують АП. У випадку, якщо знаду докази, що Ваші статті порушують АП, то текст, що порушує АП буде вилучено, а Вас, ймовірно, буде заблоковано через систематичне порушення правил Вікіпедії (в даному разі - порушення авторських прав). Тому звертаюсь до Вас з проханням переписати статті своїми словами, аби не доводити ситуацію до блокування. Як це робити - навів у статті Галицька зоря
Як Ви це зробили, бачив. Зіпсували статтю. Написали, що редактор переїхав з Харкова (я розумію, що Ви пробуєте захищати честь міста, звідки Ви родом), хоча також всім зрозуміло, що по власній ініціативі він би не приїхав в Дрогобич, а його прислали.
  • По-друге, у статтях, де певні історичні події (напр., в історії газети історія Другої світової війни), то не варто повторювати деякі факти, які користувач знайде у статті про історію міста (напр., що такого-то числа було звільнено місто - достатньо лише написати, що за кілька днів після звільнення міста почала виходити така-то газета.
Ні, треба. Це вказує, наскільки важливим комуністична влада вважала ідеологічну обробку населення, якщо зразу почала випускати газету.
  • По-третє, у Ви надто використовується у статтях жирний текст. Жирний текст у Вікіпедії використовується для розділів або підрозділів. Для звичайного тексту, який необхідно виділити слід використовувати курсив. Можете подивітися на інші статті - ніде Ви подібної кількості жирної тексту не знайдете. Скажу як читач: багато жирного тексту робить його не читабельним. Набагато кращий для застосовувати курсив.
Жирний текст акцентує увагу на інформації, а не робить його не читабельним. Я вживаю його для цитат офіційних документів та спогадів очевидців, а це, на мою думку, сироп, який деколи важливіший за всю решта водичку статті.
  • По-четвете, у статті про газету Галицька зоря Ви доволі добре її верифікували, але мушу зробити кілька зауважень: а) у тексті посилання на книгу внутрішні гіперпосилання робляться за наступних умов: значимий автор, значима книга (вона має мати 2-3 рецензії, опублікованих у фахових виданнях або у всеукраїнських ЗМІ), або значиме видавництво. В усіх інших випадках робити внутрішні гіперпосилання не треба (це "неписаний закон" Вікіпедії (можете подивитися у статтях в різних Вікіпедіях). б) треба керуватися при оформлення посилань на книги ГОСТівським оформленням бібліографії (зразоr я навів у статті Галицька зоря; водночас оцих слів "[Текст]" та тексту поза однією косою чертою не потрібно писати у бібліографії у Вікіпедії)
Хтів би м знати, що то таке зразоr та косою чертою? Український правопис таких слів не визнає, хіба, може, що вони є в російському ГОСТі.

Прошу Вас зважити на ці зауваження, і ними керуватись у своїх статтях (як вже створених, майбутніх та тих, які Ви редагуєте). Нарешті, якщо виникнуть питання, то готовий пояснити щодо кожного із зауваг. Наснаги! --Kharkivian (обг.) 21:37, 30 липня 2012 (UTC)

Джерела

У статті про вулицю Уборевіча ви написали наступне: «через росіянізацію його прізвища. Це один з прикладів русифікації України» та «Збереження чиновниками та затвердження депутатами в незалежній Україні неіснуючої в державній українській мові назви Уборевіч замість Уборевич є яскравим проявом українофобії». Перепрошую, але ці твердження без джерел та порушують нейтральну точку зору та є оригінальним дослідженням - тобто не підкріпленою джерелах інформацією, яка є думкою якого дописувача укр-вікі. Де в авторитетних джерелах сказано, що це росіянизація прізвища? Де в авторитетних джерелах сказано, що це наслідок русифікації України? Де в авторитетних джерелах, що вжиток подібної форми - це українофобія. Будь ласка, наведіть авторитетне джерело, яке свідчить, що вжиток форми «Уборевіча» - це росіянизація призвіща, русифікація України та прояв українофобії. До Вашого відома, кожне подібне твердження необхідно підкріплювати посиланням на авторитетні джерела - без цього текст має вилучатися. Тому прошу більше не додавати подібну інформацію до статті, бо за систематичні порушення ВП:НТЗ та ВП:ОД до Вас може застосоване блокування. Дуже прошу утриматись від подібних дій в майбутньому. --Kharkivian (обг.) 19:50, 3 серпня 2012 (UTC)

Спочатку назвіть авторитетне джерело, яке допускає в українській мові написання Уборевіч, а не Уборевич.

Шаблон Edited в статті Історія Дрогобича

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Історія Дрогобича був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 22:10, 11 серпня 2012 (UTC)

Польська

Доброго дня! Я випадково побачив Ваш запит на транскрибування з польської і вирішив допомогти. Завжди радий допомогти в перекладах (якщо текст не надто великий за обсягом :) --Friend 11:31, 13 серпня 2012 (UTC)

Березка (Польща)

  • Dobrogo dnia ! Na zhal Wikipedia ne dozvolaye na publikaciyu spomin ne publikownyx. Ale mozhna taki spominy publikovaty des v interneti. Ya by duzhe xotil prochytaty taki spominy - moya familia z susidniogo sela, z Siwchyny. U nas u Polschi v 1998 bula publikovana takaa seria "Zekerzonnia. Spominy vojakiv UPA" i v IV tomi naxodiatsa spominy Ivana Olijara "Kuma" z Siwchyny.
  • Tak, zhyve tam z 250 osib, ale sami Polaki. Ja pamiatayu z ditynstwa tilki odnogo Ukrainca z Berezki, pana Seneczko, ale vin vzhe pomer. I sche znayu Dorotiakiv z Berezki, ale vony zhyvut v Anglii.

A tut (na doli) ye lista vbitych v Berezci v kvitni 1945 [1]. --Birczanin (обговорення) 16:24, 17 липня 2012 (UTC)

  • Dobryi den ! Probachte, scho ya sche ne zamestil cix fot z Berezki i Bachowa, ale ya sche tam ne bul. U mene bula robota pry restavracii ukrainskoho cvyntara w Mackowicach bilia Peremyshla, a teper yidu restavrovaty cvyntary v Ukraini, c xmelnyckoi oblasti. Foty budut u veresni. --31.187.12.36 11:58, 13 серпня 2012 (UTC)

Gmina Krzywcza

Babice - Бабичі, Bachów - Бахів, Chyrzyna - хирина, Chyrzynka - хиринка, Krzywcza - Кривча , Kupna - Купна , Reczpol - речпіль, Ruszelczyce - рушелчичі , Skopów - скопів, Średnia - середна, Wola Krzywiecka - Воля-Кривецька

Звідки взято?ROMANTYS 12:31, 13 серпня 2012 (UTC)

Дякую, мене цікавив український переклад, але вже допомогли і з цим.ROMANTYS 12:07, 13 серпня 2012 (UTC)

Tak i vse.

Zaraz zroblu. --31.187.12.36 12:11, 13 серпня 2012 (UTC)

Див. Кшивча (ґміна) ROMANTYS 12:22, 13 серпня 2012 (UTC)

Pered vojnoyu buv Reczpil, i Seredna. V ukrainskoi mowi. No i sche ye Chyrzynka. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Skopowie

Попередження

У статті Бахів Ви ось зробили таке редагування, а потім створили статтю Бахів (Ковельський район). Відповідно до правил Вікіпедії подібне перенесення інформації заборонено, бо Ви знищили історію редагувань про українське село Бахів, зробивши з нього дизамбіг. У подібних випадках слід скористатись функцією перейменування. Після цього зі статті-редиректу можна створювати нову статтю. Прошу зважити на це, і більше не робити так, бо це може призвести до Вашого блокування. Сподіваюсь на розуміння. --Kharkivian (обг.) 15:26, 29 серпня 2012 (UTC)

Дякую за інформацію. Тоді перейменувати ще не вмів, хотів якнайкраще, як Ви не знали, що в УГКЦ є храми (Див. обг.). Хоча, я думаю, Ви НАВМИСНЕ згущуєте фарби — історія редагувань не знищена, вона залишилась в статті Бахів. І Ви ВСЕ можете відновити, якщо бажаєте (вилучити статтю Бахів (Ковельський район), перенаправити статті, котрі посилаються на Бахів (Ковельський район) — на Бахів, скасувати моє редагування Бахів, перейменувати Бахів на Бахів (Ковельський район), перенаправити статті, котрі посилались на Бахів — на Бахів (Ковельський район), створити нову статтю Бахів і дати в ній два посилання — на Бахів (Ковельський район) та Бахів (Польща)). Я правильно написав? Я можу й наплутати, але Ви також, найімовірніше, цього згідно правил Вікіпедії не будете робити, бо повчати й залякувати легше --ROMANTYS 17:05, 29 серпня 2012 (UTC)
Якщо я написав Вам, то не треба мені дублювати своє повідомлення. Я стежу за Вашою сторінкою, і не відразу побачу, що Ви написали (зайнятий, офлайн тощо). Це перше. Для того, аби я міг відновити. Мені потрібно 1. подати запит на вилучення статті, яку створили Ви, 2. дочекатись її вилучення, 3. перейменувати статтю, 4. створити нову статтю з редиректу. Якби я мав адмін-повноваження я б це зробив, але без цього прапорця це мене зайва витрата часу і зусиль (пояснити адміну, дочекатмсь вилучення, і т. п., а це час). Оскільки стаття створена вже майже місяць тому, то наші адміни цим займатись не будуть. Проте, я Вас попередив, що за це можуть заблокувати. І останнє. Якщо виникають ситуації, де не певен в своїх діях, краще звернутись до більш досвідчених користувачів. --Kharkivian (обг.) 17:22, 29 серпня 2012 (UTC)
Шкода, що в статті Бахів (Ковельський район) є вже редагування після мого. Інакше я б САМ подав її на вилучення, як єдиний автор, знайшов будь-якого адміна он-лайн, покаявся й попросив терміново вилучити, щоб полегшити Вам роботу. Заодно звертаюсь до Вас, як більш досвідченого користувача, за допомогою. Якщо автор статті як єдине джерело використовує іншомовну статтю й перекладає, свідомо порушуючи правила правопису, чи є цей переклад авторитетним джерелом? ROMANTYS 17:51, 29 серпня 2012 (UTC)

щодо шаблонів;)

привіт! перепрошую, що турбую. натрапила на Вашу правку[2] у шаблоні {{Ґміна Бірча}}. все добре, але якщо категорії додавати таким чином, то статті, які містять цей шаблон, автоматично потраплятимуть у всі ці категорії. щодо лемківщини та закерзоння - запитань нема, звісно. але статті про населені пункти потраплятимуть ще й у категорії Навігаційні шаблони Польщі та Навігаційні шаблони України, що не є бажаним. щоб цього уникнути треба використовувати теґи includeonly та noinclude. і робити так[3]:

<includeonly>{{#if:{{{nocat|}}}{{NAMESPACE}}||[[Категорія:Лемківщина]][[Категорія:Закерзоння]]}}</includeonly><noinclude>
[[Категорія:Навігаційні шаблони Польщі]]
[[Категорія:Навігаційні шаблони України]]

[[pl:Szablon:Gmina Bircza]]
[[en:Template:Gmina Bircza]]

</noinclude>

тоді інформація, що стосується шаблону (категорії для населених пунктів у цьому випадку) - буде використовуватися тільки для статей. а категорії у теґах noinclude (категорії та інтервікі самого шаблону) у статті не потраплятимуть. не кажу Вам надто сильно вникати у це, якщо нема бажання. але було б добре, якби Ви звернули на це увагу) якщо у Вас є якісь додаткові запитання щодо цього - запитуйте. я, правда, знаю тільки основи… але у нас є цілий проект:шаблони, і Ви можете запитати когось там. дякую. і ще раз перепрошую --antanana 15:49, 9 вересня 2012 (UTC)

Дякую за допомогу! Я справді в це не вникав, робив категоризацію по зразку Шаблон:Ґміна Балигород. Там ці теґи були, але не розуміючи їх призначення, побоявся їх копіювати. Завжди радий чогось навчитись нового. ROMANTYS 19:16, 9 вересня 2012 (UTC)

Передача назв польських населених пунктів українською

Вітаю! Я роблю потуги опанувати ботозаливку населених пунктів, взявся за Польщу. Якщо ви знаєте польську, то маю до вас прохання. Чи не були б ви такі ласкаві перевірити інформацію на сторінці Передача українською мовою географічних назв і термінів Польщі і висловити свої зауваження? Дякую. --DixonD (обговорення) 20:35, 19 вересня 2012 (UTC)

На жаль, я не філолог, навіть не лірик, а фізик. Мої знання польської досить обмежені, але ніби все правильно, принаймі, на мій погляд. Зверніться по допомогу до користувача Birczanin (обговорення), він етнічний українець, що народився й виріс в Польщі. Лише хочу зауважити, що ботозаливку дуже небажано проводити по сусідніх з сучасною Україною територіях. Лемківщина, Холмщина, Надсяння та все Закерзоння має свої українські назви сіл та міст, тому проводити переклад транслітерацією було б неправильно. Для прикладу гляньте Тирява Волоська (ґміна), Бірча (ґміна) ROMANTYS 05:57, 20 вересня 2012 (UTC)
Дякую, звернувся. Ну та по тих територіях теж можна робити ботозаливку стабів, просто потрібно перед тим скласти список традиційних українських назв. --DixonD (обговорення) 06:42, 20 вересня 2012 (UTC)

Стаття Гута-Березка

Шановний користувачу! Дякуємо, що ви зробили свій внесок до Вікіпедії, створивши статтю Гута-Березка. Проте ця стаття надто мала та/або недооформлена, щоби бути повноцінною енциклопедичною статтею. Якщо протягом трьох днів її не буде суттєво поліпшено (хоча б до рівня статті-заготовки), статтю буде вилучено. Якщо ви маєте намір доробити статтю, приберіть зі статті шаблон-попередження та поставте шаблон {{Edited}}. Із запитаннями можете звертатися до мене — Acedtalk 17:22, 24 вересня 2012 (UTC)

Патрулювання

Вітаю. Чи не бажаєте приєднатись до нової системи Патрулювання? Якщо так, будь ласка, ознайомтесь із правилами і подайте запит на сторінці Вікіпедія:Заявки на статус патрульного. Також прошу переглянути створені вами раніше статті на відповідність їх мінімальним вимогам до статей (наявність джерел, категорій, відсутність помилок тощо). При обговоренні можуть виникнути питання й щодо цих статей. --yakudza 13:11, 10 жовтня 2012 (UTC)

Догнав - не догнав, але побігти можна. Принаймі, небайдужі до заявки переглянуть мій внесок в бік покращення, що завжди приємно. А один голос "Проти" я вже точно буду мати... ROMANTYS 04:48, 11 жовтня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Ступниця (річка)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Ступниця (річка) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 07:12, 17 жовтня 2012 (UTC)

Історія Дрогобича: 2 статті

ви, як їх зачинатель, знаєте, що є 2 статті, — власне історія та Адміністративно-територіальна приналежність та влада Дрогобича Пропоную їх [дані, вміст] об’єднати у одній — історія Дрогобича, сама стаття Адміністративно-територіальна приналежність — не настільки інформативна в межах Вікіпедії, а от стаття про владців та намісників була б цікавою та доречною.--Albedo (обговорення) 08:16, 17 жовтня 2012 (UTC)

Як на мою думку, стаття Адміністративно-територіальна приналежність та влада Дрогобича якраз і пише про владців та намісників Дрогобича, але керівництво невіддільне від того державного та територіального об'єднання, в яке даний об'єкт (в даному випадку — Дрогобич) входить. Перелік можновладців нічого не дасть без знання того, яку країну вони представляли. Я спеціально виділив ці дані в окрему статтю, бо в статті історія Дрогобича вони б загубилися, розкидані по окремих часових розділах. Так само є в планах написати Населення Дрогобича.--ROMANTYS 04:57, 18 жовтня 2012 (UTC)

патрульний

привіт! за результатами обговорення Вам надано прапорець патрульного (редактор та відкочувач). успіхів! і дякую, що звернули увагу на відсутність зображення панелі із вікіфікатором у статті ;) --antanana 21:31, 18 жовтня 2012 (UTC)

Дякую за приємну звістку. Тепер буду вчитися користуватися статусом. А стосовно статті — так більшість тут (хоча, на мою думку, не ВСІ) робить те ж саме, тобто покращує укрвікі. ;)--ROMANTYS 03:12, 19 жовтня 2012 (UTC)

Тернопіль, Густота населення

Błąd! Тернопіль, Густота населення: 216 502/72 = 3006,97(2) ≈ 3007 a nie 3 741 Proszę o poprawkę pozdrawiam Rrudzik (обговорення) 16:45, 21 жовтня 2012 (UTC) Dziękuję.

Дякую, поправив.--ROMANTYS 07:29, 22 жовтня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Церква святого Михаїла Архангела в Лещаві-Горішній

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Церква святого Михаїла Архангела в Лещаві-Горішній був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 04:06, 31 жовтня 2012 (UTC)

Вишиванка-фест

Доброго дня! Є можливість викласти статтю про Вишиванку-фест без перенаправлень на Вашу сторінку користувача?

Спробуємо відновити в основному просторі.--ROMANTYS 16:07, 10 листопада 2012 (UTC)

Дякую

Шаблон Edited в статті Ясениця-Сівчинська

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Ясениця-Сівчинська був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 11:54, 19 листопада 2012 (UTC)

Пяткова чи П'яткова ?

Кордон РС 1939 

Шаблон Edited в статті Бахорець

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Бахорець був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 17:31, 7 грудня 2012 (UTC)

Місяць Буковини №2

— Шиманський હાય! 13:42, 15 грудня 2012 (UTC)

Петля часу

Дякую за увагу до мого скромного доробку. Узагалі я намагаюся дотримуватися стилю першоджеоела, де це можливо - бо в тому-то і кайф написати щось цінне - а не стаб для статті про кінофільм. А оскільки освіта дозволяє - то сам бог велів. Навіть якщо атор першоджерела протупив і виникла логічна невідповідність, як оті випадки із незрозумілостями, часами і приналежністю героїв до епох. У самому фільмі часто не зрозуміло - що в якому часі відбувається - і це інтригує. Однак, там я сам недогледів - бо дійсно, незрозуміло. Отож, виправив. Дякую.

Стосовно ж мого "воззванія" до особливо затятих енциклопедистів, які самі нічого не роблять - але іншим псують життя - то я у Кнайпі писав про свою ідею стосовно неенциклопедичності самої Вікі: ми не маємо тої специфічної освіти для 100%-го авторитетного написання не менш авторитетних статей, хоча б рівних за академічністю "Енциклопедії Британіці" чи хоча б "Большой советской". Ми всі на 100% аматори, які намагаються наблизити продукт до... чогось енциклопедіо-подібного. І тут виникає проблема. Для представника точних наук, скажімо, Вам (сподіваюся) очевидно, що енциклопедична стаття про, скажімо, матрицю (підрозділ математики розділу "Лінійна алгебра") - чудовий енциклопедичний зразок. Однак! Для математика він не інформативний (ази банальні), а для нематематика (навіть для мене, хто вчив це все 20 років тому) - ця стаття незастосовна, бо "тупо нічого не зрозуміло; немає відправної точки для розуміння". Питання - для чого тоді вона потрібна? Щоб була? Мертвий груз - ні для кого практично не потрібний. А хотілося б, щоб читач виніс якусь користь із моєї - не побоюся цього слова - сізі... титанічної праці.

Утім, я обійшов цю всю тяганину із переконуванням людей хитрим фінтом: мій "Сюжет" виглядає як прикраса і НІБИ-то до основного тексту статті недотичний. Отож, якщо в енциклопедіях ДОПУСТИМО розміщувати ілюстрації - вважаємо цей "додаток до статті" банальною ілюстрацією. От і всьо ;) --Brandner (обговорення) 14:20, 17 грудня 2012 (UTC)

P.S.: Приємно, що моя стаття спонукала фізика подивитися фільм. Я перекладав статтю "Часовий парадокс". Сім потів зійшло, поки розібрався - що до чого. А проте, із чисто логічної точки зору цей фізично-літературний феномен викликав у мене великий інтерес. Люблю наукову фантастику - вона не дає засохнути мозку. --Brandner (обговорення) 14:20, 17 грудня 2012 (UTC)

Перекладені статті

Я спер собі Ваш прапорець - сподіваюся, Ви не проти ;)

Це я знайомлюся із адмінами і доношу своє прохання персонально: мій скромний вклад у справу вартий того, щоб прислухатися!

Оскільки я поки-що зробив ДУЖЕ МАЛО поки що (десь 25+ статей) - то я й сиджу поки що тихенько, нікому нічого не кажу і не повчаю нікого. Свою думку-ідею, скромну і амбітну пропозицію (своє бачення "ідеальних статей") я виклав у Кнайпі і на своїй сторінці --- це щоб мене розуміли. Бо наслідувать будуть лише мої друзі-однодумці. На одну статтю йде тиждень-два щоденної праці - не кожен може собі дозволити таку роботу. Мій маніякальний перфекціонізм розрахований на кілька років, поки не стануться невідворотні грунтовні зміни в УкрВікі. А поки що -- тут більше прохання до інших не займатися редагуванням заради редагування (це не допомагає, а часто -- із нерозуміння -- псує мою роботу). Просто закривайте очі на непринципове і тикайте носом у принципове, що я проґавив (це корисно).

Про переклад. Дякую, я візьму на озброєння писати шаблон у "Обговоренні". Тільки ж не все так просто! ;) Поставити шаблон "перекладено" - без проблем, мені не шкода. Однак, я не перекладаю статтю -- я її завжди переробляю: доповнюю, виправляю, раз уже час на статтю потратив (англійці теж часто необ'єктивні, в т.ч. у точних науках або в історії ХХ ст. тощо). Усе, що я роблю -- має бути повнішим (красивішим, досконалішим etc.), аніж найкраща стаття у Вікі. Це принципово. Інакше нема смислу в такій роботі: що "стаб", що перекладний аналог -- однаково не мають цінності. Бо англійська версія краща: оригінал виграє у копії. То нащо старатися? Тож українське має бути кращим. Якщо моє творіння виправить хтось грамотний (наприклад, професор-фізик -- а я буду писати іще на логічно-фізично-літературні теми, напр., перероблю статтю про подорожі в часі і про парадокси і т.д.) -- то це на користь. А якщо якийсь студент-неук, щоб понти поганяти - то що тут сказати... Суть не в тому, щоб перекласти, коли укр. варіанту нема. Ледарі і сачки у нас на Вікі! Ну слабенькі ж статті -- і неінформативні. Аж сумно! А суть у тому -- щоб наша Вікі була об'єктивно найкращою. Це реальний вклад у українізацію і цивілізування суспільства. Із часом "українське" і "досконале" стануть синонімами, а халтура (котрої завжди буде більше) буде символом неукраїнського. Отож, беру англійське, польське, німецьке, чеське вікіджерело (іноді - російське, але рідко, воно не варте того) + довідники/інтернет/своє безпристрасне - і комбіную. Гадаю, результат говорить за себе ;) У мене на сторінці - список статей, коли до сотні дійде - почну хвастатися. ;) --Brandner (обговорення) 21:39, 17 грудня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Дрогобицька виправна колонія № 40

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Дрогобицька виправна колонія № 40 був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 20:03, 26 грудня 2012 (UTC)